Gratulerer med babyen ♡

En tråd i 'Desember 2019' startet av Moderator Astrid, 13 Jan 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Moderator Astrid Gift med forumet Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️ VIP

  Barnet uke 2. Hjernen, kroppens mirakel!

  [IMG]

  Måten du omgås ditt barn på og de erfaringene du er med på å gi barnet ditt, har stor betydning for hjernens utvikling. Og de tre første årene er viktigst!
  Det har vært en enorm utvikling innenfor hjerneforskning det siste tiåret. Mange av hjernens mysterier er i ferd med å avdekkes. Noen av de mange viktige funnene bekrefter det foreldre og lærere lenge har trodd: Måten du omgås ditt barn på, og de erfaringene du er med på å gi det, har stor betydning for barnets følelsesmessige utvikling og evne til å lære, samt for hvordan barnet vil fungere senere i livet.

  Nyere forskning viser tydelig at barn som hører mange ord de første leveårene, allerede ved 3-årsalderen har et betydelig større ordforråd enn barn som hører få ord. Ditt barns ordforråd vil direkte påvirkes av hvor mye du prater til barnet. Måten du snakker til barnet på betyr også mye.
  Les mer om denne uken her.
  Snakker du mye med barnet ditt? Bruker du en spesiell stemme?

  Nybakte foreldre har mye nytt å forholde seg til, og kanskje er du usikker den første tiden med en ny baby. Da er helsestasjonen god å ha! Vi har en podcast om helsestasjonen, og hva som skjer der. Jeg anbefaler den på det varmeste. Den kan du høre her.
  Trives du med din Helsesykepleier, eller er du missfornøyd? Hva gjør det fornøyd, og hva gjør det missfornøyd?  Babyen Uke 3. Har du fått det første smilet?
  [IMG]

  De fleste babyer viser sine første smil når de er mellom fire og seks uker gamle. Dette er en viktig sosial milepæl både for babyen og for deg. Før dette skjer, er gråt og bevegelser den mest åpenbare måten babyen kommuniserer på – i tillegg til rolige blikk og noen grynt og små “babyknirk”.

  Før babyen smiler bevisst, kan den gjøre grimaser eller se ut som den smiler av andre årsaker. Noen babyer smiler før de sovner eller i søvne. Noen ser ut som de smiler når de tisser eller får luften ut av magen. Men når det virkelige smilet kommer, vil de fleste foreldre kjenne det igjen med en gang. I tillegg til å vise glede ved å smile, kan babyen også gjøre det klart når den har fått nok av en aktivitet. Det skjer ved at den snur seg bort fra en person eller en hendelse.Du kan lese mer om denne uken her.
  Har du fått smilet enda?


  Ordet flokkimmunitet kommer ofte opp når vi snakker om vaksiner. Vi vaksinerer oss ikke bare for egen del, men også for å beskytte andre. Likevel er det noen som ikke vaksinerer barna sine, og nå ser vi at sykdommer vi trodde var utryddet, kommer tilbake. Vi har en podcast om vaksiner, den anbefales, enten du er usikker eller ei. Den kan du høre her.
  Skal barnet ditt ta alle vaksinene i barnevaksinasjonsprogrammet?


  Uke4, Babyens reflekser

  [IMG]

  Du kommer til å bli forbauset over hvor mange endringer som skjer i løpet av noen få måneder. I denne perioden begynner babyens spise- og søvnmønstre å komme på plass, og for hver dag som går, får babyen bedre kontroll over motorikken og blir mer sosialt oppmerksom.
  Babyen din er født med en rekke reflekser. Disse er et middel til overlevelse og beskyttelse. De fleste av disse refleksene vil forsvinne i løpet av de neste tre til seks månedene etter hvert som babyens sentralnervesystem blir bedre utviklet og bevisste bevegelser tar over. Les mer om reflekser og babyen her.
  Hvilke reflekser synes du er mest fasinerende?

  Mange foreldre som venter et nytt familiemedlem er redd for søskensjalusi. Hvordan påvirker det barn at familien utvides? Er det vanligst med sjalusi i nye familiekonstellasjoner, og kan søskensjalusi vare helt opp i voksen alder? Dette og mer snakkes det om i denne podcasten om søskensjalusi.
  Har babyen din søsken? Hvordan reagerer søskenene?


  Uke 5. Barnet får tydeligere døgnrytme.

  [IMG]


  Du kommer til å bli forbauset over hvor mange endringer som skjer i løpet av noen få måneder. I denne perioden begynner babyens spise- og søvnmønstre å komme på plass, og for hver dag som går, får babyen bedre kontroll over motorikken og blir mer sosialt oppmerksom.

  I annen og tredje måned vil noen av babyens reflekser begynne å bli svakere. Den
  toniske nakkerefleksen og gangrefleksen forsvinner først, deretter griperefleksen.

  Barnet utvikler muskelstyrke og -kontroll, men bevegelsene er store og ujevne. Mer om babyens reflekser og denne uken, kan du lese her


  Alle foreldre er opptatt av at babyen skal sove best mulig. Men hva er normal søvn for en baby? Det kan du høre om i denne podcasten
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden