Gynekolog etter 7 mnd prøving?

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Nutte, 26 Mar 2020 kl 13:41.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Nutte Flørter med forumet

  Hei dere! Et lite spørsmål bare:shy:

  Om jeg får tr i neste uke, er jeg da i PP9, fordelt på 7 mnd. Jeg kom rett i regelmessige sykluser med el hver måned etter pilleslutt. Har hatt en kjemisk i PP5. Men jeg synes dette tar lang tid tross for fin syklus? Er det flere av dere som er i samme båt? Er 27 år btw.

  Jeg var til gynekolog for ca. 2 år siden og han sa at alt var bra og at jeg kom til å bli fort gravid.. Men nå vurderer jeg å ta kontakt med gynekolog igjen for en sjekk og se om alt er bra enda. Kan de sjekke mer enn «vanlig sjekk» tross for prøving under 1 år? Er det «normalt» å gå til gynekolog selv om man ikke har prøvd 1 år enda bare for å sjekke at alt er ok?
  Om jeg bestiller time til gynekolog nå, har offentlig sikkert ikke ledig time før om et par måneder uansett:meh:

  Og en ting til. Vurdere å bestille en sædtest til mannen. Så får han sjekket seg før evt. jeg bestiller time til gyn.

  Noen innspill?:rolleyes:
   
 2. FrøkenMG Elsker forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Hvis du vil bestille akkurat nå bør du sjekke det private markedet mtp. belastning i offentlig helsevesen. Koster litt, tror det ligger på 2-3000 kroner for fertilitetssjekk. Usikker på om det er for både mannen og kvinnen, men det er lett å finne ut på div. nettsider. :)
   
 3. Nutte Flørter med forumet

  Tusen takk for svar!
  Sjekket opp fertilitetssjekk i byen nå, og det kan man visst ikke få om man ikke har prøvd i minst 1 år:bored: Og det gjaldt for mannen også. Vet ikke om det er verdt å betale 2-3000kr for en normal gyn.sjekk hos privat gyn. da:bored:
  Kanskje vi bare er en av de det tar «litt» tid med? Men det er så frustrerende å ikke vite heller:(
   
 4. FrøkenMG Elsker forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  En vanlig gyntime hos privat gyn ligger på rundt 1000 kroner. Det er dyrere enn offentlig, men selv syns jeg det er verdt det da jeg opplever at de er mer tilgjengelige og at ev viderehenvisning skjer raskere. Men, det kan selvsagt variere mellom gynekologer uavhengig av hvilken sektor de opererer i. :)

  Hausken tar 2800 kroner for fertilitetssjekk, og jeg tror ikke de krever at man venter ett år. Men det kan hende at de av kapasitetshensyn har en slik grense akkurat nå, men det er bare spekulasjoner fra min side. https://klinikkhausken.no/nb/prisliste-2/#el-9f7138ee
   
 5. Nutte Flørter med forumet

  Ja, er jo for så vidt verdt en privat time, så går det raskere! Hausken har vi ikke her vi bor, så blir litt begrensa med muligheter da.. Og så lurer jeg jo litt på om hvis jeg bestiller en time til gyn., da, og man kan risikere at de bare sier at vi ikke får hjelp før om 1 år? At det ikke er noen vits å bestille time i det hele tatt, om du skjønner? :confused005
   
 6. Kelsey Glad i forumet Vi som prøver :)

  Vi kommer til å teste oss privat dersom jeg ikke har blitt gravid på et halvt år (tilsvarer 6 pp for oss). Jeg syns det er for lenge å vente et helt år uten å vite om det faktisk er noe galt. Sædprøve kan man få svar på samme dag, så det er en enkel prosess. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. FrøkenMG Elsker forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Hvis du ringer for å bestille time kan du spørre om det, kanskje? Er enig i at det er bortkastet å bestille time dersom svaret du får er at dere ikke får hjelp før om 5 måneder.
   
 8. Babydrøm2020 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Vil på det varmeste anbefale full utredning av begge. Vi betalte 2900 kr for å sjekke både mannen og meg. Dro til Medicus i Oslo, og er kjempefornøyd med dem.

  Fant ut at mannen hadde litt under snittet svømmere, at jeg hadde progesteronmangel og dobbelt livmor. Ved full sjekk skylder de også egglederne for å sjekke om disse er tette. Dette i seg selv kan øke sjansene for at man blir gravid.

  Jeg fikk progesteron-piller for den korte tiden jeg hadde mellom eggløsning og mensen (fra 6-10 dager), samt letrozol for å booste eggløsningen fordi jeg hadde lange, ustabile sykluser. Hadde eggløsning mellom dag 22 og 39 de månedene vi prøvde før vi sjekket oss. Jeg ble gravid første syklus etter sjekk hos gynekologen. Mistet i en tidlig SA uken etter positiv test. Ble så gravid igjen på nytt og er nå 17+5 uker ❤️

  Er helt sikker på at jeg ikke hadde vært gravid i dag hvis jeg sjekket meg. Fikk også henvisning til tidlig ultralyd på grunn av dobbelt livmor, og «sparte» derfor pengene jeg vet jeg hadde brukt på TUL uansett. Så om man finner ut av at man har noe som gir et risikosvangerskap, så kan man få den oppfølgingen man trenger fra start på statens regning.

