ORIGINAL: Grusomme Gabriel
Så artig da Vimpane!!
Tror jeg skal gå til innkjøp av noen Cacas-former jeg også...hmmm...
Men så syns jeg det er så langtekkelig og kjedelig å legge på all smørkremen ....
har en tommeltott som ikke er helt medgjørlig da ...så er nok derfor jeg ikke gidder sånne kaker ...
Men gode er de , hvilken oppskrift bruker du på smørkremen?
Ja det tok vannvittig tid å legge på smørkremen...fikk litt krampe i hånda...men det ble jo så stilig og jeg som aldri har gjort det før...ble rimelig fornøyd.
Denne oppskriften bruker jeg:
Lys sjokoladekake - grunnoppskrift
3-4 egg
4 dl sukker - vispes til eggedosis
225 g margarin - smeltes
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kakao - blandes, og siktes i
2 dl melk - has i røren sammen med margarin.
Bland alt og ha i formen. Stekes på 160-180 grader i ca. 40 minutter.
Passer i alle Wilton's figurformer.
Smørkrem
100 g mykt smør/margarin
300 g siktet melis
1 ½ ss siktet kakao
1 ½ ts siktet vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Blandes med mikser.
Smørkremen smøres på mens kaken er lunken.
Hvit smørkrem
50 g mykt margarin
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk
Denne kaken er perfekt til bursdagskaker, like populær blandt barn som voksne.
*Til figurformene trenger man ca. 2 porsjoner smørkrem, som sprøytes på med kakesprøyte på avkjølt kake.
Bakeinstruksjon
til Wilton Cacas kakeformer i aluminium
1. Smør formen godt, formfett anbefales på det sterkeste. Dersom du får tak i formfett i gassbeholder, er disse å foretrekke. Pass på at hele formen dekkes nøye. ( Du kan også event. bruke vanlig margarin i stedet for fett, men da skal du bruke det som ikke er tilsatt salt.)
2. Bruk deretter en liten sikt fylt med mel, og dryss et jevnt lag over hele formen. Melet skal ligge som en tynn hinne over hele formen.
(Man trenger ikke å strø med mel hvis man skal steke gjærdeig eller sukkerbrød i formene).
3. Hell røren / deigen i formen og stek etter anvisning, bruk stekepinne.
4. La kaken hvile i ca. 10 minutter etter at den er tatt ut av ovnen – velt så kaken, den slipper da med en gang. (Når det gjelder tyngre kakeslag, som mandelbunner, nøttekaker, eplekaker, kan disse trenge noe lenger tid før de slipper, men la dem få tid til å hvile i formen).
5. Det er viktig å følge denne fremgangsmåten hvis du ønsker et perfekt resultat. Hvis kaken hever seg ujevnt i formen, er det bare å skjære av ”toppen”, slik at kaken blir jevn på undersiden før den veltes.
Lykke til !