Hvor lenge vil du amme?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av doublemay, 13 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. doublemay Forelsket i forumet

  Hvor lenge vil du amme?

  Jeg måtte avbryte nå når snuppa var 6 mnd av helsemessige årsaker... men kjenner at det er helt greit!
   
 2. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg ammer, men håper å slutte snart, for det er ikke noe lystbetont for meg lengre. Ungen ser annerledes på det. Hun er 1 år og 4 mnd.
   
 3. doublemay Forelsket i forumet

  Nei, da skjønner jeg at du vurderer det... men bra å ha amma så lenge da!
   
 4. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ja, vi fulgte anbefalingene og fullamma til 6 mnd. Så starta vi med BLW. Nå ammer vi to ganger daglig, og jeg gruer meg til hver amming. Hun biter noen ganger, hun suger utrolig hardt, i tillegg er jeg gravid, så da blir jeg enda lettere sår. Hatt mye skorper og sårhet siste ukene. Det er nesten umulig å nekte henne også, hun får et anfall om hun ikke får.
   
 5. Mamma til mini Flørter med forumet

  6 mnd nå, og vi koser oss fortsatt med amming ved siden av måltidene med fast føde. Tenker å amme så lenge jeg og mini koser oss med det. Har sett for meg 1-årsdagen hans, men om han ønsker mer etter det skal han selvfølgelig få, hvis vi begge har det bra med ammingen.
   
 6. MissFlite Flørter med forumet

  Jeg synes heller ikke amming er kjempekos, så nå tenker jeg at vi kan gradvis trappe ned ammingen fra 6 mnd og at vi skal være helt ferdig ved barnehagestart når hun er 12 mnd. Men ting kan jo endre seg underveis :)
   
 7. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Slik føler jeg det også, men min gutt er 11mnd :) så lenge vi koser oss med ammingen, så fortsetter vi :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 8. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Så lenge som mulig. Utsetter oppstart av medisiner... Hehe
  Koser oss med ammingen, både lillegutt på 7 mnd og jeg, men kunne godt tenkt meg litt mindre på natt nå. Han våkner gjerne hver 2 time på natt, og da er det ofte bare litt sutting før han sovner igjen, så vi jobber med å få ned antallet der. Han våkner gjerne når vi legger oss, så kunne egentlig tenkt meg å prøve eget rom til ham, men det har vi ikke enda.
   
 9. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Får svare kjedelig og likt som resten, så lenge vi trives med det og ammingen fungerer. Han er 5 måneder nå og så godt som fullammes. Får en og annen liten smaksprøve av frukt eller grønnsaksmos i tillegg.
   
 10. Babynrto Forumet er livet Marsboerne 20 18 Febbisbebbis'18

  Håper å holde på til han er over året. Med eldste ammet jeg til hun var 14 mnd [emoji4] Men han har mindre og mindre tid til å amme på dagtid om dagen, så får se om vi klarer å holde ut så lenge. Jeg er motivert i hvert fall [emoji4]
   
 11. Sylvanas Forumet er livet Himmelbarn Sommerfuglene 2017

  Min yngste er 17 måneder og vi ammer masse enda. Hun forguder puppen! Jeg skal prøve å kutte ut nattpuppen nå, så får vi se hvordan det går og hvor lenge vi ammer videre om vi klarer å kutte ut nattpupp.
   
 12. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Tja, vi hadde samme utgangspunkt (og har fortsatt) som flere her, så lenge vi trives begge to! Nå er lillemann 2,5 år og det er ikke daglig lengre, jeg er gravid på nytt og begynner å kjenne på ammeaversjon. Er heldigvis ikke noe sår ellernoe, mer metta og vil ha kroppen i fred. Så jeg sier oftere og oftere at puppen må hvile litt, mens andre ganger er det helt greit og da blir han jo så glad! Hadde han vært yngre hadde muligens tandemamming vært aktuelt, men det tror jeg ikke det er nå. Men vet aldri, har ingen sluttdato :hilarious: Med unntak av startproblemer og delamming de første 8 ukene har vi hatt en veldig enkel og koselig ammeperiode da, aldri biting, minimalt brystvegring og rett og slett bare kos, så da har det ikke vært noe problem å fortsette. Håper det blir likt med neste i magen og, i tillegg til å slippe startproblemene, hehe. Det var ihvertfall gull verdt å ha hatt amming i diverse utviklingstrinn, sykdom og ikke minst ved barnehagestart, så glad vi har fått det til!
   
 13. Bollebaker87 Elsker forumet Septembergull'17

  Jenta mi er 14 mnd og veldig glad i puppen. Jeg har litt blandede følelser.
  Koser meg egentlig med ammingen, men begynner å bli sliten av amming hver 2-3t på natt kombinert med krevende dager på jobb.
  Samtidig orker jeg ikke den krigen det blir å skal begynne å avvende henne på natten.
  Jeg syns også det er litt vondt å skal gi slipp på de nære gode stundene hvor hun bare er litt baby, da hun blir mitt eneste barn.
  Så jeg vet rett og slett ikke :wacky:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. -L- -L-

  Vi ammet til 21 mnd og jeg ble skikkelig deppa når han valgte og avslutte. Hadde store planer om å hvertfall amme til 2 år, men når han følte seg ferdig så ble det sånn.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Så lenge barnet selv ønsker å die. [emoji4]
   
 16. Lady X Flørter med forumet

  De andre har jeg annet til de var rundt 2,5 år. Planlegger det samme med nestemann.
   
 17. Cosacita Forumet er livet

  Så lenge som mulig egentlig. Første ble bare ammet i seks måneder mens andre ble ammet til 2,5 år. Om vi får en til vil jeg amme til minst 2 år.
   
 18. Camia Glad i forumet Februarhjertene2017

  Ammet førstemann til nå i november, da var han 21 mnd, og det ble ei rolig avvenning som gikk overraskende enkelt for seg [emoji28] Er gravid med nummer to som kommer i mars, og kjenner at det er godt med en pause for puppene [emoji28]
   
 19. Veivalsa Forumet er livet Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Mini er 10 mnd og jeg håper vi kan amme til 2 år, men planene kan såklart endres underveis. Ammer 6-7 ganger i døgnet nå.
   
 20. Tekopp Forumet er livet Septembergull'17 Februarbarna 2020

  Til to år ca. Er 14 måneder nå, og syns det er ganske kjekt å ha puppen som hemmelig våpen fortsatt. Men har også noen kjipe stunder innimellom (tett i nesa, så kobler seg av og på, av og på, av og på.... da blir jeg gæren).

  Har i utgangspunktet lyst til å fortsette til ungen slutter av seg selv. Men tviler litt på at jeg vil fortsette til etter 2 år.
   

Del denne siden