Godt voksen og prøver?

En tråd i 'Vi som prøver / Før svangerskapet' startet av Amilie, 14 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Amilie Flørter med forumet

  Du har nok rett i at det vil gå helt fint. Om vi får en til blir det en baby som blir elsket av sine søsken, og oppvokst på fotball/håndballbanen :whacky011
   
  • Liker Liker x 1
  • Morsom Morsom x 1
 2. Eppie Flørter med forumet Vi som prøver :)

  Straks 37 år her, prøver på nr 3! :hello

  Har også prøvd å finne ut litt ang tidlig UL og NIPT-test for oss over 35 siden dette ble vedtatt (i fjor?), men ikke trådd i kraft ennå virker det som. Får håpe regjeringsskiftet får litt fortgang i sakene! Ellers har jeg lest litt rundt på forumet her, virker som folk får tilsendt test-kit fra utlandet som sendes tilbake, men jeg synes det virker litt styrete og dyrt - hvertfall når det egentlig er vedtatt at vi også skal få ta både TUL og nipt her i Norge!

  Når jeg sniker litt på andre termingrupper her virker det som alle skal ha tidlig UL, så det virker jo ganske vanlig, men da betaler kanskje folk for det selv? Jeg hadde tidlig UL selv i mine tidligere svangerskap, det første pga magesmerter og jeg var overbevist om at det var exu da dette ligger i familien min, i det andre pga blødninger (endte i MA) og i tredje pga MA-en noen måneder før.

  Kjenner jeg er litt mer nervøs for evt sykdommer/kromosomavvik nå enn jeg var da jeg gikk gravid med de to først og var i 20-årene :nailbiting: Men jeg kjenner jo flere på min alder som blir gravide og får barn nå for tiden, så det virker jo som det som regel går bra og blir mer og mer "normalt med baby i godt voksen alder" heldigvis :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 3. Mamacita Gift med forumet Novemberbarna 2021

  Jeg er 38 og gravid med nr.6 (31+4, termin i november):joyful: Fikk førstemann da jeg var 29, og barna har kommet tett siden det:rolleyes: Vi prøvde på nr.6 lenger enn med de andre (det klaffet i pp7), men om det var tilfeldig eller alder er ikke godt å si:)

  Fertilitet er veldig individuelt, og selv om alderen kan ha noe å si, er det ofte det ikke har det også! :):nicethread
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 4. Amilie Flørter med forumet

  Kjenner jeg bekymrer meg for sykdommer/kromosomavvik mer enn da jeg var i 20 årene jeg også. Men med NIPT test, så kan vel mye utelukkes? Det må jeg lese meg opp på..

  Lykke til med prøving:happy112Har selv mistet i MA, så om vi blir gravide igjen, blir det tidlig UL her også..
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 5. Amilie Flørter med forumet

  Lykke til med innspurten av graviditeten :happy:
  Jeg er spent på hvor mange sykluser vi må prøve. Har alltid hatt ustabil mens, men har aldri brukt lang tid på å bli gravid. Klaffet stort sett når vi ville.
   
 6. Mamacita Gift med forumet Novemberbarna 2021

  Jeg gikk på p-piller fra jeg var 15-28, så husker ikke hvordan syklusen var før det. Men mellom svangerskapene har jeg hatt sykluser på 35-40ish dager, så litt på den lange siden! Men har gått fint her allikevel:) Masse lykke til!:joyful:
   
 7. Amilie Flørter med forumet

  Det er omtrent der mine sykluser er også… Litt lenger enn normalen.
   
 8. FruHåpefull82 Glad i forumet Himmelbarn

  Blir snart 39 og prøver på første barn. Har prøvd i 2 år nå og har bak meg 1 MA og 4 SA. Venter nå på IVF-oppstart. De finner ikke hva som er galt for jeg blir jo gravid. Jeg har mange egg og god eggstokkfunksjon, er frisk og normalt sunn og mann er yngre enn meg, og alle prøver er fine. Som gyn sa til meg: Alder trenger ikke være en hindring, men vi kan ikke se bort fra at den begynner å spille inn etter hvert. Han sa også at jeg både kunne lykkes 1, 2 og 3 ganger før det var slutt. Er bare glad om vi lykkes å få én.

