Hvordan gikk det på ordinær ultralyd?

En tråd i 'Februar 2020' startet av elaan123, 11 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. FrkVerpesyk Gift med forumet Marsboerne2017 Februarbarna 2020

  Så kjipt at du ikke fikk en fin opplevelse på OUL, dumt hvis det tar bort noe av gleden underveis i svangerskapet :(

  Mitt inntrykk er at tidlige ultralyder (uke 12-14) er det foretrukne mtp å fastsette termin så lenge sykehuset selv utførte ultralyden, i hvert fall så vet jeg at Riksen gjør det slik (tok fosterdiagnostikk hos dem i uke 13 der jeg fikk termin 6/2, og den beholdt de på OUL selv om lillebror da ble målt til å være et par dager lengre på vei (burde hatt ny termin på 4/2 basert på målene under OUL). Så gitt at det var en erfaren gynekolog e.l. som foretok ultralyden din i uke 12, ville jeg ha holdt en knapp på den mtp når minstemann faktisk kan tenkes å bestemme seg for å komme ut, særlig med tanke på at det passer så mye bedre mtp menstermin og samleie.

  Så lenge du ikke føder veldig prematurt eller går veldig mye over tiden, vil det sannsynligvis ikke spille noen nevneverdig rolle medisinsk sett hvilken av termindatoene som er den riktige, men psykologisk sett er det fryktelig kjedelig å bli satt såpass mye tilbake, så jeg skjønner godt frustrasjonen :(
   
 2. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Mitt inntrykk er også at tidligere ultralyder er mere presise med tanke på terminfastsetting. Nå hadde jo vi OUL i 20+3, ble satt tilbake til 19+5, så da kan nok individuell vekst begynne å virke inn... TUL var på privat klinikk i Oslo, så det er nok ingen sjanse for at sykehuset godkjenner den. Det gjør strengt tatt ingen ting, for jeg forventer å føde innenfor «normalen». Hvis mine beregninger stemmer og denne kommer omtrent likt som storebror så blir det 5 dager hjemme i permisjon før fødsel. Det hadde selvfølgelig vært deilig med mer, men det er jo egentlig helt ok. Får evt se an formen på slutten og ta ut noe ferie hvis jeg føler at jeg trenger mere rede-tid :)
   
 3. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Oi, én permisjonsdag, det var ikke mye rede-tid. Jeg forventer heldigvis å få litt mere tid hjemme enn det :) men veldig godt å høre at vi er flere som er litt hormonelle og «kranglete», det blir liksom lettere å bære når man ikke er alene om galskapen :hilarious:
   
  • Liker Liker x 1
 4. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Sommerfuglene Himmelbarn Februarbarna 2020

  Ser du har fått flere gode og fine svar, men veldig vondt at du følte oul var sånn og at de ikke kunne svare deg ordentlig på de spørsmålene du trengte. Vet ikke hvor du bor, men ville anbefale for en betryggelse kanskje å få en hendvisning til Oslo gynekologene på Majorstuen eller bare ta en privat time, de er eksperter og super flinke til å berolige og se alt du trenger. Maskinene er bra, og folka er eksperter over det vanlige. Men ja jeg sier det bare fordi jeg vet at jeg hadde ikke greid p slappet av etter en sånn oul. Jeg ville hatt svar på det jeg trengte. Han som hadde oul da så alt av hjertet i uke 13, og hjernen og alt det andre. Og han betrygget meg veldig og lurte på alt jeg ville vite så svarte han ordentlig. Ville bare tipse om det, så du vet du kan få svar på det du trenger.
   
  • Liker Liker x 1
 5. FrkVerpesyk Gift med forumet Marsboerne2017 Februarbarna 2020

  Jeg kan også anbefale gynekologene ved Majorstuaklinikken (Dr Trolle og Dr Molnar) hvis privat ultralyd er aktuelt, de var tidligere overleger innen gynekologi ved OUS og er ekstremt erfarne mtp ultralyd.
   
