hjemmelaget kjøttkaker..

Jafseslafsaslappfis

Forumet er livet
VIP
hvordan gjør dere det? hva bruker dere oppi? jeg er grønn på å lage mat fra bunnen..
Tar man bare karbonadedeig\kjøttdeig med litt mel, salt,egg(??) og diverseversa?
 
Jeg har altdi brukt oppskrift, bare puttet oppi litt forskjellig =) 
For eksempel:
400 gram kjøttdeig/kyllingkjøttdeig/karbonadedeig
1 hakket løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 egg
Fetaost (det er utroooolig godt!)
Diverse krydder som vi liker

Det er egentlig ingen begrensninger!
Neste gang har jeg lyst til å ha oppi litt revet ost også!
 


Fru H skrev:
Jeg har altdi brukt oppskrift, bare puttet oppi litt forskjellig =) 
For eksempel:
400 gram kjøttdeig/kyllingkjøttdeig/karbonadedeig
1 hakket løk
1-2 fedd hvitløk
1-2 egg
Fetaost (det er utroooolig godt!)
Diverse krydder som vi liker

Det er egentlig ingen begrensninger!
Neste gang har jeg lyst til å ha oppi litt revet ost også!


høres digg ut da:)) Var bare usikker på om man skulle bruke egg og mel, eller? egg har jeg vel sett,men..sikkert for å få deigen fastere? Jeg vil bruke hvitløk i iallefall:-))

jeg har ikke laget hjemmelaget brunsaus før heller, hvordan gjør man det??
 
Jeg bruker:

400g kjøttdeig
Salt, pepper
1 egg evt melk
2 spiseskjeer med mel.

For brunsaus:

200g margarin
Mel

så bruner jeg det til det er helt brunt, oppi en gryte med vann og 1-2 kjøttbuljong terninger. Koker det opp, litt ketshup og noen skiver med brunost og S&P. Koker det til melsmaken er vekk :) Og når kjøttkakene er ferdig stekt, hiver jeg oppi fettet fra stekepanna :)
 
Om man lager kjøttkaker med fetaost er det også veldig godt å hakke chorizo-pølse eller en annen litt sterk pølse å ha oppi! =) 
Jeg har aldri brukt mel.
 
så det er kjøttbuljong man må bruke oppi? :-p der kan du se...kan bare lage hvitsaus fra bunn jeg
 
Det er denne jeg lager, oppskrift er kopiert fra klikk.no

0,5 stk løk, 2 ssmel, 2 sssmør, 5 dlkraft salt og pepper

Finhakk løken. Stek den blank i smøret på middels varme.

Ha i litt og litt av melet og rør rundt med en visp. Pass på det ikke blir noen klumper. La det steke seg nøttebrunt.

Ha i litt og litt av kraften. La det koke opp mellom hver gang og rør hele tiden med vispen.

Når du har i litt og litt er det lett å ha kontroll på konsistensen.

Dersom du bruker buljongterninger: Ha i to terninger og en halv liter vann.

Dersom du bruker flytende kraft: Ha i 3-4 spiseskjeer og en halv liter vann.

Ha eventuelt i stekesjy.

Smak til med salt og pepper

Det blir ca en halv liter saus.

 
Kjøtt/Karbonade-deig. 
Et egg, litt mel. Og litt diverse krydderier ;) 
Salt,pepper. Så enkelt.

Også har jeg oppi finhakket løk. 
Når gutten min var liten liten tåte han ikke at jeg
spiste løk, erstatte det med løkpulver og da gikk det greit :)
 


Jafseslafsaslappfis skrev:
så det er kjøttbuljong man må bruke oppi? :-p der kan du se...kan bare lage hvitsaus fra bunn jeg



Da er det jo enda lettere, for da bytter du bare ut melk med kjøttbujong
 


kricam skrev:
Kjøtt/Karbonade-deig. 
Et egg, litt mel. Og litt diverse krydderier ;) 
Salt,pepper. Så enkelt.

Også har jeg oppi finhakket løk. 
Når gutten min var liten liten tåte han ikke at jeg
spiste løk, erstatte det med løkpulver og da gikk det greit :)



slik hjør jeg pg:-)
 
Vi bruker muskat oppi, det er veldig godt...
 
Jeg bruker karbonadedeig, egg, en skvett melk, potetmel, muskattnøtt, salt og litt pepper.. evt fin hakker løk og har oppi
 
Back
Topp