Gravid utenfor livmor

En tråd i 'Juli 2017' startet av Mulan16, 25 Okt 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Hei damer. De ringte meg fra sykehuset i dag og tror jeg er gravid uten for livmoren. Forstår det ikke helt, men de sier min første HCG måling var så lav også at jeg hadde en liten blødning dagen innen og på test dag(blødde litt i 2 dager) -dog ikke voldsomt mye. HCG målingene mine har vært 33, 91, 298 og 1300. Tatt annenhver dag. Argumentet var siden den kun var 33 på første måling og jeg har hatt en liten blødning. Er skikkelig nervøs nå. Synes jo igrunn HCG stiger fint. Noen med erfaringer?
   
 2. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Hmm så rart. Har du vondt da? Svangerskapet utenfor livmoren skal visst være ekstremt smertefullt :eek:
   
 3. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Har ikke vondt. Uff er så redd det går galt igjen.
   
 4. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Det høres veldig rart ut synes jeg, hcg stiger fint også :) var du på sykehus eller på privat klinikk? Leste et sted at de som driver med tul ikke alltid har samme kunnskap som de på sykehuset pm svangerskapet og ikke alltid vet hva de skal se etter at det blir feil :/ du burde ta en telefon til legevakt og forklare situasjon, kanskje du får ul med en gang?
   
 5. ivfbabyjuni2017 Glad i forumet Sommerfuglene 2017

  Sniker fra Juni: det er lite sannsynlig at de ser noe som helst på ultralyd enda dessverre..
  Får håpe de tar feil i alle fall :)
   
 6. Lambi`83 Forumet er livet Septemberlykke 2015 Sommerfuglene 2017

  Men når var første måling av hcg? Det der er mer enn fin stigning ut i fra hva jeg kan skjønne:shy: UL er trolig for tidlig ja...
   
 7. **Poppy** Flørter med forumet

  Hei! Jeg hadde svangerskap utenfor livmoren for ganske nøyaktig ett år siden. Det ble oppdaget ved at jeg hadde en blødning. Ikke voldsom blødning, kun når jeg tørket meg når jeg var på toalettet men ellers hadde jeg ingen vondter. Det blir visstnok kun vondt når egget vokser og trenger mer plass der det har satt seg fast, eller hvis egglederen sprekker. MEN når det er sagt, - min Hcg steg absolutt ikke som den skulle, den doblet seg ikke, og det var det som gjorde at de forsto hva det var. På UL så de ingenting, men den satt litt klønete til. Når jeg ser på tallene dine er det ingenting som tyder på svangerskap utenfor livmoren, så syns dette høres merkelig ut!

  Håper inderlig det går bra med deg <3

  Klem
   
 8. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Er i offentlig regi på sykehuset. Skal inn i morgen tidlig for ny HCG, tenkte kanskje å være så frekk å si jeg har litt vondt i den ene siden bare så de kan scanne... synes det er værre å gå sånn her.
   
 9. **Poppy** Flørter med forumet

  Det syns jeg du skal gjøre uansett, hvis de mistenker svangerskap utenfor livmoren bør de absolutt ta en UL av deg. Rart de ikke har satt av tid allerede!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Ja fy søren det må du! Men syns uansett de bør tilby ul. De kan jo ikke vite det sikkert uten ul. Masse lykke til i morgen <3
   
 11. Julibaby2017. Betatt av forumet Desemberglede 2015

  Det kan ikke være en cyste eller noe annet, eller at du kanskje er litt kortere på vei enn du trodde selv?

