Hva gjør jeg feil? Baking

Oktoberjenta

Elsker forumet
Ok nå trenger denne amatøren her hjelp til kakebaking. Jeg skal lage tre bunner. Og trenger at de skal være 5-6cm tykk eller noe sånt. Men de jeg lager er jo så tynne. Har jeg for lite røre i kanskje? (Det er det jeg tror). Og en ting til, det blir jo bare høyt i midten!! Hva gjør jeg feil? Hvordan klarer man å få det jevnt høyt over det hele?
 
Hvilken kake er det du skal bake da? Sukkerbrød? Om de blir flate, kan det være at du pisker eggedosisen for lite. Den skal være helt stiv. Og når mel skal i må du bruke slikkepott og skjære inn melet. Ikke viste det inn. Da går luften ut av røra.
 
Hva baker du da?

Ang heving i midten: om du smører formen først og så har et tynt lag med mel over vil kaken din lettere heve jevnt. Blir det en liten tipp på midten da kan du skjære den av.
 
Melet bør også siktes på røra før den blandes forsiktig inn... ;)
 
Du må ta deg gooood tid, piske eggedosis lenge, jeg bruker en halvtime. Vis det er sukkerbrød er det en fordel og bruke litt mer potetmel og litt mindre hvetemel. Ha i bakepulver tilslutt og la kaka avkjøle seg i ovnen :)
Baking er en kunst, og det viktigeste er å ikke giopp, dette fikser du!:)
 
Ok nå trenger denne amatøren her hjelp til kakebaking. Jeg skal lage tre bunner. Og trenger at de skal være 5-6cm tykk eller noe sånt. Men de jeg lager er jo så tynne. Har jeg for lite røre i kanskje? (Det er det jeg tror). Og en ting til, det blir jo bare høyt i midten!! Hva gjør jeg feil? Hvordan klarer man å få det jevnt høyt over det hele?
Hva baker du da?

Ang heving i midten: om du smører formen først og så har et tynt lag med mel over vil kaken din lettere heve jevnt. Blir det en liten tipp på midten da kan du skjære den av.
Melet bør også siktes på røra før den blandes forsiktig inn... ;)
Du må ta deg gooood tid, piske eggedosis lenge, jeg bruker en halvtime. Vis det er sukkerbrød er det en fordel og bruke litt mer potetmel og litt mindre hvetemel. Ha i bakepulver tilslutt og la kaka avkjøle seg i ovnen :)
Baking er en kunst, og det viktigeste er å ikke giopp, dette fikser du!:)
Takk for tipsene. Jeg er en som ikke er så tålmodig så må nok piske eggedosis enda mer og heller sikte litt og litt mel blandingen i?! Lager sjokolade oppskriften som er i den boken "boller til burritos". Men den er kanskje ikke så god? Har noen en bedre oppskrift?

Jeg skal lage en sittende bamsekake. Hvor jeg bruker 16mm(tror jeg det var) rundform. Skal legge disse lagene oppå hverandre og skjære til. Derfor trenger jeg høyde og at det noenlunde er hevet jevnt over det hele.
 
Hvilken kake er det du skal bake da? Sukkerbrød? Om de blir flate, kan det være at du pisker eggedosisen for lite. Den skal være helt stiv. Og når mel skal i må du bruke slikkepott og skjære inn melet. Ikke viste det inn. Da går luften ut av røra.
Takk for tipsene. Jeg er en som ikke er så tålmodig så må nok piske eggedosis enda mer og heller sikte litt og litt mel blandingen i?! Lager sjokolade oppskriften som er i den boken "boller til burritos". Men den er kanskje ikke så god? Har noen en bedre oppskrift?

Jeg skal lage en sittende bamsekake. Hvor jeg bruker 16mm(tror jeg det var) rundform. Skal legge disse lagene oppå hverandre og skjære til. Derfor trenger jeg høyde og at det noenlunde er hevet jevnt over det hele.
 
Skal du ha høye kaker må du ha høye former, hever de seg over kanten kan de falle sammen igjen ;) Og smør formen godt inn og strø den med semulegryn så hever de seg jevnere :)
 
Her er en link på super enkel sjokoladekake som er kjempe saftig og god!
Litt usikker på om du mener at du skal lage 3 forskjellige bunner eller at du bruker en kake til alt, denne blir også veldig høy og fin :)
Glasuren er også helt nydelig!
http://dinmat.no/Enkel-og-saftig-sjokoladekake

Takk for tipsene. Jeg er en som ikke er så tålmodig så må nok piske eggedosis enda mer og heller sikte litt og litt mel blandingen i?! Lager sjokolade oppskriften som er i den boken "boller til burritos". Men den er kanskje ikke så god? Har noen en bedre oppskrift?

Jeg skal lage en sittende bamsekake. Hvor jeg bruker 16mm(tror jeg det var) rundform. Skal legge disse lagene oppå hverandre og skjære til. Derfor trenger jeg høyde og at det noenlunde er hevet jevnt over det hele.
 
Back
Topp