Har du en 9-10 år gammel gutt?

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av **SunFlower**, 9 Mar 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Det er ikke vanskelig å se at han større enn andre heller. Høyere, kraftigere, mer kjøtt på kroppen om du skjønner. Men ikke valker på magen når han sitter eller manboobs.
   
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Dette er da helt normalt i både mengde og sammensetning (forstår det slik at han skulle spise disse mellommåltidene). Frukt og grønt er viktig. Å kutte ut dette og erstatte med korn og kjøtt sier seg selv gir mange flere kalorier. Synes det blir for dumt å si at legen tar feil i å anbefale denne kostholdsendringen. Han fikk i seg for lite fordi han spiste mindre enn legen anbefalte.
   
 3. HappyMom** Forelsket i forumet Sensommerbarna 2016

  Legen anbefalte ikke mellommåltid, det er noe jeg selv hadde kommet til å lagt til dersom det hadde vært mulig å få i han frukt og grønt. Helt enig i at frukt og grønt er viktig! Jeg skulle ønske han spiste det, men han har faktisk kastet opp flere ganger når vi har fått han til å smake på. Etter en prat med helsesøster og annet helsepersonell som sier at mat rasjoneringen på tre skiver og middag ila en dag er for lite med hans aktivitetsnivå, så stoler jeg på det. Jeg synes det er viktig at han har overskudd og velger heller å gi han to skiver til hvert måltid slik at han blir mett. Samtidig er vi nøye på brødtype og pålegg. Gutten selv er veldig bevisst på at godsaker hører lørdag til og er langt flinkere enn sin mor :p Vi er en bevisst og relativt aktiv familie som elsker friluftsliv, vi ønsker at gutten skal få vokse opp med en normal kroppsvekt, men jeg klarer ikke å "slanke" gutten min på minimalt med mat og se han endre seg slik han gjorde, så lenge helsepersonell er bekrefter at vi har en fornuftig og rasjonell måte å tenke på.
   
  • Liker Liker x 1
 4. MICAmor Forumet er livet VIP

  Min blir 10 år i mai, han er 145 cm høy og veier 32 kg, tynn som en strek,en strek med muskler ;). Han trener to-tre dager i uka, 1,5 time taekwondo .Ellers er det tur med bikkja og i tillegg elsker han å leke ute, sykle, sisten, boksen går osv. Mitt råd må være - Finn en idrett ungen liker!! Mine liker kampsport, de er ikke fotball/håndball mennesker. Lagidrett passer ikke, liker å kjempe mot/med seg selv.
  Eldstemann var kraftig, altså på grensen til å være rett og slett tjukk.. Vel, fikk ham på trening - taekwondo - to -tre ganger i uka, passet på hva han spiste, sørget for at vekten sto rolig, og etterhvert som han ble høyere ble han helt "vanlig". Nå er han 23 år, 184 cm høy og slank .
   
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Åja forstod det slik at han egentlig skulle ha spist frukt og grønt, men ikke gjorde det kun fordi han ikke likte det.
   

Del denne siden