Hva ansees som et billig lån uten sikkerhet?

En tråd i 'Generelt' startet av Bkno4063692, 26 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno4063692 Andre møte med forumet

  Har noen av dere erfaring med å ta opp lån uten sikkerhet? Snakker her om et standard forbrukslån.

  Vet såklart at dette er risikabelt, men føler jeg har god nok økonomi til å tåle det. Har spart opp 95.000 av egen lomme, og ønsker finansiere 55.000 med et usikret lån som jeg betaler tilbake på 1 år.

  Kjøpte en gammel enebolig for 3 år siden og jobber med å pusse den opp. Pengene skal gå til nytt bad.

  Vet det er mulig å refinansiere boliglån, men det virker tungvint og dyrt, da jeg må punge ut for et nytt etableringsgebyr, pluss at jeg ligger nære grensen på 85%. Skjønner det også som at mange banker ikke liker å låne ut penger slik, med mindre man har 60% i forholdet mellom lån og gjeld.

  Men for å komme til saken. Hva er det dere selv betaler/har betalt for et slik lån? Jeg vil helst ikke betale ei rente over 10-12%. Det er kanskje ikke så "billig" til å begynne med:joyful:
   
 2. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Om du allerede hat spart 95 000, så ville jeg fortsatt sparing. Og heller ventet med oppussing.
  Forbrukslån er det «dummeste» lånet du kan ta opp, og man burde ikke gjøre det om man ikke absolutt må.

  det er skyhøy rente på så og si alle forbrukslån, så du kommer deg nok ikke under det i rente.
   
  • Enig Enig x 6
 3. Kengu Forumet er livet VIP

  Det finnes forbrukslån under 12% i rente, sjekk opp de forskjellige stedene å se hvor du kommer billigst ut
   
  • Enig Enig x 2
 4. Bkno0785210 Første møte med forumet

  Forbrukslån har riktignok en lavere rente enn kredittkort og en del andre mikrolån. Er uansett enig med Lykke_liten at du heller bør spare fremfor å låne penger. Det viktigste er uansett at du tar et valg som virker fornuftig sett i lys av din egen privatøkonomi.

  Mener huske at snittrentene på slike lån lå et sted rundt 13 ps, men det et noen år siden.

  Forstår at det kan være fristende å få pusset opp det badet umiddelbart, men det lønner seg oftest å vente litt (og du er jo allerede så godt i gang).

  Sjekket nå hva prisene ligger på, og det var ikke akkurat billig nei. https://www.billigeforbrukslån.no hevder lån uten sikkerhet gis med rente fra 6,29 ps, mens de dyreste ligger på rundt 30 ps.

  Ellers ville jeg også brukt Finansportalen.no sin låneoversikt, da de har et mye bedre utvalg. Her la jeg inn tallet for deg med 55000 og 1 års betaling. Da var det Sbanken som kom best ut med 11,02 ps. Da betaler du 4848 kr i måneden inntil lånet er slettet.
   
  • Enig Enig x 1
 5. Bkno4063692 Andre møte med forumet

  Skyhøy er vel litt å ta i? hvis jeg får 12% så er ikke det så voldsomt mye mer enn hva et billån koster. Heller ikke snakk om noen kjempebeløp og jeg sitter kun med boliglån fra før.

  Uansett, takk for råd :) Du har nok rett i at sparing langt på vei er å foretrekke.
   
 6. Kelsey Glad i forumet Vi som prøver :)

  Jeg ville sjekket ut handlekonto på santander. Da kan du få opptil 9 mnd rentefri betalingsutsettelse mot et gebyr. At dette er lurt forutsetter at du vet du kan betale ned beløpet etter 9 mnd.

  Renten der er veldig høy etter at den rentefrie perioden har gått ut, men da kan du f.eks ta forbrukslån i en annen bank som har lavere rente på de 3 mnd du har igjen før lånet er betalt ned.

  Jeg vil anbefale å spare så lenge at du har mulighet til å betale beløpet tilbake på 9 mnd og dermed slippe renter i det hele tatt.
   
 7. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Jeg synes det er en merkelig tanke at det er dyrere å refinansiere boliglånet ditt enn å ta opp forbruksgjeld når det gjelder oppussing av bolig. Om du har rom til å låne opp det du behøver i boligen så er det rimligste alternativ, er gjerne etableringsgebyr på forbukslån også + renten er mye høyere, og når det i tillegg skal brukes til å forbedre standard og verdi på bolig så er jo det absolutt en god grunn til å låne det der.

  så enten ville jeg spart mer penger selv, eller så ville jeg refinansiert det i bolig.

  Ville styrt unna forbrukslån!
   
  • Enig Enig x 6
 8. Lovesome Forumet er livet Septemberbarna 2019 VIP

  På et lån til 50000 kr med en effektiv rente (uten termingebyr på 10 % med nedbetaling på et år betaler du 5000 kr i renter + ofte 950 kr i etableringskostnad. Det utgjør en mnd kostnad på i underkant av 4700 kr. Men jeg tviler at du får så lav rente på et så lite lån. mer reelt med rente fra 15%, da snakker vi fra rentekostnad +gebyr på 8450..

  Det er ingenting å lure på egentlig, det lønner seg å bake det inn i huslånet... Nytt bad øker verdi på boligen i tillegg. Forbrukslån er idiotisk om man har mulighet til å la vær. gebyret til banken sparer du raskt. og det er uansett et etableringsgebyr på forbrukslån som ofte er høyere enn det bankene opererer med.
   
  • Enig Enig x 1
 9. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Jeg hadde aldri tatt opp lån med så høy rente, så for meg er det skyhøyt :p
  Det er mye penger rett ut av vinduet.
  Har man penger til å betale 4-5 tusen i lån hver mnd (det koster gjerne minimum så mye), så er det mye bedre å spare pengene og heller vente med oppussing, eller pusse opp litt og litt.

  det er vel også vanlig at forbrukslån har varierer i rente, og plutselig skyter renta i været selv om du tok opp lån med «bare» 10%.
  Men for all del, om du vil ta opp lån så tar du opp lån. Men mitt syn er at har man råd til forbrukslån (veldig dyrt lån) så har man også råd til å spare :)
   
  • Enig Enig x 1
 10. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Så klart man heller tar det i boliglånet enn å ta opp forbrukslån :eek: du kan jo heller betale inn ekstra på boliglånet et år da, det er mye billigere.
   
  • Enig Enig x 1
 11. Nordlys2018 Gift med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Og hvorfor gjøre det nå? :bag:
   
 12. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Ville spart og ventet. Spesielt med dagens situasjon og corona...
   
 13. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Oktoberlykke 2019 Novemberbarna 19 Assistert-jentene

  Hvis du VET at du kan betale et tilbake ville jeg heller sett på mulighet for å kjøpe baderomsartiklene med betalingsutsettelse, også heller betale inn hver mnd selv om du ikke "må", dersom du ikke kan vente. Det tror jeg du havner på typ 1500 i gebyr totalt såfremt du betaler til riktig tid.
   

Del denne siden