Fyremadel - trekke stempelet tilbake?

En tråd i 'Assistert befruktning' startet av Piana, 13 Aug 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
Tags: Add Tags
 1. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Tok min første sprøyte med Fyremadel i dag, og i pakningsvedlegget står det at man skal trekke stempelet forsiktig tilbake for å sjekke at man ikke har truffet en blodåre. Jeg synes det er kjempevanskelig å vite hvor hardt jeg skal treffe tilbake! Vil jo ikke dra alt lårflesket opp i sprøyta heller liksom! :wtf: Samtidig er det vanskelig å få dratt den ordentlig tilbake når men sitter der med ei hånd som klyper i lårvalken og ei hånd som holder sprøyta.. Syntes jeg måtte bruke masse makt for å få sprøyta inn i låret, så jeg er sikkert litt vel forsiktig også... prøvde å trekke stempelet tilbake, men synes liksom ikke det skjedde noe så jeg bare satset på at det gikk bra! Blir så nervøs for å gjøre noe feil og potensielt farlig, så håper noen har gode råd! :nailbiting:

  Er det noen som vet hvor hardt man må dra tilbake stempelet? Hvis man har truffet en blodåre, vil blodet komme lett inn i sprøyta? Og hvis man skulle være uheldig å injisere i ei blodåre - hva skjer da? Er det farlig?
   
 2. Fiiol Glad i forumet Assistert-jentene

  Er nok ikke mye hjelp i svaret mitt, men jeg må bare si at jeg har aldri trekt stempelet tilbake. Verken på fyremadel eller orgalutran (samme greia). Legen sa det ikke var nødvendig. I tillegg setter jeg sprøyten i magen, og ikke låret. Det fikk jeg også beskjed om at var valgfritt, og at de fleste fortetrekker å sette den i magen.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 3. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Jeg har heller aldri trekt stempelet tilbake på cetrotide..
   
  • Liker Liker x 1
 4. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Puh, joda, det var godt svar det! Hvis det ikke er så viktig så er det vel grenser for hvor farlig det kan være også! Da gidder ikke jeg heller å stresse med det, og fint er det! :) Tusen takk!
   
 5. Madeline Flørter med forumet

  Når du skal stikke, kan du gjøre det som du skulle kastet pil, raskt og bestemt slik at du raskt går gjennom hudlaget og slipper å føle at du har problemer å må bruke makt.. disse sprøytene settes vel subkutant, så skulle ikke være nødvendig med aspirasjon (trekke stemplet tilbake), det gjøres kun når sprøyten settes i muskel.. som flere under her sier, kanskje lettere å sette i magen? Hilsen ei som er sykepleier:)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Huff, ja, det der med «raskt og bestemt» har jeg litt problemer med! Men det er vel som med plaster, at raskere sikkert er bedre! Men jeg fikk da satt sprøyta i dag også - litt mindre stressa for aspirasjon denne gangen! Så får vi se i morgen, kanskje jeg er enda modigere da og tør å prøve på «kaste pil»-metoden! Takk for gode råd! :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. marithe Forumet er livet Maiblomstene 2020 August 2018

  Jeg trakk stempelet tilbake og så litt blod på den første, dreit i det og trykket inn innholdet likevel:rolleyes:

  Dette var på den sprøyta jeg satt på lørdag. På søndag og mandag trakk jeg litt tilbake uten å se blod. Jeg trakk tilbake mest for nysgjerrighet egentlig. Hadde aldri noen plan om å kaste sprøyta, kjøpe ny og sette på nytt om jeg så blod.

  Jeg satt dem i magen. Satt dem sakte. Ingen piler hos meg og ingen merkebare bivirkninger.
   
  • Morsom Morsom x 1
  Last edited: 14 Aug 2019
 8. marithe Forumet er livet Maiblomstene 2020 August 2018

  Feilredigering
   
 9. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Hehe, jeg er litt mer den nervøse typen enn deg kanskje! Jeg er livredd for at noe skal være vondt eller farlig, så hadde jeg sett blod hadde jeg ikke turt å fortsette! Men dette er tydeligvis ikke superviktig. Det handler vel mest om hvor fort stoffet tas opp i kroppen uansett. Hadde det vært fare for å gjøre noe kjempefarlig hadde vi nok ikke fått gjøre det selv hjemme ved kjøkkenbenken! Det trøster jeg meg med!

  Du får ingen bivirkninger av fyremadel? Så heldig :) Hos meg svir det nesten som et vepsestikk og bli rødt og hovent. Går heldigvis fort over igjen!
   
 10. marithe Forumet er livet Maiblomstene 2020 August 2018

  Jeg fikk ingen bivirkninger av den med blod. Den neste dagen sved det i noen minutter og ble rødt. Ikke hovent. Da jeg faktisk stimulerte for 2 år siden, så svei det noe alvorlig en halvtime etter orgalutran. Den skulle jeg ta på kvelden den gangen, sånn litt etter leggetid, og var ikke sjanse å få sove første halvtimen etter den var satt. Mulig jeg merker mindre til fyremadel fordi jeg satt den 08 om morgenen og hadde massevis av ting å styre med kort etterpå. Mulig jeg ble litt rød av den med blodet på lørdag også:hilarious: Tenkte ikke på litt svie og rød hud som bivirkning, men det er det jo. Var ikke i nærheten av vepsestikk i alle fall.
   
  • Enig Enig x 1
 11. Fiiol Glad i forumet Assistert-jentene

  Det kan også hjelpe å se nøye på sprøytespissen, og sørge for at den spisseste siden er vendt mot huden. Da går den mye lettere inn. Jeg leste i tillegg et tips fra ei som hadde iset ned området litt. Det har jeg også gjort nå, og motsetning til før verken svir/verker det etterpå, eller blir hovent.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Å, det var lurt! Det kan jeg også teste. Skal på UL på fredag og håper å slippe mange dager til med sprøyter etter det!
   
 13. Piana Forelsket i forumet Assistert-jentene

  Nei, det er jo ikke akkurat noen alvorlig bivirkning - og man sprøyter jo noe greier inn i kroppen så det er ikke så rart at det kjennes litt! Men Bemfola merker jeg virkelig ikke i det hele tatt. Noen stikk kjenner jeg ikke at punkterer huden en gang!
   
 14. marithe Forumet er livet Maiblomstene 2020 August 2018

  Bemfola merket jeg heller virkelig ingenting av. Måtte liksom se etter når jeg trakk den ut at det virkelig hadde vært en nål på den spøyta. Svei ikke noe etterpå, og merket ingenting på humøret eller kroppen forøvrig.
   
 15. marithe Forumet er livet Maiblomstene 2020 August 2018

  Det var lurt med vinkelen på spøyta. Jaja. Jeg er ferdig :)
   

Del denne siden