Yrjas lune høst-grønnsaksuppe, ca 4 personer:
Det er ikke noe fast oppskrift, man ”taver det man haver”, men her er et greit utganspunkt.
Alt er valgritt…
Ingredienser:
1-2 ferske chilli
1 helt hvitløk (uten fedd)
1-2 grønnsaksbuljongterninger (NB: ikke bruk salt i tillegg..)
Litt vann (kanskje 3-5 dl, også litt til etterhvert..)
Fersk koriander (1/7 dels plante…)
Fersk kruspersille
Litt pepper (ikke salt, det er nok i buljongen)
Et par never med hvite/grønne linser
1 purre (og løk hvis man vil)
2-4 selleristenger (kan bruke sellerirot også)
Smell dette sammen i en kjele, og la det begynne å koke, og så hiver du oppi dette etterhvert, det som må koke lengst først:
Kålrabi (en liten)
2-4 gulrøtter
litt broccoli eller blomkål
(Skvis en halv sitron)
1-2 bokser med hakkede tomater (denne er viktig !!)
bittelitt poteter
Kjøttboller eller brune salatbønner på boks
Smak til med andre type krydder om ønskelig J
Suppen serveres med en klatt rømme, og friske urter/krydder.
(koreander og kruspersille)
-og gjerne hvitløksbaguetter, ristet brød med hvitløkssmør, godt hjemmelaget brød med rosmarin eller flatbrød.
Og rødvin fra Rioja i Spania J
LYKKE TIL !!!!
Det er ikke noe fast oppskrift, man ”taver det man haver”, men her er et greit utganspunkt.
Alt er valgritt…
Ingredienser:
1-2 ferske chilli
1 helt hvitløk (uten fedd)
1-2 grønnsaksbuljongterninger (NB: ikke bruk salt i tillegg..)
Litt vann (kanskje 3-5 dl, også litt til etterhvert..)
Fersk koriander (1/7 dels plante…)
Fersk kruspersille
Litt pepper (ikke salt, det er nok i buljongen)
Et par never med hvite/grønne linser
1 purre (og løk hvis man vil)
2-4 selleristenger (kan bruke sellerirot også)
Smell dette sammen i en kjele, og la det begynne å koke, og så hiver du oppi dette etterhvert, det som må koke lengst først:
Kålrabi (en liten)
2-4 gulrøtter
litt broccoli eller blomkål
(Skvis en halv sitron)
1-2 bokser med hakkede tomater (denne er viktig !!)
bittelitt poteter
Kjøttboller eller brune salatbønner på boks
Smak til med andre type krydder om ønskelig J
Suppen serveres med en klatt rømme, og friske urter/krydder.
(koreander og kruspersille)
-og gjerne hvitløksbaguetter, ristet brød med hvitløkssmør, godt hjemmelaget brød med rosmarin eller flatbrød.
Og rødvin fra Rioja i Spania J
LYKKE TIL !!!!