gulrotkake

Flyvende møllkuler

Elsker forumet
noen som har en god oppskrift på gulerotkake? med sånn smørekrem på toppen?
 
oooooh yess! bare ett sek.!
 
Gå på www.detsoteliv.no og søk på Boston gulrotkake. Beste gulrotkaka jeg noensinne har spist. Den er himmelsk og saftig..nesten litt syndig.
 
Bunnen:
3 store egg
2,5 dl matolje
350 gram sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1/2 ts muskat
1/2 ss natron
1/2 ss bakepulver
325 gram hvetemel
100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
400 gram gulrot, revet
1 1/2 eple, revet

Ostekrem (obs, kan halveres!):
200 gram romtemperert smør
500 gram melis
400 gram romtemperert kremost, naturell
3 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen). Skrell eplene og riv de også. Vend inn gulrøtter og epler i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne. I oppskriften anbefales en form på ca 20x30 cm. Jeg brukte en form som måler 22x32 cm, og det fungerte veldig bra. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Min kake var perfekt etter 50 minutter, så her lønner det seg å følge med mot slutten. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.

OG JEG HALVERER ALLTID MENGDEN FYLL! DET HOLDER I MASSEVIS!! MMMMMMMM.....
 
Back
Topp