gode søvnråd til nattevåker?

En tråd i 'Mars 2016' startet av Mars16❤️, 15 Jan 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mars16 Andre møte med forumet

  Hei

  Nå er vi litt fortvilet her! Vi har en liten nattevåker som ikke vil sove. Nå er hun snart 10 mnd og vi trenger litt mer søvn alle mann, og litt mer "fri" på kvelden:/
  Hun har sovet sammen med oss hele tiden. Vil helst sovne oppå oss og våkner hver time/halvtime frem til 23.00-24.00, fra da av våker hun til ca 03.00-04.00. Vi har prøvd å amme, bysse og bære, la henne gråte litt og gått inn og ut av rommet til henne, men ingenting hjelper. Vi tenkte at det nå var lurt å prøve å avvenne pupp om natten å få henne over i egen seng og at dette kanskje kunne roe henne litt(jeg har sovet på annet rom i fire netter)...men ser ikke ut til å hjelpe. Hun bare gråter og kaver.
  Hun sover to lurer på dagen. Ca 2 timer første blund og 1.30 time andre gangen. Hun er kjempetrett kl 19.30 og sovner, men virker som hun bare vil ta seg en liten blund for så å være våken utover kveld/natt. Noen som sliter med det samme eller har noen gode råd?
   
 2. Bkno2932372 Flørter med forumet

  Er ingen ekspert på dette, men kanskje hun legges for sent? Vår mini er på samme alder og spiser kveldsgrøt kl 17.30 eller 17.45, så er det på med pysj og i seng. Han sover ca 3 timer på dagen og ikke etter kl 16. Hun kan jo være overtrøtt når det er tid for å legge seg??
   
 3. 87'modell Forumet er livet

  Ikke bruk "kurer" for å få henne til å sove, det er bedre at hun får sove med dere om hun sover da.
  Amme så mye du kan, det gir ikke mer søvn å la være, snarere tvert imot. Melken forteller kroppen hennes at det er natten.

  Legg henne tidligere og ha det rolig 30-60 min før leggetid. :)
   
 4. Mars16 Andre møte med forumet

  Ja, skal prøve å få henne i seng tidligere i morgen. Kan godt være det er for sent.:)
   
 5. Mars16 Andre møte med forumet

  Nei, jeg er egentlig heller ikke noen tilhenger av diverse kurer. Tenker at hun ikke trenger "servering" om natten lenger, så prøver egentlig derfor å slutte nattamming, og for min egen del også.
  Hadde hun enda sovet når vi la oss, men hun holder en av oss våken til langt på natt før hun endelig sovner. Men jeg kan nok godt prøve å få henne i seng tidligere :) Skulle bare ønske det ble i egen seng.
   
  Last edited: 15 Jan 2017
 6. 87'modell Forumet er livet

  Hun trenger det hvis hun ber om det. Pupp er ikke bare næring, men hun trenger den også, hvis hun ber om den.
  Hun holder dere ikke våken fordi hun har lyst. ;)
   
 7. Mars16 Andre møte med forumet

  Det er sant Men er nok ikke puppeavenning som holder henne våken, siden hun har våket flere timer på natten i over 1 mnd nå, og nattkjolen har bare vært borte de siste dagene.
  Idag har det faktisk gått bedre. Bare vært inne hos henne, holdt og trøstet når hun har våknet. Så vi får se hvordan natten blir. Men skal iallefall prøve å legge opp til natt litt tidligere og litt tidligere kvelds. Kan være det hjelper på. Hvis ikke får man bare håpe på at det er en fase, og at det går over :D vi har iallefall gitt opp egen seng foreløpig. Så får vi kose oss med å sove nært hverandre enda en stund:)
   
 8. Martjee Glad i forumet Sommerfuglene 2017

  Sniker jeg.. har ro barn fra før og min erfaring er at dette kommer i perioder, perioder som går over av seg selv.. kanskje har det skjedd mye nytt for henne i det siste, mange nye inntrykk som er vanskelig å bearbeide i en liten kropp! Hold ut.. dette kommer til å forsvinne like fort som det kom :) lykke til!
   
  • Liker Liker x 1
 9. 87'modell Forumet er livet

  Amme og samsove så lenge det går, det er sårt når de ikke vil lenger. ;)
  Lykke til med ny rutine! Husk at det tar noen uker før man ser full effekt, og det er lurt at dere bare tar én forandring av gangen, som dere gjør nå. :)
   
 10. Mars16 Andre møte med forumet

  Takk:) vi satser på det...
   
  • Liker Liker x 1
 11. Mars16 Andre møte med forumet

  Det er sant! Takk:) ja, en ting av gangen har vi lært nå..
   
 12. FruJohnsen <3 Oktober 2014 <3 Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 Oktoberskatter 2014

  Hvordan går det? :)
   
 13. Mars16 Andre møte med forumet

  Vi sliter litt med p finne den lange nattesøvnen enda. Men vi har nå klart å få en "rutine" vi klarer å leve med :D
  enten så sovner hun i 7 tiden og står opp ca 21 tiden og er våken til ca 24, for da å ta kveld/natt. Eller så dupper hun litt sent på ettermiddagen og så legger hun seg ikke før i 22-23 tiden og da tar hun kveld/natt. :) så det er litt forskjellig, men vi har iallefall klart å komme bort fra den våkingen midt på natten, til i 3-4 tiden. Så jeg må si at det er bedring. Mye lettere at hun er våken på kvelden enn midt på natten. Håper bare på at det ordner seg enda mer etterhvert :)
  vi har begynt å amme litt på natten igjen da :/ (vært så trøtt at jeg bare gir litt pupp :) ) så kanskje er vi nesten tilbake på start, men iallefall uten at vi er våken til tidlig morgen :D
   
 14. FruJohnsen <3 Oktober 2014 <3 Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 Oktoberskatter 2014

  Det viktigste er at det fungerer for dere :) Det er så lettvint med puppen så jeg skjønner deg godt! Søvn først [emoji173]
   

Del denne siden