Du bruker en utdatert nettleser. Det kan hende den ikke viser dette eller andre nettsteder riktig. Du bør oppgradere eller bruke et alternativ nettleser.
Fra rundt seks måneders alder kan barnet begynne å få smaksprøver på finmoset mat slik som moste grønnsaker eller grøt blandet med morsmelk eller morsmelkerstatninger. Noen barn kan være klare for smaksprøver før dette, men man bør ikke begynne å introdusere fast føde før etter barnet er fire måneder gammelt.
Fast føde er en stor overgang for tarmsystemet til barnet, og man må derfor bruke god tid. I tillegg må man la barnet venne seg til alle de nye smakene. Det er bra å teste ut mange ulike smaker, men man bør kun introdusere en ny matvare av gangen, samt vente litt mellom hver gang for å observere om barnet får eventuelle allergiske reaksjoner. Husk at endringer i avføringen til babyen er normalt i denne perioden, og at det er veldig få barn som har matallergier.
Når det gjelder grøt kan man gjerne gi smaksprøver på ca. en teskje av gangen. Denne smaksprøveperioden bør vare 1-2 uker før man gir hele porsjoner. Trapp gradvis opp mot en hel porsjon. Etter introduksjonsperioden kan barnet gjerne få en porsjon med grøt 1-2 ganger per dag. Når barnet har blitt litt større (7-8 mnd) kan man begynne å bytte ut noen av grøtmåltidene med brødmat. Ved 10 måneders alder kan man begynne å gi små mengder meieriprodukter, slik som mindre mengder syrnet melk og yoghurt. Ved 12 måneders alder kan man begynne å introdusere kumelk, ved å for eksempel blande kumelk i grøten.