Hevelser i hender

En tråd i 'Mars 2021' startet av Vintermamsen, 19 Feb 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Vintermamsen Flørter med forumet

  Flere som sliter med vann i kroppen? Jeg merker det stort sett kun i hendene... Får ikke av meg ringene lengre... Og det er ubehagelig å klipe sammen hendene, da det blir press og litt småvondt. Er dette normalt?
  Har ikke merket at jeg er hoven i føttene... Verken på fotbladet eller anklene... Men har litt merker etter sokkene på leggen.....
  Syns det kom litt plutselig, men nevnte det for jordmor når jeg var der, og hun sa ingenting om svangerskapsforgiftning....
   
  • Enig Enig x 1
 2. Snuppelupp87 Glad i forumet Marshmallows2021

  Jeg har masse vann, men mest i beina og anklene. Det og kom helt plutselig. Er litt vondt når jeg går og tøyer anklene, for huden er så stram. Kjenner det litt i fingrene også, men ikke så gale som i beina.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Poojenta Elsker forumet Marshmallows2021 Høsthjerter 2017 Assistert-jentene

  Jeg har merket litt vann/hovenhet i hendene i dag. Jeg skal til jordmor på onsdag så tenker å ta det opp da med mindre det oppstår flere ting som gjør at jeg må ta en kontroll på sykehuset...
   
  • Liker Liker x 1
 4. Aléria Gift med forumet Marshmallows2021 Junilykke2018

  Jeg har en del vann i både føtter og hender. Anklene er nesten ikke-eksisterende. Men hendene føles verst og er også kombinert med karpaltunnelsyndrom. Jeg har dovne fingre til enhver tid og det er vanskelig/ømt å knytte nevene. Hendene er store og noen ganger helt marmorerte i fargen :confused: Og om jeg må holde rundt noe og samtidig utøve kraft, f.eks. stramme selene til sønnen min i bilstolen, så stråler det oppover i armene. Men jeg hadde det også slik forrige uke da jeg var på kontroll hos jordmor og både blodtrykket og urinen var fin, så er ikke spesielt bekymret for svangerskapsforgiftning i mitt tilfelle :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 5. Marslykke Andre møte med forumet

  Jeg rakk heldigvis og ta av meg ringene i frykt for at de skulle bli for stramme. Har ikke mye hevelse men nok til at de ikke passer lengere. Rart å gå uten giftering.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 6. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Sniker litt

  Jordmor sjekker blodtrykk og proteiner i urinen også, så om det kun er hevelser så trenger du ikke å bekymre deg. Jordmor hadde sagt i fra hvis du hadde noe av det andre også (det kan du også se på helsekortet ditt). Såpass langt i svangerskapet har man gjerne litt ekstra vann i kroppen også. Er du bekymret så kan du be om en ekstra kontroll om en ukes tid.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 7. Minefine Glad i forumet Marshmallows2021

  Mye vann i både bein og hender her. Får ikke på meg noen sko, og blir kun joggebukse pga leggene. Hendene er helt hvite pga vann, og sliter med å knyte sammen. Spreng følelse i hele kroppen egentlig. Urin og blodtrykk fint så ikke så bekymret. Hadde det sånn med 1 også, men ikke så mye med nr 2.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 8. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ja, mer vann i hendene. Men var mer plaget sist, sikker litt tilfeldig.
  Bruk olje for å få tatt av deg ringene nå, får du mer vann i hendene er sjansen at de tilslutt må klippes av. Legen på sykehuset sa det skjedde stadig vekk, så ble anbefalt å ta av ringene så fort det var antydning til litt vann.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 9. GladPus Forumet er livet Marshmallows2021 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Normalt å være litt hoven, jeg kjente det også i fingrene. Typisk litt spreng da jeg knytte hendene, merket ikke noe til sokkemerker. Men har hatt det litt nå etter fødsel.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 10. Skinnylatte Betatt av forumet

  Slenger meg på den; har hatt litt vann (spesielt nederst i beina) gjennom hele svangerskapet, og har brukt mye støttestrømper (grunnet blodpropp i nær familie) -synes det hjelper, men merker at det nærmer seg slutten nå, alle sko er trange!
  Legen sa ved siste besøk at voldsomme, plutselige hevelser kombinert med hidepine bør man være obs på (ift. Sv.skaps forg.), men litt er normalt!
  Ringer har jeg ikke kunnet bruke på mnd.vis, og merker at pølsefingrene er på plass. Gikk rett i krise før i dag da jeg ikke fikk åpna pepsi max’en! ;)
   
  • Morsom Morsom x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 11. TKW Elsker forumet Marshmallows2021 Sommerfuglene Septembergull'17 Assistert-jentene

  Jeg har også en del vann i hender og føtter nå. Merket det først på at skoene ble for trange, og etter hvert på at hendene plutselig kan dovne bort hvis jeg sitter lenge stille. I forrige svangerskap hadde jeg til slutt ikke synlige ankler, så det skal sikkert bli en del verre nå de siste ukene.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Hundemamma Flørter med forumet Marshmallows2021

  Ingen hevelser i føttene, men ringene mine kan jeg glemme å få av, fingrene er blitt helt stive :rolleyes: Normalt blodtrykk og ingen tegn til sf her.
   
  • Liker Liker x 1
 13. LilleLykkefrø Betatt av forumet Marshmallows2021

  Jeg har vann i hendene spesielt når jeg våkner. Merker det når jeg knytter nevene sammen at det er litt motstand. Når jeg har gått mye, spist salt mat og/ eller drukket lite vann merker jeg at legger og føtter vokser litt på kvelden. Det er visst helt vanlig og ufarlig så lenge det forekommer parallellt, altså i begge beina samtidig.
   
  • Liker Liker x 2

Del denne siden