Har dere alt på plass for barn/flere søsken?

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Eppie, 15 Sep 2021 kl 15:49.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Eppie Andre møte med forumet

  Vi er såvidt i gang med prøving på nr 3 her (eller ikke helt i gang enda engang siden dette er pp1 og første EL ikke er før om 1,5 uke..:p), og mannen har allerede begynt å se på ny bil! :hilarious: Vi har egentlig sett på bil ei stund siden den vi har nå er leasing som vi må levere om et års tid, så vi ønsker å ha en god oversikt over hva som finnes og planlegge mtp lang leveringstid - men nå når vi har planer om nr 3 er det jo en del biler som kanskje ikke er like godt egnet lenger mtp plass i baksetet og bagasjerom som må ha plass til barnevogn og diverse utstyr som skal med på tur.

  I tillegg har jeg satt på varsel på enebolig på finn, da huset vi bor i nå egentlig er litt for lite og kun har 3 soverom og lite mulighet for å bygge på. Det er helt usaklig dårlig boligmarked her i byen, og når det en sjelden gang legges ut en enebolig er taksten skyhøy (skulle trodd vi bodde i en storby..:wideyed:), og det går fort til langt over takst pga veldig mange her som er på boligjakt.. Kjenner jeg begynner å bli litt stressa allerede, og jeg er ikke gravid en gang!

  Hvordan er det med dere andre som prøver? Har dere alt på plass til barn eller flere barn allerede, eller tenker dere å eventuelt ta det når det kommer?
   
 2. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Vi har 2 barn som bor her sammen med oss :) prøver på nr 3 og har hus på 187 kvm og 3 soverom + en hybel som ikke er adskilt. Så vi har vell egentlig alt på stell utenom at 2 av soverommene er i 2.etasje og 1 soverom + hybel er i underetasjen, som kan føre til ulempe :bag:
   
  • Liker Liker x 1
 3. FruFrøken Forelsket i forumet Januarskatter 2015 Vi som prøver :)

  5 soverom i huset og dette blir isåfall nr 4, så det går fint.
  Om det blir tvillinger får vi bygge om loftstua:wacky:
  Vi har 8 seters bil, med god plass til dyr, unger og utstyr.
  På hytta må vi finne på noe lurt, der mangler vi en sengeplass, men det ordner seg. Dessuten får vi skvisa ei reiseseng inn på vårt rom. Har anneks som de eldre liker å ligge i uansett.
  Vi var egentlig ferdige med smått, så har solgt det meste av babyutstyr:wtf:
   
  • Liker Liker x 1
 4. B82 Gift med forumet ❤ Aprilbarna19 ❤

  Ja. Kjøpte 7 seter for ett år siden, har alt av utstyr etter toåringen. Men den graviditeten lar vente på seg da:chicken:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 5. TFE30 Forelsket i forumet

  Vi har fire soverom, men to av dem brukes som henholdsvis kontor og gamingrom :p Hvertfall plass til 1-2 unger i første omgang. Vi bor i rekkehus, og har lyst til å kjøpe enebolig etter hvert, men da må vi få spart opp litt først.
  Vi bestilte også ny bil for bare noen uker siden, men den kommer ikke før høsten neste år :wacky: Hvis denne spiren i magen holder ut, så blir det termin i slutten av mai, så det blir noen måneder med den lille bensinbilen min før den nye store elbilen kommer :D
  Utstyr har vi ingenting av ennå, men det tar vi etter hvert. Jeg har en nevø på 1 år, så vi arver sikkert noen ting derfra, uavhengig av om det er en jente eller gutt :p
   
  • Liker Liker x 1
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Ikke stress sier jeg bare! Vi har bare 1 ordentlig soverom og 2 barn - det går bra :D har et gjennomgangsrom til soverommet vårt som storebror sover på, så han er i sitt eget rom når han sover sånn sett. Kjenner på at det er litt trangt nå, men det går også helt fint. Vi kommer til å flytte innen 3 år tenker jeg, men det går altså helt fint om ikke alt er på plass.
  Kjøpte 7-seter da før baby nummer to kom :hilarious: men det var mye fordi mannen er lang og vi vil ha bakovervendte seter til ungene lenge, så det krever god plass i bilen.
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Ejliz Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Vi prøver på nr. 2, og har i utgangspunktet det meste. Både når det gjelder plass, utstyr og klær. Vi har en gutt fra før, så hvis vi eventuelt får en jenter klarer vi nok ikke la være å kjøpe litt nye klær:hilarious: I tillegg er førstemann født i oktober. Får vi neste i juni (krysser fingrene for at det klaffer denne runden), eller i månedene fremover, vil vi trenge litt sommerklær i veldig smått, i alle fall.

