Husbanken/ bopel for alenefedre/ alenemødre med 50% deling

En tråd i 'Alenegravid / Aleneforeldre' startet av Babyprøver, 27 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Hei! Jeg skal dele foreldreansvar og omsorg for mine tvillinger som er på vei. Til dags dato eier jeg en leilighet på 38 kv.meter. Med de 1,7 millioner som den kostet, var det alt banken ville gi meg. Jeg har en fast jobb med 450.000 kr inntekt/år. Søkte om husbanken for å få en lån på 2,5 millioner, slik at jeg kunne hatt mulighet til å kjøpe noe større før tvillingene kom. Men fikk avslag med begrunnelse i at husbanken mener jeg har for lav inntekt til å kunne betjene et lån. Jeg er ganske fortvilet over denne situasjonen, da det også var avtalt at fedrene til mine tvillinger (homofilt par), skal bo hos meg den første perioden/ første året for å støtte meg. Men 5 personer og en ganske stor hund i en bitteliten leilighet på 38 kv.meter blir ikke bra. Hadde jeg leid ut min leilighet og leid noe et annet sted, hadde jeg tapt mye penger på det. Jeg har ikke råd å gå i minus med flere tusen i måneden. Er det noen der ute som har en ide? Eller en paragraf som tilsier at husbanken burde støtte meg? Er sykt trist og har gråt masse i dag. Føler meg som en dårlig mor allerede som får barn med så «lavt»
  inntekt...
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 2. Otilde Forelsket i forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene

  Hei! Jeg kjenner ikke til regelverket, dessverre. Har allikevel lyst til å si at du på ingen måte skal føle deg dårlig pga inntektsnivå. Og gratulerer så mye med graviditet og tvillinger! Jeg har høyere inntekt, men ei heller mulighet til å flytte. Jeg er i tillegg helt alene og har ingen å dele kostnader med. Jeg bor i en liten 2-roms og blir boene her til jeg har råd til noe større. Det kan kan lang tid da jeg bor i Oslo, og prisene her er helt spinnville. Født oppvokst her og det er her jeg har familie og venner og jobb, så for meg er det uaktuelt å flytte så langt utenfor byen at det blir billigere og samtidig at hverdagen går opp med jobb og barnevakt. Er det et alternativ å flytte til et rimeligere område..? Et vennepar har heller ikke råd til noe større. De har valgt å leie. Kan det være et alternativ? Veldig hyggelig at medfarx2 vil støtte første tiden. Bare pass på at de er der for deg og baby, og at det ikke blir en ekstra påkjenning rett etter fødsel med babyer som er helt avhengig av mamma. Trenger de å sove der, begge to hver natt..? Eller holder det at de kommer på morningen, slik at du kan hvile ut..? Masse lykke til ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg ville rett og slett prøvd å snakke med en annen bank. Er du fagorganisert? Noen fagforbund har egne lån for medlemmene sine.
  Snakk direkte emd bankn, fremfor bare elektronisk søknad på nett, lag et budsjett for utgifter kommende året og når tvillinger begynner i bhg, månedlige utgifter og nedbetaling av lån + et alternativt budsjett med en tenkt renteøkning.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Kitty2019 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡ Julegavene 2019

  Regelverket sier at du ikke kan få husbanklån de mener du ikke kan betjene. Ja, det er for å hjelpe de med lav inntekt å få egen bolig. Men du har en leilighet med lån på fra før, og det må også tas med i beregningen. Det er ikke lett, og å komme med råd er ikke lett for oss som ikke står oppi det. Du kan ta en samtale med nav for å få noen alternativer :)
   
 5. Annemor93 Gift med forumet Desemberlykke 2018


  Har du ringt litt rundt og forhørt deg?
  Mulig det blir vanskeligere for deg økonomisk med fedrene boende på samme adresse da du ikke kan søke bostøtte (om de skal skifte adresse til deg for en periode) Jeg skjønner deg fryktelig godt med tanke på hjelp, men kanskje det er en annen løsning hvor de kan hjelpe deg/være en del av barnas liv uten at du må slite økonomisk?