  Jeg var i fjor på sykehuset pga mistanke om svangerskap utenfor livmoren, i uke 6. Når jeg kom dit sa legen at fosteret var dødt på bakgrunn av at hun ikke så hjerteslag og skulle gi meg abortpiller for å få det ut. Men jeg hadde også flere ganske store cyster(var overstimulert av hormonbehandling for å blir gravid) som hun ville at overlegen skulle se på. Når overlegen kom ble hun litt sur og sa at vi ikke skulle si at fosteret var dødt, for det skulle alltid sjekkes av to leger og det skulle måles hcg. Overlegen sa at jeg mest sannsynlig var kortere på vei enn jeg selv trodde. Jeg kom tilbake annenhver dag i en uke og tok blodprøver før jeg tok ny ul, og der fant de hjertet med en gang, og jeg ble satt fram en uke faktisk... flaks for de cystene..

  Jeg synes det høres veldig rart ut at det er svangerskap utenfor livmoren når hcg stiger normalt hos deg..
   
 12. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Takk for din fine melding! Jeg håper inderlig du har rett <3
   
 13. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Tusen takk. Det er virkelig deilig å få snakket om tingene her inne :)
   
 14. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Shit! Det var jammen godt du ikke tok de pillene. Skjønner ikke hvordan de kan være så hurtig med å si det.

  Ja, jeg synes også det er litt merkelig når jeg har så fin stigning... jeg skal for om 1,5 time, så spør jeg etter en UL, selv om det kanskje er for tidlig...
   
 15. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Ja det er det :-( uff, er så ille å gå i villrede
   
 16. Mulan16 Blir kjent med forumet

  Var på scanning nå. Var hos han som la blastocysten opp. Han kunne ikke se så mye, men mente også det var alt for tidlig. Han sa at han trodde ikke den var utenfor. Det hadde han ihvertfall ikke opplevd før med de han hadde lagt opp. Skal på ny scanning på tirsdag og får svar på HCG senere i dag. Så må bare vente å se.
   
 17. **Poppy** Flørter med forumet

  krysser fingrene for at Hcg prøvene ser bra ut og at legen har rett!
   
  • Liker Liker x 1
 18. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 VIP Himmelbarn Septemberhjertene 2018 August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Sniker fra juni.
  Hvor langt har du vært på vei når du har tatt blodprøvene?
  Stiger jo kjempefint.
  Du hadde fått UL idag - hvordan så livmoren ut? Det er nok for lav hcg til at det går an å se noen oppklaring i livmoren enda, de vil alltid vente en uke av gangen har jeg fått inntrykk av...
  Du snakket om blastocyst - var det ferskforsøk eller frys? Særlig de frosne kan tidvis være litt sene av seg sier ryktene. Jeg tror det er individuelt jeg da.
  Men det er jo også sånn at normalspennet i hcg-verdier er ganske stort. Det varierer hvilken dag det fester seg slik at man kan begynne å produsere og selv om man gjerne sier at hcg skal dobles på ca 48 timer så er normalvariasjonen der også ganske bredt i spennet.
  Jeg er veldig glad i denne kalkulatoren ihvertfall http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
  Lykke til. Krysser fingerne for deg.
   
 19. Lykketreff Gift med forumet

  Jeg småblødde gjennom det meste av mitt forrige svangerskap, begynte i uke 5/6, men hadde ikke smerter. Det var pga sår på livmorhalsen, og var ikle farlig for verken meg eller lille. Håper alt viser seg å være i orden hos deg!!
   
  • Liker Liker x 1
 20. Mulan16 Blir kjent med forumet


  14 dpo 33
  16 dpo 91
  18 dpo 298
  21 dpo 1236
  23 dpo 2300

  Det er dagene jeg har tatt blodprøve. De synes tallene er for lave... :-(
  De kunne ikke se noe i livmoren annet en en tykk slimhinne og kanskje en skygge i toppen. Fikk tid til ny UL på tirsdag. Da sa de at man skal kunne se noe. Men han trodde ikke den var utenfor. Han sa enten er det en normal gravide eller så er det noe som ikke blir til noe. De trodde nok mest på det siste. Men de sa også at med den HCG var det nok alt forvtidlig å se noe.

  Jeg satte inn en blastocyst i ferskforsøk.

  Takk for det :) Helt forferdelig å være i limbo :-(
   

Del denne siden