God paioppskrift?

Bjørk

Elsker forumet
Jeg trenger noen gode paioppskrifter. Skal ha jentekveld her på onsdag. Tenkte å lage to ulike.
 
Noen som kan hjelpe meg??
 
Fetaostpai er min favoritt, selv om jeg spiser nesten hva som helst i pai.. [;)]
 
1 pk butterdeig hvis ikke lages fersk deig
 
1 bunt vårløk eller 1 purreløk (jeg bruker bare 2 løker, blir for sterkt ellers)
1 ss smør
(400 gr skinke eller bacon)
1 pakke krusperille
1/2 ts muskatnøtt (tørket)
4 egg
1 dl melk
2-300 gr fetaost (alt. de ferdige terningene i olje, men sil av oljen)
en neve pinjekjerner
5-6 soltørkede tomater
Litt salt og pepper (ikke for mye, fetaosten og tomatene i seg selv er salte)
 
1. Ta ut butterdeig til halvtining og sett på ovnen på 200 grader.
2. Forvell kruspersillen, avkjøl, klappes tørr i håndkle, finhakk.
3. Hakk løken og sautér løken i smøret.
4. Del skinke/bacon i mindre terninger.
5. Smuldre fetaosten
6. La olje renne av tomatene - del de i strimler.
7. Bland egg og melk, muskatnøtt og smak til med salt og pepper
8. Kjevle ut paien i smurt paiform (ca 26/28 cm).
9. Fyll paien med løk, fetaost, skinke eller bacon.
10. Ha i væsken med egg og melk, strø over kruspersille og dytt ned i væsken. Strø pinjekjerner over. Pynt med stimler  av soltørkede tomater.
11. Stek nederst i ovnen på 200 grader i 35 - 40 minutter. La stå 5-10 min når tatt ut av ovnen. Serveres med gresk eller annen salat.
 
 
Tusen takk. Disse så jo supergode ut!!
 
Det er de.. [8D] Feta paien er kanskje litt for sommerlig nå, men Kjøttdeig paien er jo helt på tida.. [:D]
 
ORIGINAL: Trollemamman

Det er de.. [8D] Feta paien er kanskje litt for sommerlig nå, men Kjøttdeig paien er jo helt på tida.. [:D]

 
Har du all den løken i kjøttpaien?
 
 
ORIGINAL: Bjørk

ORIGINAL: Trollemamman

Det er de.. [8D] Feta paien er kanskje litt for sommerlig nå, men Kjøttdeig paien er jo helt på tida.. [:D]


Har du all den løken i kjøttpaien?


NNNEEEI!!!! [:D] De løkene er for min del mest til pynt, sånne småløker (viser feil løker på bildet..), det er jo vårløk og hvitløk i den fra før av.. [:D][;)]
 
ORIGINAL: S.Reve

Antall porsjoner:
2-3
Ingredienser:
Paideig:
200 g hvetemel
1 egg
100 g smør i terninger
1 klype salt
Fyll:
200 g bacon uten svor (eller røykt skinke)
1 dl reven Jarlsberg eller Edamerost eller parmesan hvis du ønsker mer smak
3 egg
1 ¾ dl crème fraîche (lettmelk hvis du er på slanker'n)
en klype hver av malt svart pepper og muskatnøtt


sorry Bjørk,lova deg å legge inn men har gått i glemmeboken!!
Et annet tips til fyll er:


Skinke
Parmesanost,pizzaost
sopp
Løk


Server med rucculasalat med diverse grønnsaker og foccacia brød!

 
Går fint det..Tusen takk for jeg fikk det nå. Så supergod ut. Håper jeg får det til..
 
Kan jeg steike paibunnen en god stund i forveien eller må jeg gjøre det rett før fyllet skal på? Tenker å gjøre mest mulig klart siden legging er rett før gjestene kommer.
 
Paien skal vel serveres varm?
 
Back
Topp