  Jeg bodde med barnefar som ikke hadde noe økonomi på mange måneder. Jeg fikk avslag selv og beskjed om at så lenge det er to på adressen så er det lite hjelp å få men hadde jeg gått som enslig hadde jeg hatt krav på mye mer.
  Sender deg en kjempe klem! :Heartbigred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Takk for tiden din! Jeg er da enslig, men inntekten min er altfor høy for å få bostøtte. Jeg havner i ingenmannsland og få ingenting. For mye til det ene, for lite til det andre, ser det ut som, dessverre.
   
 7. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Takk for gode råd! Skal høre med FO. :)
   
 8. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Takk for fin svar! :) Jeg er nok litt i samme båt. Har venner og familie her, og pga bomring hadde det ikke nødvendigvis blitt mye billigere å bo utenfor. Pluss at jobb er i byen (Stavanger) også. Skal lage en plan med guttene hva som passer best, :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Kan ikke du flytte inn til fedrene da?
   
  • Liker Liker x 2
 10. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det er vel ingen permanent løsning? leiligheten er jo enda svært liten for 3 mennesker
   
 11. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Nei, de har bare ett soverom, enda mindre leilighet enn meg. :)
   
 12. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Kan det være en mulighet for dere å kjøpe noe sammen da?
   
 13. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Vi er 5 menneske med våre tvillinger. Pluss hund. :playful:
   
 14. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, jeg tenkte på at den leiligheten du har nå er litt liten med deg og tvillinger, på sikt, selv om du ikke skulle ha fedrene der også :p
   
  • Enig Enig x 1
 15. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Helt enig! Men har dessverre ikke noe valg enn så lenge. Om jeg selger og leie et annet sted, kaster jeg masse penger ut vindu. En større leilighet enn min pluss strøm osv koster mer enn det jeg betale i rente og avdrag. Leier jeg ut min leilighet og leie et annet sted, hadde det ikke fungert heller, da jeg tviler på at jeg kunne få leid ut til det jeg betaler i rente og avdrag- det er bare to mini-soverom på kanskje 3 kv.meter.
  Eneste alternativ er å bli boende så lenge det fungerer og nedbetale mest mulig. Om ett år tjener jeg 50.000 mer. Håper at det forandre noe.
   
 16. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Det var det vi ønsket. Men banken sa nei til det, og begrunnet det med at om to mister inntekten, må den 3. kunne betjene hele lånebeløpet. Tull og vas, spør du meg, men nytter jo ikke diskutere med en bank. :/
   
 17. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Da ville jeg prøvd flere banker:)
   
  • Liker Liker x 1
 18. Oslo2 Andre møte med forumet Sommerfuglene Himmelbarn

  så kjip situasjon.. håper det løser seg.

  jeg bor alene med et barn og må leie. Hadde håpet å få kjøpt noe, men nei. Er ikke der enda at jeg får nok i lån. Er irriterende med pengene man bruker på leie som kunne vært avdrag på lån. Har bestemt meg får å se på det positivt og heller være glad for at jeg har råd til å leie noe jeg liker. Jeg sparer meg sakte opp mer egenkapital og håper jeg får kjøpt noe så vi får noe som er vårt.

  Lykke til
   
 19. Kelsey Elsker forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Du må prøve mange banker, gjerne dra til småbanker som ligger litt utenfor de større byene. Det kan lønne seg. Det er jo ikke slik at når to kjøper sammen må den ene inntekten kunne betjene hele lånet, så tviler på at det normalt er slik om tre kjøper sammen også.

  Hva med å se etter en hel tomannsbolig litt lengre vekke, der dere har mulighet til å bo sammen, men samtidig lever adskilt? Så en familie med mor og to homofile fedre som hadde løst det sånn :)
   
 20. Babyprøver Glad i forumet ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️ FebbisBebbis2021 ❄️

  Var planen å kjøpe tomannsbolig sammen. Men med bare 1,7 millioner er det litt magert for å få noe som er stor nok for meg. Men vi skal volde øyne åpen.
   

Del denne siden