Hverdagen til en førstegangsgravid PT

En tråd i 'Våre dagbøker' startet av InaLo, 2 Des 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Jepp - da fikk jeg somla meg hit jeg også :)

  Jeg er en 26 år gammel jente, som akkurat har giftet meg med mannen min på 25. Rett før bryllupet fant vi ut at jeg var gravid - noe som i grunn var litt uventet da jeg akkurat hadde sluttet på pilla etter å ha brukt den siden tidlig i tenårene.

  Jeg hadde egentlig sett for meg at det skulle gå lekende lett å være gravid med tanke på at jeg har en sterk og godt trent kropp. Dessuten hadde moren min veldig lette svangerskap med både meg og søsteren min uten noe kvalme eller plager. Ikke en gang mage fikk hun :)

  Dessverre kom kvalmen allerede i uke 5-6, og jeg har stort sett ligget våken på nettene med sterk kvalme og tidvis mye halsbrann. Dermed tok det ikke lang tid før det ble tøft å ha en arbeidshverdag som begynner 07.00 og slutter 19.00. Hemmeligheten kom derfor ganske kjapt ut av sekken - er ikke lett å være på jobb og måtte løpe til toalettet uten å innvie folk i hva dette dreide seg om ;)

  Nå er jeg i uke 10 - 9+1 og har hatt to ultralyder allerede. En fordi vi selv ønsket det, og en fordi jeg dessverre fikk blødninger. Viste seg at jeg har en blodansamling som "lekker" når jeg anstrenger meg. Jeg får derfor ikke lov å jobbe like mye som før, noe jeg synes er ekstremt vanskelig som selvstendig næringsdrivende. Det har blitt mange tårer og mye frustrasjon da jeg har følt mye på at jeg må veie økonomi opp mot helsa til meg og den lille spira.

  Til tross for en trøblete start, gleder jeg meg veldig til juli - og håper virkelig at nurket klarer å klore seg fast til vi når 12 uker. Da håper jeg å kunne senke skuldrene litt og heller nyte det som skjer :)

  Vi bor på Majorstua nå, men skal flytte til ny leilighet på Storo/Grefsen til våren. Valget har falt på A-hus ettersom fastlegen min mente det var lurt siden de har lystgass - hehe ;)

  Håper å komme i kontakt med flere i området som har termin rundt samme tid. Hadde vært moro å dele denne reisen med noen flere :)
   
 2. DisneyLover Flørter med forumet

  Hei! Koselig å lese historien din, jeg venter selv vår første og er 28 år. Er 7+1 i dag og gleder meg veldig til vår første ul om 14 dager! Og tenker også å velge a-hus, virker som de har litt bedre kapasitet. Er jo en travel mnd vi kommer til å føde i ;)
   
 3. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Ja, det har jeg også tenkt på. Juli/august er vel ikke den måneden det er mest folk på jobb ;) Hvor skal du på ultralyd hen?
   
 4. DisneyLover Flørter med forumet

  Skal på Ultralydklinikken på Lysaker, fått den anbefalt av ei venninne, hva med deg?
   
 5. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Har vært på Volvat på Majorstua, men også hos gyn. Anne Hannås - det er offentlig. Dog likte jeg ikke hun noe særlig, så har fått henvisning til ny :) Den 22.12 skal vi tilbake til Volvat for å se at alt er som det skal med fosteret, da er jeg 12 uker akkurat :)
   
 6. DisneyLover Flørter med forumet

  Så spennende! Vi skal den 16 des og 12 januar! Såååå spennende!
   
 7. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Jaaa, herregud! Nå teller jeg først bare ned til fredag, sånn at jeg får se om alt er bra eller ei - er jo litt nervepirrende selv om jeg visstnok er over den verste kneika :)
   
 8. DisneyLover Flørter med forumet

  JAAA! Blir spennende å høre hvordan det går med deg! Ja, du er nok over den værste kneika, går nok kjempe bra! :)
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 9. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Ålreit - ny dag, nye muligheter?

  Nja, ikke helt… Ble skikkelig dårlig i går kveld med vondt i livmora og korsryggen/bekkenet og litt feber. Fikk sovet skikkelig ut i dag, og føler meg litt bedre, men fortsatt helt utmattet.

  Vil så veldig gjerne ha tilbake den vanlige energien og tiltakslysten - føler alt står litt på stedet hvil nå før jeg får skikkelig svar på neste UL. Ønsker veldig å kunne trene igjen, for av erfaring er jeg veldig mye flinkere med kostholdet da også. Nå har det blitt litt vel mye kos og lettvine løsninger, for har både vært dårlig og syntes litt synd på meg selv.