  Ellers håper vi nok på å få brukt det meste av det vi har.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Maaadde Blir kjent med forumet

  Har spart på det meste fra 4-åringen, bil må oppgraderes, men det tar vi nok ikke før jeg er gravid. Leilighet holder perfekt til en til, men skal vi ha flere må vi nok flytte. Ting går rundt, og det er i grunn det viktigste for oss.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Krølle88 Forelsket i forumet It's gonna be May 2019

  Langt ifra alt på plass. Har to barn som er her annenhver uke + 2 åringen deler rom med storebroren på 10. Ikke helt ideelt med 3 soverom. Men tenker en baby tar ikke mye plass det første året. Så vi har vel nærmere 2 år på oss å finne ut av det :D

  Itillegg studerer jeg siste året og vil ta videreutdanning. Så her er ikke alt på stell. Men det tror jeg går heeelt fint :hilarious:

  Pappa er vokst opp på 65 kvm med 3 søsken og foreldre. Vi er litt bortskjemt i dagens samfunn:happy: Sålenge barna får kjærlighet, mat og rene klær har de ikke vondt av å dele rom med søsken :happy:
   
  • Enig Enig x 5
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Bæremamma Gift med forumet

  Vi har hatt en til i tankene lenge og kjøpte nytt hus for 1 år siden. Så soverommet er gjesterom nå. Men vi samsover til rundt 1 år i tillegg så det stresser jeg lite med… vi har egentlig litt liten bil, men det funker siden de andre barna ikke er så store enda, men store nok til å sitte på pute for eksempel.. derimot har jeg spart på en ammepute, og jeg skal veve flere bæresjal.. men ellers mangler vi det meste, men tror ikke vi kommer til å kjøpe seng engang :hilarious: vi bruker stor seng til barna etter samsoving så vi kan fortsette med det i dems seng. Og jeg har dårlig rygg så kan ikke bruke sprinkelseng..
   
 11. Mymelen Elsker forumet

  Næ, men där det är hjärterum är det stjärterum :angelic: vi ser det litt ann vi, vi har stor stasjonsvogn som jeg regner med alle får plass i. De to eldste bruker ikke sete. Vi har en kjellerstue som kan deles og gjøres om til soverom.. vi har mulighet til å bygge ut også, som det kanskje heller mot. Men da må vi starte før babyen kommer, mister mer lånemulighet for hver unge :bag: trenger vi større bil så er det Peugeot 5008 som det blir å bytte til.
   
 12. RebelFlower Forelsket i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Vi prøver på nummer tre og er en bil i manko og et soverom i manko av de store tingene:laughing002 Ellers har vi solgt unna bilstol, vippestol, bedsidecriben osv., men det er jo småting i forhold:joyful:
   
 13. Eppie Andre møte med forumet

  Akkurat som oss da, med andre ord :hilarious:

  De to vi har fra før trenger ikke bilstol lenger da, minstemann sitter på pute, men er nok vokst ut av den innen ni måneder uansett. Det gjør det jo enklere å plassere dem baki der, men eldstejenta er jo like høy som meg nå så det blir muligens litt ukomfortabelt når lillebror tar henne igjen om noen år :p Får evt sette barnesetet i midta for å separere de to eldste :laughing002

  Tror ikke deling av rom er en god ide, det måtte evt blitt på baby og 8-åringen. Tror ikke en hormonell preteen syns det er så kult å dele rom med lillebror hvertfall :p Vi har forsåvidt ei kjellerstue vi kunne tatt i bruk da, men da forsvinner muligheten for hjemmekontor :think005


  Litt betryggende å se at flere også er i samme situasjon da!
   
 14. Eppie Andre møte med forumet

  Godt poeng det med mindre lån med en ekstra unge! Kanskje lurt å kjøre på så fort som mulig? :dontknow Har dere regnet på hvor mye det vil utgjøre?
   
 15. Mymelen Elsker forumet

  Tror faktisk det er en del. Spørs helt på inntekt tror jeg. tok et eksempel her: https://m.dnb.no/lan/kalkulator/laneevne.html?useBRD=true
  Årsinntekt 1 mill
  2 voksne
  2 barn ikke SFO/bhg

  kan låne 4,9 mill

  får parret ett barn til kan de låne 4,650.000

  når barnet starter i bhg har det sunket til hele 4,1 mill! Altså hele 800.000 mindre

  det utgjør altså ganske mye!

  men har man 3 barn i bhg så kan man få lån på 4,2 mill :wtf
   
 16. Maya28 Flørter med forumet


  Vi er litt i samme situasjon, bare med at vi ikke har barn enda da. Kjøpte nylig hus og fikk klar beskjed om at med barn var det 890.000 mindre i lån. Helt vanvittig :bored:
   
 17. Mymelen Elsker forumet

  Mye altså!! :bag:
   
 18. Lillemirakel<3 Flørter med forumet

  Når er ikke vi begynt prøvingen, er fortsatt litt i tenkeboksen på om vi skal prøve oss på en til. Vi har to fra før.
  Men stort nok hus med nok soverom og bil som fungerer greit med 1 barn til har vi. Ellers solgte og ga jeg bort alt av baby ting da vi var helt overbevist om at vi ikke skulle ha flere:laughing002
   
 19. Mymelen Elsker forumet

  Samme her, har INGENTING av babyutstyr. Er en del som er gravide rundt meg, så håper på å Arve/låne litt :) men de blir jo ikke mer enn 6 mnd mellom, så må nok kjøpe de dyre store tingene nytt/på finn
   
 20. Tussilagof Elsker forumet Oktoberfruene 2018 Desemberglede 2015

  Her er det plass både i hus og bil, og jeg føler at alt av lagringsplass omtrent renner over av klær, vogner, leker og utstyr etter storesøsknene ( vær så snill å si at jeg ikke er alene her!) :O Så ja, her mangler det bare baby :p
   
  • Morsom Morsom x 2

Del denne siden