Hjelp - potetmel istedenfor mel?! Haster:)!

Caressa

Elsker forumet
Oktobermirakler 2013
Liten krise her, baker skillingsboller men er tom for mel!! Har akkurat nok til deigen men ingenting igjen til utbakingen :s og det går jo ikke an å kjevle ut og rulle uten mel... Kan jeg bruke potetmel??
Håper noen bakekyndige kan svare meg :):)

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Det går, bedre enn ingenting, sier mamma. Men det er vel ikke heelt optimalt. Du kan jo koste av bollene etterpå om det kommer mye på dem. :p
 
Det går, bedre enn ingenting, sier mamma. Men det er vel ikke heelt optimalt. Du kan jo koste av bollene etterpå om det kommer mye på dem. :p
Ok, ja det var det jeg tenkte og, redd bollene vil smake dritt :p Føler meg kjempelur som ikke sjekket mellagret før jeg satte i gang :confused:

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Ok, ja det var det jeg tenkte og, redd bollene vil smake dritt :p Føler meg kjempelur som ikke sjekket mellagret før jeg satte i gang :confused:

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app


Men du, du kan jo teste det svigermor gjør når hun baker horn og slikt? Da tar hun smør eller olje på hendene slik at deigen ikke henger fast når hun knar den ut. Da slipper hun å ha i mer mel, for å få dem lette og fine.
 
Men du, du kan jo teste det svigermor gjør når hun baker horn og slikt? Da tar hun smør eller olje på hendene slik at deigen ikke henger fast når hun knar den ut. Da slipper hun å ha i mer mel, for å få dem lette og fine.
Hmm, det var ikke dumt, det skal jeg jammen teste ut :) må vel ha litt potetmel på benken uansett så ikke den setter seg fast når jeg kjevler ut, bare håper ikke det ødelegger smaken.

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Hmm, det var ikke dumt, det skal jeg jammen teste ut :) må vel ha litt potetmel på benken uansett så ikke den setter seg fast når jeg kjevler ut, bare håper ikke det ødelegger smaken.

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app


Når svigermor lager horn og slikt har hun ikke noe mel i det hele tatt. Hun har jo da sånn underlag som hun legger ut da, fra tupperware, men du kan jo legge bakepapir på benken og ha litt olje på der også. Bruk nøytral olje da. :) Men merk at du likevel må ha pensle bollene hvis du vil ha blank overflate. :)
 
Når svigermor lager horn og slikt har hun ikke noe mel i det hele tatt. Hun har jo da sånn underlag som hun legger ut da, fra tupperware, men du kan jo legge bakepapir på benken og ha litt olje på der også. Bruk nøytral olje da. :) Men merk at du likevel må ha pensle bollene hvis du vil ha blank overflate. :)
Jøss ! Funker olivenolje ? Det hadde jo vært helt knall om jeg kunne gjort det sånn og sluppet potetmel :) funker det virkelig altså? Mange lure triks jeg ikke kan skjønner jeg :) Ja pensler de med egg ;) vi

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Jøss ! Funker olivenolje ? Det hadde jo vært helt knall om jeg kunne gjort det sånn og sluppet potetmel :) funker det virkelig altså? Mange lure triks jeg ikke kan skjønner jeg :) Ja pensler de med egg ;) vi

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app


Olivenolje er ikke nøytral, så den kan sette smak på bollene. Rapsolje og solsikkeolje er nøytrale. Alternativt kan du bare bruke smør/margarin og smøre på hendene. :)
 
Var d jeg tenkte :/ Kan smør/margarin smøres på bakepapir til utbakingen slik du nevnte på da? Må jo kjevle ut deigen helt, for så å rulle sammen igjen. :)

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Var d jeg tenkte :/ Kan smør/margarin smøres på bakepapir til utbakingen slik du nevnte på da? Må jo kjevle ut deigen helt, for så å rulle sammen igjen. :)

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app


Selvsagt ;)
 
Allright, da får vi teste ;) Takk for at du tok deg tid til å svare :)

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app


Bare hyggelig. :) Kunne jo ha svart det med olje/smør med en gang, men jeg er nokså sliten etter en lang dag og siden du spurte om potetmel så svarte jeg bare på det. :p Håper det funker som du vil, jeg vet i alle fall at det går an. :)
 
Bare hyggelig. :) Kunne jo ha svart det med olje/smør med en gang, men jeg er nokså sliten etter en lang dag og siden du spurte om potetmel så svarte jeg bare på det. :p Håper det funker som du vil, jeg vet i alle fall at det går an. :)
Hehe fullt forståelig ;) Det funka med smør altså :) de var litt seige å lage(skulle vært mer mel i det), men det ble da ikke så verst ;) Takk for hjelpen :D

Sent from my HTC One X+ using BV Forum mobile app
 
Back
Topp