  Nå skal jeg imidlertid komme meg en liten tur på jobb - spent på hvordan ryggen takler å ha PT-kunder i dag, men må jo bare bite tenna sammen - trening til folket ;)
   
 10. Orkidee Elsker forumet

  Hei, og gratulerer! Jeg bor på Grefsen og har termin 24 juli. Har selv jobbet som PT tidligere og vant til å trene mye. Men Har slitt med manglende energi og kvalme, så siden uke 5 har det kun blitt lett styrke 1 gang i uken, samt lette gåturer med hundene. Gleder meg til å følge deg :)
   
 11. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Takk :D Å, så gøy! Da blir vi naboer innen bebisene kommer! Vi flytter til de nye byggene ved Grefsen stasjon et sted mellom april-juni (kommer an på når det er ferdig) :) Hvilket senter er det du trener på? Og hva slags hunder har du? Vi har en amerikansk cocker spaniel :) Blir gøy å følge deg, moro med ei som både har samme interesser, hunder og som også har jobba som PT :D
   
 12. Orkidee Elsker forumet

  :)
  Ja, ser sånn ut:) Aha, de nye blokkene ved Storo eller er det noe lengre opp som jeg ikke har fått med meg?
  Jeg er medlem på Sats/Elixia så trener for det meste på Sats Storo, men også Elixia på Ullevåll. Vi har en Cairn terrier og en Gordon setter. Cocker SPaniel er fine :)Så artig at du også har hund:)ja, utrolig artig!Har du jobbet i mange år somPT? Jeg jobbet i treningsbransjen fra jeg var 18- 27 i alt fra barnepass, innstruktør, PT ol :)
   
 13. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Ja, de er rett ved T-banen der - de fleste blokkene er ganske lyse, og noen av de har litt sånn blå/turkis farge rundt vinduene, om det sier deg noe :p

  Åja, tenkte faktsik melde meg inn der jeg også, men siden jeg jobber på FitnessXpress trener jeg jo for det meste der ;)

  Koselig med to vofser da! Bruker dere dem i jakt, eller mest som famile/kosehund? :)
   
 14. Orkidee Elsker forumet

  Prøvd FitnessXpress på Bislett og ved storo, men likte Elixia bedre da det var bedre plass der . Bislett var faktisk ganske fint, trente der før vi flyttet. Bruker Setteren på jakt, men Terrieren er kun kosehund:) Vurdere du å trene på Elixia? JEg syntes alltid det var best å trene på et senter jeg ikke jobbet på, da jeg brukte så mye tid på kunder utenfor arbeidstiden når jeg trente ;)
   
 15. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Ja, kan være litt fullt i prime time :p jobber på Bislett, så trener der enn så lenge :) Ja, vil gjerne melde meg inn, sånn at jeg får flere muligheter + mulighet til å bli med på timer de dagene jeg trenger et spark i ræva ;)
   
 16. Orkidee Elsker forumet

  Ja, alltid greit med timer. Ikke vært på så mange timer selv etter at jeg sluttet å jobbe i bransjen, men morro med avveksling innimellom. Man vet man savner tung trening når man begynner å drømme seg bort til styrkerommet i drømmene sine , ha ha
   
 17. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Hehe, såpass, ja :p Ja, nå skal jeg straks til UL og håper veldig jeg får grønt lys til å trene igjen etter blødninger - kjenner det kribler i beina etter å komme seg på trening :D
   
 18. Orkidee Elsker forumet

  Lykke til! Hvor tar du UL?
   
 19. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Takk :D Har vært der nå, og bebisen sprelte med tærne og var veldig aktiv - SÅ utrolig gøy, og ikke minst beroligende :D Dessverre ble jeg fortsatt 100% sykmeldt, og får ikke lov å trene pga en blodansamling :( men, men - det viktigste er jo at den lille fortsatt er der og har det bra <3 I dag var jeg til Anne Hannås på Majorstua, det er offentlig, så koster en hundrelapp eller noe, mens når vi har gått på egenhånd har vi vært på Volvat :)
   
 20. InaLo Førstegangsgravid med termin 09. juli 2015 <3

  Hallo dagboka!

  Som skrevet over har vi i dag vært på ny UL for oppfølging etter blødninger.

  Det gikk kjempefint med lille persille, og bebisen var blitt 3 cm (litt under det den skal være, men det var visst normalt). Kunne helt tydelig se at det var et lite menneske - og den lille sprella med tærne og var skikkelig aktiv :D Utrolig koselig og se at alt stod bra til, og at hjertet slo som bare det!

  Nå har jeg fått videre sykmelding, noe jeg egentlig synes er veldig vanskelig. Vanskelig siden jeg er selvstendig næringsdrivende og har ansvar for egne kunder, og også rent økonomisk nå før babyen kommer. Likevel er det jo sånn at jeg ikke vil risikere noe i forhold til barnet, men skulle veldig gjerne ønske at jeg fikk lov til å trene litt i hvert fall… Jaja, jeg får heller tåle å legge på meg noen kilo, selv om jeg må si at det sitter litt langt inne. Er jo så sliten, så all den sunne matlaginga jeg gjerne gjorde før, er nå helt utgått og vi har endt ut med å bestille thai-mat opptil flere ganger i uka. Jeg skjems litt over det, men er samtidig så uvel noen dager, at jeg bare er nødt til å spise det kroppen lyster etter…

  Nå skal vi flytte i helga, og jeg gruer meg skikkelig! Vi flytter bare rett borti gata til en annen, mindre leilighet vi har fordi vi skal gjøre den vi bor i nå klar til å legges ut til salg i januar, men jobben må jo fortsatt gjøres… Ser ut til at det blir en lang helg, særlig for mannen min…

  Jaja, nok klaging - jeg klarer ikke helt holde meg vekke fra jobb, så skal ned å ha en kunde nå :) Skal være veldig forsiktig!

  Ønsker alle ei god hælj!
   

Del denne siden