  • Liker Liker x 1
 6. H1985 Blir kjent med forumet

  Var på UL forrige uke, var heldig og fikk verdens herligste jordmor på Ullevål!

  Fikk vite at vi venter en liten gutt, og at alt så bra ut :)
   
  • Liker Liker x 3
 7. LightningII Glad i forumet Februarbarna 2020

  Takk for all støtte og omtanke dere! Det hjalp skikkelig å dele alle følelsene :Heartred Jeg ser an følelsene litt i en dag eller to, men regner med at jeg ender opp med å bestille en privat ultralyd. Vi er heldigvis i en sånn situasjon at både økonomi og geografi tillater det :) takk for tips om sted!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 8. Firevakreskatter Forumet er livet Januarhula 2014 Marsboere 2020 Februarbarna 2020

  OUL viste en frisk og rask baby i dag ❤️ Jeg tippet at termin ville være mellom 21.02-23.02. og termin ble 22.02. så midt imellom. Hun som utførte UL var veldig trivelig og flink. Så en veldig god opplevelse. Fikk beskjed om å se vekk når hun skulle se på lårbeinet, så mistenker kanskje en gutt.. (vi vil ikke vite).
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
  • Liker Liker x 2
 9. Allyy Glad i forumet Påskeliljene 2022 ❤️ Februarbarna 2020

  Gikk heldig vis så bra på OUL i dag ❤️ Så en frisk liten jente, som ikke lå rolig et sekund ❤️ Termin flytta fra 11.02 til 15.02 ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
  • Liker Liker x 2
 10. Lilipoop Andre møte med forumet

  Var på oul sist uke og det gikk veldig fint! Alt står bra til og vi venter en liten gutt :Heartblue

  I følge terminkalkulator på BV har jeg termin 29.02, fikk 28.02 både på tul og oul.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Oul på fredag. Alt så helt flott ut, i magen ligger en rolig lillebror som strakk seg ut, krølla seg som en ball og sugde på totten. Deilig å se at det var liv, for jeg kjenner så utrolig lite bevegelse sammenlignet med storesøster på samme tid. Fikk vite at jeg har morkaka foran denne gangen, men høyt nok oppe at den ikke dekker åpningen. Jeg ble satt frem ei hel uke, men jeg kjenner når jeg har eggløsning og vi hadde bare sex én gang (var ikke aktive prøvere enda), så jeg holder en knapp på min egen termin 6.mars. Vi fikk 6 bilder av varierende kvalitet siden lillebror ikke samarbeida så godt, men det viktigste var å få se at det var liv, og ingen store avvik.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 4
 12. prøver83 Flørter med forumet

  Det gikk kjempebra på OUL i dag. Alt er i orden med babyen, og vi har fått vite om at det er en jente Terminen er flyttet to dager framover.
  Det eneste jeg er litt skuffet over er bilder, jeg gledet meg til å vise den til lillebror, men det var veldig vanskelig å få fine bilder pga hodet ligger langt nede.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. prøver83 Flørter med forumet

  Glemte å skrive at ny termin er 21. februar.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. Tiika Blir kjent med forumet

  Så heldig du er ❤ Kjekt med begge kjønn.
   
 15. Tiika Blir kjent med forumet

  Føler det samme! Har vært gjennom flere spontanaborter, så vet jeg er utrolig heldig. Men jeg og kjenner et savn over å ikke få en datter denne gangen heller. Jeg føler at jeg ikke gleder meg så mye som jeg burde, selv om jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på å endelig få møte lillebror. Men siden dette er andre gangen jeg er gravid,så har vi gjort vært gjennom dette før. Pluss en storebror som krever sitt, pluss jobb. Føler bare på meg at jeg hadde gledd meg mer om det hadde vært en jente. Jeg vet jo at det ikke står på kjærligheten,men tror det er helt normalt å ville ha begge kjønn. Og hormonone hjelper jo ikke heller :p
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3

Del denne siden