HVOR mye sunnere/ mindre næringsstoffer/ kcal er det egentlig med grovt mel enn hvetemel? Eller er det egentlig noe forskjell, bortsett fra mer fiber og litt mer "mat"?
Sitter å blar litt i kokeboka "Fra boller til burritos", og ser noen veldig enkle grunndeiger til rundsykker, horn osv, både grov og fin. Akkurat samme oppskriftene, bare at istede for 5 dl hvetemel som det er i fin, så er det 3 dl hvetemel og 2 dl sammalt hvete i grovdeigen.
Kan legge til at oppskriftene ser ganske greie ut ellers, det er gjær, margarin, vann, salt.
Sitter å blar litt i kokeboka "Fra boller til burritos", og ser noen veldig enkle grunndeiger til rundsykker, horn osv, både grov og fin. Akkurat samme oppskriftene, bare at istede for 5 dl hvetemel som det er i fin, så er det 3 dl hvetemel og 2 dl sammalt hvete i grovdeigen.
Kan legge til at oppskriftene ser ganske greie ut ellers, det er gjær, margarin, vann, salt.