Her er matvarene du bør unngå når du er gravid!

Ikke i bruk

Forumet er livet
Selv om du stort sett kan spise det samme som før, er det enkelte unntak. I tillegg bør du være ekstra påpasselig med hygienen. Risikoen er liten for å smittes, men hvem ønsker vel å utsette det mest dyrebare i verden for unødvendige farer?

HER har vi samlet en liste over matvarer du bør unngå mens du er gravid.
I artikkelen finner du flere nyttige linker og kostholdsråd :)


Jod er viktig for utviklingen av hjernen til barnet i magen. Nyere undersøkelser viser at gravide kvinner i Norge ofte får i seg for lite av det viktige mineralet. Får du i deg nok? Les mer om jod HER


Et variert kosthold med ekstra tilskudd av folat og vitamin D er et godt utgangspunkt. Her er matvarene du bør velge:
  • 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker
  • Fisk 2-3 ganger i uken (maks 2 måltider med fet fisk i uken)
  • Magre meieriprodukter (skummet melk, ekstra lett melk eller lett yoghurt)
  • Myk margarin på brød og flytende margarin eller vegetabilsk olje til matlagingen
  • Magert kjøtt og magre kjøttprodukter
  • Grovt brød
  • Poteter
  • Ris og pasta (velg gjerne fullkornsvarianter)
  • Mat merket med nøkkelhullet
  • Drikk vann

Så mye ekstra mat trenger du hver dag:


Første trimester: En ekstra frukt


Andre trimester: Et lite mellommåltid (for eksempel skive) og en frukt


Tredje trimester: To mellommåltider (for eksempel havegrøt) og en frukt
 
.
 
Back
Topp