Går det fint med alle?

En tråd i 'Premature og dysmatur' startet av Skrømt (Vimsa), 4 Jul 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Jeg håper det går fint med alle de små [emoji173]

  Jeg har vært lenge borte fra forumet grunnet egen sykdom, men har tittet litt innom siste dagene.

  Hos oss går det sin vante gang. Møter litt utfordringer med at barnefar er redd lille skal få diagnoser og bli tynget av dette. Litt utfordrende etter å ha jobbet i lang tid for å få oppfølging hos blandt annet BUP. Etter han flyttet mener han brått det er litt overflødig. Men det får være opp til BUP og avgjøre da vi skal dit i august.

  Ellers vokser og gror hun som hun skal. Høyden er som andre på hennes alder, vekta henger noe etter. Ordforrådet hennes er helt utrolig, og hun ligger på nivå med 3-4 åringer. Hun ble 2 i februar. Synger hele sanger, prater fulle setninger og stiller spørsmål. Jeg blir helt satt ut, men på en positiv måte.

  Jeg håper alt er bra med dere [emoji173]
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Endelig Elsker forumet Marsboerne2017 Novemberlykke 2020

  Her er alt flott, bare et voldsomt aktivitetsnivå på lillegull om dagen ;)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Her har vi vært inn og utval sykehus for utredning i over ett år. Storebror vokser ikke som han skal og utvikler seg veldig sent motorisk. 2 år og 1 mnd var han i juni og endelig klarte gutten vår å gå :gen014 det var to veldig stolte foreldre som tok både bilder og video og sendte rundt til familie å venner. Etter å ha fått forespeilet nevrologisk årsak og et liv i rullestol ser det nå ut som det er noe så enkelt som cøliaki som er årsaken til alt. All mat og næring har bokstavelig talt gått rett i bleia og gutten har ikke hatt næring og energi til å utvikle seg (for ikke å,snakke om skikkelige diaré bleier med lekkasjer både oppover og nedover :yuck:). Etter en uke på glutenfri kost ble det helt slutt på diaré bleiene, gutten har begynt å vokse og ta steg for steg motorisk :)

  Lillesøster som var svakere når hun ble født har vist seg å være en baby helt etter boka både høyde/vekt og motorikk er helt på gjennomsnitte. Det er deilig!

  Godt å høre at det går bra med dere :Heartred
   
  • Liker Liker x 1
 4. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Her er vi nylig kvitt sonden og kommet oss hjem etter 8 uker på sykehus. Født 27+3. Grad 1 på ene øyet ble oppdaget mandag, men er ikke direkte bekymret for det. Hun vokser som hun skal og foreløig er alt etter boken. Håper det fortsetter slik da jeg er spent/nervøs/nysgjerrig på spesielt den motoriske utviklingen fremover.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Lizz83 Gift med forumet

  Her har lillemann blitt over 7mnd nå! Han ble født i uke 34+1 og har lenge vært utrolig treig (smilte da han var 3mnd, skikkelig blikkontakt rundt 4mnd, hatet å ligge på babygymen lenge). Nå er han så og si på samme utvikling som jevngamle og utviklingen har virkelig skutt fart. Han ruller, prater, ler høyt, elsker å stå, fikler med ting, åler seg fremover. <3 han var også 2300g og 46cm da han ble født. Når han var 6mnd var han 10kg og 73cm. En skikkelig stor gutt :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Gullnurket15 Glad i forumet Høsthjerter 2017

  Min 3 åring er prematur, og på hans 2 års kontroll lå han på 3 års stadiet. Han snakket hele setninger og var så tydelig, og de fleste trodde han var en liten 3 åring da. Han vokser som han skal, men henger etter på vekt. Ikke så lett å få i han mat.
   
 7. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så moro. Og litt slitsomt? Hehe. Hvor gammel blitt??
   
 8. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så skummelt å oppleve det sånn i starten, når det egentlig var ganske enkelt! Cøliaki er jo alvorlig nok det, men litt forskjell fra veksthemming, funksjonshemming og rullestol. Veldig glad for å høre at det fantes en enklere og naturlig årsak [emoji173] Leit at han skal ha gått sånn i lang tid da. Håper det bare går fremover nå [emoji173]

  Og så moro å høre med ho minste også. Det er litt godt når det går etter boka også [emoji4]
   
 9. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så deilig å være hjemme og kvitt sonde [emoji173] Det er noe spesielt med det å komme hjem. Veldig deilig, og litt skummel. Hva har de funnet grad 1 av på øyet om jeg kan spørre?

  Det er alltid spennende å følge det motoriske og generell utvikling hos de premature. Og det er så deilig med alt som går bra [emoji173] Vi får huske på det når vi møter motgang.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 10. Skrømt (Vimsa) Forumet er livet VIP

  Så godt å høre! Tiden går så fort synes jeg. Det er veldig deilig når det motoriske løsner. Og generelt alt annet også. Jeg klarte ikke helt å slappe av med mi heller merket jeg da det gikk sent. Vi fikk jo en forklaring til slutt, men hun har også kommet seg veldig godt [emoji173] Flott vekst og vekt på gutten da! Mi var omtrent 78cm og 10kg da hun bikket 2 år. Litt morsomt å tenkte på de forskjellene [emoji173] Viktiste er heldigvis at de er friske.
   
 11. Lizz83 Gift med forumet

  Ja, det er absolutt det viktigste! :) helsesøster mente at han vokste «for mye», men hva skal man gjøre da? Han spiser helt normale mengder med mat og er generelt bare lang. Mannen min er også ganske høy og lillemann ble estimert (da jeg gikk gravid) til å bli den største av mine barn (og de to andre er over gjennomsnittet høye de også). Men det er deilig at ungene er friske :) mini skal snart starte i barnehagen også og det tror jeg han er veldig klar for med to eldre søsken som underholder han fra a til å :)
   
 12. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  ROP, manglende blodårer på netthinnen :)
   

Del denne siden