Hva inneholder grovbakstmel.. Vil lage eget!

Juhuuuuu!!!

Gift med forumet
På godmorgen Norge igår bakte de noen muslirundtstykker basert på grovbakstmel. Problemet mitt er at jeg skal bytte hvete med spelt og lurer dermed på hva dette grovbakstmelet egentlig består av? Leste det var hvete, sammalt hvete og rug men hvor mye av hver..?

Finnes det noen flinke bakere der ute som kan hjelpe meg så er jeg evig takknemlig

Har lagt et innlegg på generell også men skjønner jo hvorfor jeg ikke gidder henge så altfor mye der inne[8D]
 
Hihi - her er det også ei som har vært og kjøpt ingredisenser til disse [8D]

Bah... akkuratt det vet jeg ikke du [8|]

Her kjøpte jeg inn tranebær som jeg tenkte bytte ut med rosinene og aprikosen da [;)] Håper du finner ut av de [:)]
 
Hehe.. gøy vi er flere som ble fristet av de rundstykkene[;)] Regner med at jeg får til en liten blandings av mel til rette mengde, kjenner bare jeg blir irritert når det er melmixer som forkludrer det hele. Nå må jeg jo TENKE!!!!!

God bakst! her skal de bakes med kaldt vann i kveld og stekes til god frokost for alle mann imorgen. Også må jeg nok kjøpe salat, tomat og alt det andre jammi som de hadde på godmorgen norge.. mmmmmmmm...[;)]
 
Jeg hadde ikke hengt meg så masse opp i blandingsforholdet men bare prøvd meg frem. Spelt-melet har uansett litt andre bakeegenskaper enn hvete, så bare kast deg ut i det og slump deg frem. Blir sikkert bra uansett.
 
ORIGINAL: Juhuuuuu!!!

Hehe.. gøy vi er flere som ble fristet av de rundstykkene[;)] Regner med at jeg får til en liten blandings av mel til rette mengde, kjenner bare jeg blir irritert når det er melmixer som forkludrer det hele. Nå må jeg jo TENKE!!!!!

God bakst! her skal de bakes med kaldt vann i kveld og stekes til god frokost for alle mann imorgen. Også må jeg nok kjøpe salat, tomat og alt det andre jammi som de hadde på godmorgen norge.. mmmmmmmm...[;)]


Mmmm - herlig [;)] Jeg så ikke episoden men så det var et par på facebook som skrev de skulle lage den så ble frista på den måten... ser jo goe og sunne ut [;)]
 
ORIGINAL: Olive76

Jeg hadde ikke hengt meg så masse opp i blandingsforholdet men bare prøvd meg frem. Spelt-melet har uansett litt andre bakeegenskaper enn hvete, så bare kast deg ut i det og slump deg frem. Blir sikkert bra uansett.

Ja sant nok, er jo like dumt å bare kaste sammen noe. Blir nok mat av det og[:D] Mat er mat!!
 
hadde tilfeldig en slik pk i skuffen, den inneholder;

mel av hvete og rug. ascorbinsyre er tilsatt som melbehandligsmiddel. andel grovt mel: 50%

det var det som sto på pk [&:]
 
Muslirundstykker hørtes fryktelig godt ut! [:)] Har en liten mistanke om at det blir nybakte rundstykker på frokostbordet i morgen tidlig! Namnam. Takk Kristin! [:D]
 
ORIGINAL: november86

hadde tilfeldig en slik pk i skuffen, den inneholder;

mel av hvete og rug. ascorbinsyre er tilsatt som melbehandligsmiddel. andel grovt mel: 50%

det var det som sto på pk [&:]

Tusen takk november86!! Da blander vi i vilden sky av spelt og rug i en salig blanding[;)] Var redd jeg skulle lage for grovt men ser ikke ut at det blir noe problem om 50% er annet grovt mel... 50/50 er alltid en fin start med en anelse rug.. hehe..

Kanskje vi skal starte en muslirundstykketråd.. Gøy at det var flere som kicket på dette. Viker iallefall godt men ser for meg en 2åring pirke ut alle rosiner for så å være "ferdig mamma, takk for maten" [:D]

Her er iallefall link til oppskrift:
http://www.tv2.no/gmn/nettprat/ernaeringsfysiolog-tine-sundfoer-spis-uten-daarlig-samvittighet-3379162.html
 
Bare pass på å ha en mye mindre prosentandel rug enn spelt for det er så tungt, ellers går det nok bra. (eller så kan du bare la brødet stå til neste dag før du kutter i det om det er tungt rug-brød) Man skal vel egentlig ha en høyere andel fint mel enn grovt for at det skal heves best. Men om man har grovt hvetemel (spelt har mange like bake-egenskaper som hvete men jeg føler jeg må bruke mer av det for å få det til å binde seg ordentlig) så kan man sikkert ha en høyere andel grovt mel totalt.

