Har dere vært i kontakt med lege?

En tråd i 'Juni 2021' startet av Junimor21, 24 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Junimor21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Hei,
  Har dere kontaktet fastlege eller venter dere? Første svangerskapskontroll er vel ikke før i va uke 12, men jeg lurer litt på om jeg skulle bestilt time til å sjekke jern osv. Er det vanlig? Har noen andre gjort det? Når kontakter dere fastlegen?
   
 2. Duumbo Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg sendte en melding til fastlegen min på tirsdag. Men jeg har lavt stoffskifte så hadde litt spørsmål rundt det. Men jeg spurte om litt generelle ting også. Fikk innkalling til svangerskapskontroll om 3 uker også var jeg inne og tok blodprøver i går for å sjekke både HCG og stoffskifte :)

  Du bestemmer vel egentlig selv når du vil kontakte lege/jordmor. Men hvis du har lyst til å sjekke at ting ser ok ut med jern og sånn så syns jeg du bare skal gjøre det!
   
 3. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Jeg skal til legen 6.oktober :happy: God tone med fastlegen min, så vil generelt bare prate litt om graviditeten, og sjekke litt verdier :happy:
   
 4. Srh Elsker forumet JuniJubel2021 Sommerfuglene

  Sjekket stoffskiftet i går, siden jeg har lavt. Fått time til første svangerskapskontroll i uke 9 :)
   
 5. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Ser det er flere som skriver om stoffskiftet, er det noe gravide bør være spesielt obs på?:happy:
   
 6. Dointome Andre møte med forumet

  Har fått time neste tirsdag. Egentlig bare for å ta blodprøver for å se at jeg ikke har noe vitaminmangler. Har enda ikke bestilt noe time for ultralyd enda. Føler at jeg ikke tørr å gjøre det helt enda :nailbiting:
   
 7. Duumbo Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg har hatt lavt stoffskifte siden jeg var 18, men når man er gravid så øker stoffskifte litt. men siden kroppen min ikke kontrollerer dette selv så må jeg sjekke hele tiden og få medisiner som jeg kan øke etterhvert :) Men tror ikke det er noe man trenger å tenke på hvis man ikke har problemer med det fra før, de fleste sitt stoffskifte regulerer seg vel greit selv?
   
 8. Gingko Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg tok diverse prøver fordi jeg sleit med å bli gravid. Hadde antydning til lavt stoffskifte, og spurte om jeg måtte ta en pause i prøving til det var avklart om jeg trengte medisinering. Fastlegen var veldig lite bekymret for dette, og mente det ikke ville være fysisk mulig å bli gravid om stoffskiftet var så lavt at det kunne være skadelig ved graviditet. Jeg ble jo gravid, og i ettertid har ny prøve vist seg at jeg ikke har alvorlig lavt stoffskifte, men skal likevel følges opp med månedlige blodprøver gjennom graviditeten, for sikkerhets skyld.

  Jeg har ikke vært hos legen, kun informert om graviditet mtp. stoffskifte. Tenker at neste legebesøk blir svangerskapskontroll, kunne tenke meg å ha den tidlig, kanskje rundt uke 8-9. Og så ha UL i uke 12.

  Hvis du er bekymret for mangler av vitaminer og mineraler i kostholdet kan du jo ta et multivitamin (for eksempel Nycoplus gravid). Det inneholder dosen du som gravid trenger av bl. a. folat, jod og D-vitamin, men også jern mm.
   
  • Vinner Vinner x 1
  Last edited: 24 Sep 2020
 9. Hello Elsker forumet JuniJubel2021

  Ok, takk for svar:happy::happy::happy:
   
 10. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jeg har snakket med legen og fått første svangerskapskontroll i uke 9 :) (Skal på TU først da, når jeg er 6+6, så i første omgang gleder jeg meg til det :Heartred)
   
 11. -lillemy- lizzy JuniJubel2021

  Er mye hos legen pga bindevevssykdom så føler meg godt ivaretatt der:) sist før jeg ble syk tok jeg disse gravidtilskuddene slik at jeg følte meg trygg på at jeg fikk i meg alt:)
  Skal på TUL i uke 7 pga historikk med spontanaborter og medisiner.
   
 12. Dahlia Gift med forumet JuniJubel2021

  Jeg har bestilt legetime på tirsdag for å be om henvisning til TUL for å utelukke svangerskap utenfor livmor. Har hatt det før og ønsker å få bekreftet at svangerskapet er på riktig sted :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. Fridaen Blir kjent med forumet

  Nei, ikke bestillt. Sender henne en emelding om en stund å får til ca uke 12:happy:
   
 14. Maritius April 2013s nattdyr JuniJubel2021 VIP Juligull2021

  Skal bestille time 1.november. Har nettopp bytta fastlege og byttet trer ikke i kraft før månedsskiftet. Derfor venter jeg til da :)
   
 15. Purple85 Flørter med forumet JuniJubel2021

  Jeg var der i går, i uke 8+4. Siden jeg ikke har noen risikofaktorer mente hun at det var tidlig å komme allerede nå og for tidlig å sjekke blodprøver. Jeg fikk litt generelle råd og hun sendte søknad om fødeplass. Jeg fikk ny time i uke 13 for å fylle ut helsekortet og ta nødvendige blodprøver.
   
 16. FrøkenSol Første gang her inne JuniJubel2021 Novemberlykke 2018

  Ikke bestilt time enda, men burde det siden jeg har noen spørsmål rundt ting, bla d-vitamintilskudd som hun anbefaler meg å ta siden jeg har lavt innhold d-vitamin. Men i skrivet som følger med d-vitaminene så står det at jeg må snakke med lege om å ta det når jeg nå er gravid. Men, nært familiemedlem jobber som legesekretær der og jeg har ikke fortalt om graviditeten ennå.
   
 17. Strå91 Betatt av forumet JuniJubel2021

  Har først svangerskapskontroll i uke 8 jeg, så ikke vært hos lege enda
   
 18. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  Regner ikke med å kontakte lege / jm før nærmere ule 10-12 for å avtale tid. Med mindre noe skjer eller jeg plutselig blir for kvalm til å være på jobb ol...
   
 19. RagFro Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Hadde faktisk en videokonsultasjon i uke 4. Tok også en stoffskifteprøve + blodprosent. Har tidligere hatt både høyt og lavt stoffskifte, men det var heldigvis normalt (uten medisiner) :)

  Har fått neste time hos legen i uke 8
   
 20. Løveunge Betatt av forumet JuniJubel2021

  Har time hos fastlege når jeg er 10+0, og jordmor når jeg er 10+5.
   

Del denne siden