hjemmelaget grøt/ jern

abrakad

Forelsket i forumet
Hei og hopp!
Mini har i flere mnd slitt med hard mage. Vi har hittil brukt nestlé sin grøt for 4 mnd (glutenfri med eple og banan) og da er magen fin. Han er nå litt over 6 mnd og tåler ingen grøt beregnet for 6 mnd, han blir hard i magen med en gang.. både fullkorn og havre. Jeg tenkte jeg skulle lage selv med maismel og hirse, noen med erfaring her? kan jeg blande og lage grøt av begge produktene? eller kan jeg kun lage hirstegrøt og maisgrøt hver for seg? Kan jeg lage flere porsjoner og fryse ned?
Også over til jern. Det er jo ikke jern i maismel, han liker ingenting som inneholder jern så nå har jeg kjøpt erter og røde linser i håp om at det går ned, fikk tips fra lege men glemte jo å spørre hvordan jeg lager mos av dette :joyful: Noen som har gjort det og kan forklare meg hvordan jeg går frem?
 
Hei og hopp!
Mini har i flere mnd slitt med hard mage. Vi har hittil brukt nestlé sin grøt for 4 mnd (glutenfri med eple og banan) og da er magen fin. Han er nå litt over 6 mnd og tåler ingen grøt beregnet for 6 mnd, han blir hard i magen med en gang.. både fullkorn og havre. Jeg tenkte jeg skulle lage selv med maismel og hirse, noen med erfaring her? kan jeg blande og lage grøt av begge produktene? eller kan jeg kun lage hirstegrøt og maisgrøt hver for seg? Kan jeg lage flere porsjoner og fryse ned?
Også over til jern. Det er jo ikke jern i maismel, han liker ingenting som inneholder jern så nå har jeg kjøpt erter og røde linser i håp om at det går ned, fikk tips fra lege men glemte jo å spørre hvordan jeg lager mos av dette :joyful: Noen som har gjort det og kan forklare meg hvordan jeg går frem?

det er veldig lett å lage grøt selv. Har alltid laget grøt selv til mine 3. Det er bare å blande det du vil. Hirse er mer næringsrikt enn mais mel så kan være en fordel å ta en litt større andel av det. Ferdig grøt holder seg ca 1 uke i kjøleskapet og du kan fryse ned hvis du vil. For å gjøre grøten litt mer magevennlig kan du legge melet i vann over natten og skylle godt før du koker opp.

belgfrukter er supert å bruke både i mat og bakst, bruker det masse selv. Ville brukt tørkede, og bløtlagte, belgfrukter og ikke ferdig kokte. Belgfrukter er generelt litt tungt for magen og ferdig kokte kan være litt tyngre for magen en bløtlagte. Bløtlegg over natten. Skyll godt av før de legges i en kjele med vann og litt natron (forkorter kokeprosessen). Når det er kokt er det bare å mose med stavmikser eller forhånd. Kan blande inn litt kokt gulrot eller andre grønnsaker. Kan også blandes inn i grøten.
 
det er veldig lett å lage grøt selv. Har alltid laget grøt selv til mine 3. Det er bare å blande det du vil. Hirse er mer næringsrikt enn mais mel så kan være en fordel å ta en litt større andel av det. Ferdig grøt holder seg ca 1 uke i kjøleskapet og du kan fryse ned hvis du vil. For å gjøre grøten litt mer magevennlig kan du legge melet i vann over natten og skylle godt før du koker opp.

belgfrukter er supert å bruke både i mat og bakst, bruker det masse selv. Ville brukt tørkede, og bløtlagte, belgfrukter og ikke ferdig kokte. Belgfrukter er generelt litt tungt for magen og ferdig kokte kan være litt tyngre for magen en bløtlagte. Bløtlegg over natten. Skyll godt av før de legges i en kjele med vann og litt natron (forkorter kokeprosessen). Når det er kokt er det bare å mose med stavmikser eller forhånd. Kan blande inn litt kokt gulrot eller andre grønnsaker. Kan også blandes inn i grøten.
Tusentakk for et godt svar! Da blir det eksperimentering i helgen :dance018
 
Back
Topp