Må kjøpe deg bakeboka snart Juhuuu [;)] Der står det masse om de forskjellige typer mel og bake-egenskaper etc
 
ORIGINAL: SillaKese

Bare pass på å ha en mye mindre prosentandel rug enn spelt for det er så tungt, ellers går det nok bra. (eller så kan du bare la brødet stå til neste dag før du kutter i det om det er tungt rug-brød) Man skal vel egentlig ha en høyere andel fint mel enn grovt for at det skal heves best. Men om man har grovt hvetemel (spelt har mange like bake-egenskaper som hvete men jeg føler jeg må bruke mer av det for å få det til å binde seg ordentlig) så kan man sikkert ha en høyere andel grovt mel totalt.

Må kjøpe deg bakeboka snart Juhuuu [;)] Der står det masse om de forskjellige typer mel og bake-egenskaper etc

Hehe.. jeg må nok det. Har ikke helt glemt den men har ikke helt samvittighet til å kjøpe den heller akkurat nå siden jeg har 2 bakebøker som nesten ikke har blitt brukt[&:] Og Januar er vel som kjent tidenes kjipest måned når det kommer til penger *sukk*

MEN, jeg tror nok den boka sniker seg inn huset vårt en vakker dag ja! Og tusen takk for melhjelp, stusset også litt over alt det grove melet i grovbaksten så heller nok litt over på 60%fint og resten grovt for sikkerhetsskyld. Blir jo sunt nok det og[;)] Så får jeg se siden om jeg gjør noen endringer om jeg liker muslirundstykker med alt mulig rart i (foretrekker til vanlig at brød inneholder korn og frø og ikke nøtter, rosiner og annet rart..)
 
ORIGINAL: Juhuuuuu!!!

ORIGINAL: SillaKese

Bare pass på å ha en mye mindre prosentandel rug enn spelt for det er så tungt, ellers går det nok bra. (eller så kan du bare la brødet stå til neste dag før du kutter i det om det er tungt rug-brød) Man skal vel egentlig ha en høyere andel fint mel enn grovt for at det skal heves best. Men om man har grovt hvetemel (spelt har mange like bake-egenskaper som hvete men jeg føler jeg må bruke mer av det for å få det til å binde seg ordentlig) så kan man sikkert ha en høyere andel grovt mel totalt.

Må kjøpe deg bakeboka snart Juhuuu [;)] Der står det masse om de forskjellige typer mel og bake-egenskaper etc

Hehe.. jeg må nok det. Har ikke helt glemt den men har ikke helt samvittighet til å kjøpe den heller akkurat nå siden jeg har 2 bakebøker som nesten ikke har blitt brukt[&:] Og Januar er vel som kjent tidenes kjipest måned når det kommer til penger *sukk*

MEN, jeg tror nok den boka sniker seg inn huset vårt en vakker dag ja! Og tusen takk for melhjelp, stusset også litt over alt det grove melet i grovbaksten så heller nok litt over på 60%fint og resten grovt for sikkerhetsskyld. Blir jo sunt nok det og[;)] Så får jeg se siden om jeg gjør noen endringer om jeg liker muslirundstykker med alt mulig rart i (foretrekker til vanlig at brød inneholder korn og frø og ikke nøtter, rosiner og annet rart..)


Off jeg vet, begynner å tenke at januar kanskje ikke var rette mnd å bruke 10.000,- på ny sovesofa, men men [;)] Var greit planlagt i alle fall.

Ja det blir nok den beste bake-boka du har i huset og brukt flittig når man liker å bake [:)]
Jeg er heller ikke noe fan av tørket frukt i brød/rundstykker, men har faktisk fått øynene opp for det nå, nøtter har jeg alltid likt, spesielt valnøtter nam nam nam, det er digg brød det!!
 
ORIGINAL: SillaKese

Off jeg vet, begynner å tenke at januar kanskje ikke var rette mnd å bruke 10.000,- på ny sovesofa, men men [;)] Var greit planlagt i alle fall.

Ja det blir nok den beste bake-boka du har i huset og brukt flittig når man liker å bake [:)]
Jeg er heller ikke noe fan av tørket frukt i brød/rundstykker, men har faktisk fått øynene opp for det nå, nøtter har jeg alltid likt, spesielt valnøtter nam nam nam, det er digg brød det!!

Så flinke dere er som planlegger kjøp så nøye! Slikt skjer relativt sjeldent her i huset.. desverre.. kjøper litt for lett inn ting så altfor nøye gjennomgang[;)]

Er veldig spent på om vi kommer til å like disse muslivariantene. Håper det er som du sier, at vi får opp øynene litt for slike type bakevarer for det høres jo så godt og sunt ut!!
 
Back
Topp