  Om man finner ut at alt er som det skal hos begge, så kan jo det også gi litt lavere skuldre og håp for prøvingen fremover ☺️
   
  • Liker Liker x 2
 9. Jonemina Andre møte med forumet

  Jeg vil egentlig anbefale alle å starte utredning tidlig.. Vi ventet til vi hadde prøvd i over ett år. Var mye ventetid for å få de forskjellige undersøkelsene (gjorde vel alle mulige). Så tok enda et år før vi så fikk hjelp. Og det har jo igjen tatt flere måneder med forsøk før vi endelig har fått positiv test.
   
  • Enig Enig x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Trønderprøver Flørter med forumet Vi som prøver :)

  Vi skulle egentlig på utredning på privat klinikk neste uke, men utsatte det pga corona. Skal dit 26. mai!:smiley-bounce012

  Vi er i pp8 nå med første, og jeg tenker at det vil gi meg litt mer "ro i sjelen" å bare få sjekka det så fort som mulig, selv om det ikke har gått ett år ennå.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 11. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Oktoberlykke 2019 Novemberbarna 19 Assistert-jentene

  Vi dro til jekk hos Hausken etter under 6mnd, men vi hadde allerede mistanke om endometriose hos meg, og jeg manglet en eggleder.
  Det å ha papirene derfra gjorde at vi fikk fortere hjelp offentlig, ble lapraskopi på meg der de konkluderte med at vi ikke har sjans på egenhånd da den andre egglederen også er ødelagt, pluss at endometriose ble satt som diagnose.
  Et år etter prøvestart hadde vi første forsøk med ivf, og det tok enda et år før vi satte inn et embryo det faktisk gikk bra med.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Nutte Flørter med forumet

  Okei, takk:woot: Da var det ikke tullete av meg å tenke at man kan sjekke seg etter et halvt år når man ikke har blitt gravid:p Bestilte sædtest til hjemmebruk:p
   
 13. Nutte Flørter med forumet

  Ja, det var lurt! Kan heller ringe enn å bestille time på nett! Selv om jeg liker å bestille på nett bedre da:shy:
   
 14. FrøkenMG Elsker forumet Vi som prøver :) Assistert-jentene

  Jeg er helt enig, nett er veldig behagelig. Men da slipper du å risikere å måtte betale mye for en bomtur. :)
   
  • Enig Enig x 1
 15. Nutte Flørter med forumet

  Så bra at det ordna seg for dere og gratulerer:love7Jeg har som sagt regelmessige sykluser, så tviler egentlig på at det er noe galt med hormonene mine :bored: Men kan jo være som du sier, at man kan ha tette eggstokker eller dobbel livmor eller mannen ha dårlig med svømmere, og det har man jo ingen symptomer på. Jeg synes helt ærlig det er skummelt å tenke på at det kan være noe «galt».. og kvier meg for å bestille en time:(
   
 16. Nutte Flørter med forumet

  Såpass ja:nailbiting: Så bra det ordnet seg til slutt, da:love7
   
 17. Nutte Flørter med forumet

  Ja, du følger jeg jo med på og vet om timen din:love7 Ja, er akkurat det å bare få sjekket seg at alt stemmer sånn at man ikke stresser med det! Var det kun en tlf samtale du skulle ha nå først pga. koronasituasjonen? Hadde du egentlig bestilt full utredning eller bare en vanlig gyn sjekk?:)
   
 18. Jonemina Andre møte med forumet

  Ja, jeg kan fortsatt ikke helt tro det! ❤️ Men det er i alle fall greit å være klar over at det kan ta tid. Hos meg fant man ingen årsak, ikke sikkert man må gjennom like mye dersom man oppdager noe (og går sikkert raskere hvis man gjør det privat).
   
 19. Nutte Flørter med forumet

  Gratulerer forresten❤️ Så alt var egentlig fint hos dere? Det bare tok litt tid faktisk? Ja, ikke sant. Jeg tenker at det egentlig ikke er noe galt og at det er normalt at det kan ta tid.. Men så kan det jo være noe også, som sagt, og er er utålmodig:wacky:
   
 20. Nutte Flørter med forumet

  Ja, ikke sant. Men føler de prioriterer de det er noe «galt» med. Jeg er egentlig helt fin ut i fra det jeg vet. Men kan vel kanskje være lurt å bare ta en sjekk, og om det skulle være noe, så blir man fortere prioritert offentlig, som du sier:)
  Så godt å høre at det gikk bra til slutt:love7 Unner ingen som må gjennom så mye:(
   

Del denne siden