Hadde det vært en ide å ha denne tråden hvor vi kan dele oppskrift og bilder av mat vi lager til babyene/småbarna våre? Alt fra smaksprøver til fulle måltider?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Denne var midt i blinken!! Hadde akkurat tenkt å google sviskemos, men nå slapp jeg detSviskemos eller aprikosmos.
Skyll sviskene/aprikos (tørkede) og legg de i en kjele med vann som akkurat dekker de. La stå over natten eller 6-8 timer. Kok i vannet til de er møre. Sil av vannet i en beholder. Bruk stavmikser og mos de, spe i litt og litt av vannet til ønsket konsistens. Bruker du ikke alt kan resten avkjøles og drikkes som sunn babyjuice. Ha mosen i ønsket beholder (gjerne isterningbrett for små posjoner) og spis innen 3 dager eller frys. Kan spises alene som fruktmos eller blandes i grøt. Bra mot hard mage og mer effektiv enn kjøpt på butikken. Kjøp aprikos fra helsekost for de er uten svovel.
Takk for så god forklaringSviskemos eller aprikosmos.
Skyll sviskene/aprikos (tørkede) og legg de i en kjele med vann som akkurat dekker de. La stå over natten eller 6-8 timer. Kok i vannet til de er møre. Sil av vannet i en beholder. Bruk stavmikser og mos de, spe i litt og litt av vannet til ønsket konsistens. Bruker du ikke alt kan resten avkjøles og drikkes som sunn babyjuice. Ha mosen i ønsket beholder (gjerne isterningbrett for små posjoner) og spis innen 3 dager eller frys. Kan spises alene som fruktmos eller blandes i grøt. Bra mot hard mage og mer effektiv enn kjøpt på butikken. Kjøp aprikos fra helsekost for de er uten svovel.
Vil bare presisere at om en kjøper aprikoser/fiken/dadler/svisker med svovel bør de bløtlegges i ca samme tid og vannet bør da byttes ut iblant. Kok opp i nytt vann.
Ergo, kjøp økologisk, mye mindre jobb. Økologiske trenger egentlig ikke å bløtlegges.
Hvordan vet man om det er svovel eller ei i sviskene man kjøper? Eller er det bare de økologiske som ikke inneholder svovel?
Vil også anbefale Facebook grupper "Hjemmelaget babymat" og "Babymat-Barnemat".
Koker du søtpoteten også moser?Sviske- og aprikosmos har vært en hit her også. Jeg har kun lagt det i vann i 1 time før koking, og så most det. Ellers er søtpotet veldig populært her. Lager ofte fløtegratinerte søtpoteter eller søtpotetmos - en stor hit! Det samme gjelder hjemmelaget syltetøy av bringebær eller jordbær i grøten Sviske og aprikos blir alltid brukt i kveldsgrøten btw. Fryst ned i terninger, og tar opp en ny terning for hvert kveldsmåltid. Jeg tror ellers at de små er glad i å prøve ut nye teksturer og smaker ved å ta på/smake på matvarene slik de opprinnelig er. Slik som å holde i en banan og smake på den, eller en appelsinbåt, eller gulrot..
Koker du søtpoteten også moser?