  Håper dere lykkes :Heartred Det er jo ikke sånn at etter fylte 35 eller 37 synker fertiliteten omtrent på dagen. Men det går sakte men sikkert nedover og det er veldig individuelt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 6
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 9. Amilie Flørter med forumet

  Jeg håper dere lykkes snart og at lille spiren sitter :love7

  Vi har vel akkurat funnet ut at vi vil forsøke igjen, så har ikke undersøkt eggstatus.. Tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller.. Klaffer det så er det fint, hvis ikke har jeg tre flotte barn, og er fornøyd med det.. :love7
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. enoT Flørter med forumet

  tusen takk:Heartred
   
 11. Karejo Forelsket i forumet Novemberlykke 2018

  Jeg prøver ikke lenger, for har fått alle jeg skal ha :hilarious: Men siste skatten fikk vi da jeg var 44,5 år! Hadde vært prøver i ett år før vi traff gullegget. På det året gjennomgikk vi 2 sa og 1 ma. Fikk progesteron ved den siste graviditeten, og jeg tror nok det var det som gjorde utslaget for min del :)
  Tok KUB-test i uke 13, og fødte et friskt barn et par uker før termin.

  Masse lykke til med prøvingen! :Heartred Du er jo bare ei ungjente i forhold til meg :hilarious:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 12. Mammaine:) Flørter med forumet

  Hei . Jeg fikk barn da jeg var 38 , en SA og en graviditet til jeg var i min 23 svangerskaps uke(Nå når jeg er 39) Da døde babyen i magen. Vil tro at for mange av oss så blir det vanskeligere å treffe gullegget jo eldre man blir. Men jeg ønsker dere og meg selv alle lykke for å oppleve flere graviditeter ❤️

  De sa på sykehuset at de skulle prøve få til at alle fikk tul nå fra september av(men at det i oppstarten ville ta litt tid å få det til å gå helt rundt) men at pr nå så får de fleste tilbud om KUB test i første omgang, og om den indikerer noe «feil» så får man tilbud om NIPT som kan avdekke kromosomfeil som trisomi 21 (Down syndrom), trisomi 18 eller trisomi 13. Begge disse metodene,foregår med en blodprøve og en tul. Begge får man svar på etter va 1-2 uker ,i noen tilfeller litt lengre.
  KUB test analyseres her hjemme men nipt sendes til feks karolinksa (i Sverige) tror jeg det het, så dermed blir det litt mer «avansert» når skal analysere de prøvene.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 5
 13. Amilie Flørter med forumet

  Det er godt å lese om solskinnshistorier fra flere som har fått barn ved rundt 40 årsalder.
  Takk for lykkeønskninger :happy093
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 14. Amilie Flørter med forumet

  Så leit å høre om sa og at barnet ditt døde under svangerskapet :hug013
  Ønsker dere masse lykke til med prøving og håper dere vil lykkes :dummy::dummy1:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 15. Dyrepasseren Elsker forumet Vi som prøver :) Febbisbebbis'18

  Ja, jeg tror ikke vi har sjans til å betale så mye for sånne kit i posten.. syns noen nevnte 8000kr liksom? Jeg fikk henvisning til TUL fra legen forrige gang og betalte bare egenandel. Jeg kjenner at jeg TRENGER å ta sånn NIPT test.... tror jeg kommer til å kjenne ekstra mye på stresset med det :nailbiting: håper vi får den sjansen for jeg har lest at noen har fått allerede!?
   
 16. Mammaine:) Flørter med forumet

  Takk ❤️❤️
   
 17. Mammaine:) Flørter med forumet

  Jeg ble tilbudt KUB, men pga sykt barn i svangerskap jeg nipt og fostervanns prøve nå siste gang jeg var gravid
   
 18. Dyrepasseren Elsker forumet Vi som prøver :) Febbisbebbis'18

  Hva er KUB? Ja, så fint at du har fått! Da er det muligheter :)
   
 19. Mammaine:) Flørter med forumet

  Det er mye det samme ,blodprøve og tul. Gir en indikasjon på om det kan være noe eller du får et tall om mulighetene . Og er det tall som
  Tyder på det får du nipt :)
   
  • Liker Liker x 1
 20. Dyrepasseren Elsker forumet Vi som prøver :) Febbisbebbis'18

  Aha! Takk for svar! :) sånt noe er veldig spennende da!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden