Hirsegrøt

FirstTimer☺️

Elsker forumet
Sensommerbarna 2016
Sommerfuglene
Hei:)

Er det andre som har prøvd å lage hjemmelaget hirsegrøt? Jeg laget det på hirsemel og la det i bløt 2t før, men det løser seg ikke opp når en koker det? Noen som vet om det er riktig? Det virker som om flaskene blir til små biter? Det gikk uansett ned på høykant (ett par teskjeer) og var blandet med mm og en dert mangopure:)
 
Hei:)

Er det andre som har prøvd å lage hjemmelaget hirsegrøt? Jeg laget det på hirsemel og la det i bløt 2t før, men det løser seg ikke opp når en koker det? Noen som vet om det er riktig? Det virker som om flaskene blir til små biter? Det gikk uansett ned på høykant (ett par teskjeer) og var blandet med mm og en dert mangopure:)

Oi så flink du er! Lager hjemmelaget grøt og greier:) har ikke prøvd men det skal jeg gjøre etterhvert! Smart å blande med mango!
 
Oi så flink du er! Lager hjemmelaget grøt og greier:) har ikke prøvd men det skal jeg gjøre etterhvert! Smart å blande med mango!

Har tenkt å prøve i morgen :-)

Er faktisk veldig enkelt å lage hjemmelaget, men er fremdeles ikke sikker på om konsistensen er riktig. Får se hva jeg finner ut. Sammalt hvete er og ett bra alternativ, men vil snakke med lege først for det er cøliaki i familien (min mor og meg).
 
Er faktisk veldig enkelt å lage hjemmelaget, men er fremdeles ikke sikker på om konsistensen er riktig. Får se hva jeg finner ut. Sammalt hvete er og ett bra alternativ, men vil snakke med lege først for det er cøliaki i familien (min mor og meg).

En i barselgruppen min med cøliaki fikk beskjed om å introdusere gluten tidlig. Men best å høre med fagfolk for individuell vurdering :-)
 
En i barselgruppen min med cøliaki fikk beskjed om å introdusere gluten tidlig. Men best å høre med fagfolk for individuell vurdering :-)

Tror jeg skal begynne med litt sammalthvete når hirsen er introdusert. Går nok greit om ikke en bare bruker glutenholdig mel. Men, skal likevel sjekke på 6mnd kontrollen:)
 
Hei:)

Er det andre som har prøvd å lage hjemmelaget hirsegrøt? Jeg laget det på hirsemel og la det i bløt 2t før, men det løser seg ikke opp når en koker det? Noen som vet om det er riktig? Det virker som om flaskene blir til små biter? Det gikk uansett ned på høykant (ett par teskjeer) og var blandet med mm og en dert mangopure:)
Hei,

Vi lager mat hjemme. Jeg tipper din er rundt 5 måneder gammel som min?

Det er anbefalt å starte med korntype som ikke inneholder gluten dersom babyen har hatt trøblete mage. Min har til tider slitt med mye magesmerter grunnet luft, vi har derfor valgt å gjøre det sånn.
Samtidig er det ikke smart å vente altfor lenge med gluten heller. Jo tidligere, jo bedre (ikke før fire måneder selvsagt!!).

Når det er sagt; bløtlegg hirseflak kvelden i forveien og la det ligge i vann over natten. Jeg har akkurat lagt litt flak i vann og i kjøleskap som skal brukes i morgen. De løser seg ikke helt opp, men hensikten med å legge de i vann er for å fremme jernopptaket. Vil anbefale deg å legge litt til bløt i kveld og la det stå i kjøleskapet til dagen etter.

Kan være lurt å introdusere gluten også når babyen er kjent med konsistensen til hirsegrøten. Da går det an å velge en grøtsort som inneholder gluten og blande med hirse. Eller bare gi ren glutenholdig grøt.

Vi har foreløpig forsøkt hirsegrøt med aprikosmos. Den ble heldigvis tatt godt imot, men Gud så mye søl!! Grøten bare renner nedover halsen og blir liggende der:p
 
Hei,

Vi lager mat hjemme. Jeg tipper din er rundt 5 måneder gammel som min?

Det er anbefalt å starte med korntype som ikke inneholder gluten dersom babyen har hatt trøblete mage. Min har til tider slitt med mye magesmerter grunnet luft, vi har derfor valgt å gjøre det sånn.
Samtidig er det ikke smart å vente altfor lenge med gluten heller. Jo tidligere, jo bedre (ikke før fire måneder selvsagt!!).

Når det er sagt; bløtlegg hirseflak kvelden i forveien og la det ligge i vann over natten. Jeg har akkurat lagt litt flak i vann og i kjøleskap som skal brukes i morgen. De løser seg ikke helt opp, men hensikten med å legge de i vann er for å fremme jernopptaket. Vil anbefale deg å legge litt til bløt i kveld og la det stå i kjøleskapet til dagen etter.

Kan være lurt å introdusere gluten også når babyen er kjent med konsistensen til hirsegrøten. Da går det an å velge en grøtsort som inneholder gluten og blande med hirse. Eller bare gi ren glutenholdig grøt.

Vi har foreløpig forsøkt hirsegrøt med aprikosmos. Den ble heldigvis tatt godt imot, men Gud så mye søl!! Grøten bare renner nedover halsen og blir liggende der:p

Takk for tips:) 5,5 mnd og grøten ble jo veldig godt mottatt. Men, som du sier...mye søl:p Skal bløtlegge kvelden før nå. Kjøpte sammalt hvete for å introdusere det og (rikt på jern), men har klart å dra med meg grovmalt hjem fra butikken:o
 
Takk for tips:) 5,5 mnd og grøten ble jo veldig godt mottatt. Men, som du sier...mye søl:p Skal bløtlegge kvelden før nå. Kjøpte sammalt hvete for å introdusere det og (rikt på jern), men har klart å dra med meg grovmalt hjem fra butikken:eek:
Akkurat de har jeg ikke satt meg inn i fordi jeg har inntrykk av at det bare blir rørete:-/ Men fortell gjerne hvordan det går!
Hvis du har kjøkkenmaskin eller en sånn liten "grinder" kan du jo bare male i dem først før du lager grøten?
 
Back
Topp