Fra hvilken alder er det greit at barna drar på fest?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av spirelitens, 28 Okt 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, er akkurat det jeg kommer til å gjøre. Presse på alkohol og si her drikk det. Skjønner at du har forstått hvordan jeg velger å oppdra mine barn også om hvordan jeg ble oppdratt ;)
   
 2. Krösa Maja Forumet er livet

  Var det jeg tenkte også :D
   
 3. M+A=baby Forumet er livet Marsboerne VIP Sommerfuglene 2017

  Det er jo forskjell på en bursdag og en fest hvor det mest sannsynlig blir drukket alkohol.
   
 4. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Vår dør er alltid åpen. Og de kan alltid ringe til oss uansett. Sier seg selv. Men det betyr ikke at jeg aksepterer slik oppførsel og at det ikke får konsekvenser. Det er en del av å lære forskjellen på rett og galt, og lære av sine feil. Det tar lang tid å bygge opp tillit hvis man har brutt den en eller flere ganger. Og det må de forstå.

  Jeg tenker blant annet å alliere meg med andres foreldre. Sjekke med dem om de overnatter der de sier de skal overnatte. Og generelt involvere meg i livet deres. Jeg håper de kan få sunne fritidsinteresser som er mer interessante å drive med, enn å feste hver helg.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Nå har jeg aldri sagt det gjelder deg heller da;)

  Men generelle holdninger til hvordan man ser på barnet sitt.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Hvorfor er ikke bursdagsfest en fest som alle andre mtp om det blir drikket alkohol?
   
 7. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Men viss du har en forskning som tar for seg alkoholvanene til ALLE i Norge, for det har du tydeligvis, så del den da. Jeg venter fortsatt. For jeg var tydeligvis ikke hjemme den dagen de spurte.

  Edit. Her må det henge noe alvorlig, for jeg fikk ikke opp nye innlegg før nå. Men uansett, så finnes det jo ingen tall som gjelder ALLE.
   
 8. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Sorry. Men jeg tviler særdeles sterkt på at du heller hadde sovet ute på gaten. Det er vel å ta litt for hardt i. Jeg hadde strenge foreldre da jeg vokste opp. Men de sa alltid at jeg kunne ringe til dem hvis det var noe. Og det gjorde jeg også, selv om jeg syns det var vanskelig fordi jeg følte jeg hadde sviktet dem. Men jeg tenker det var viktig å kjenne på de følelsene... Det gjør noe med deg som person. Man velger annerledes neste gang. Og lærer av sine feil.
   
 9. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Bra du har mer peiling på forskning enn de som driver med det da :p fordi de har jo ingen kvalitetskontroll over disse tallene sine... Hmm..
   
  • Liker Liker x 2
 10. M+A=baby Forumet er livet Marsboerne VIP Sommerfuglene 2017

  Jeg mener at det er forskjell på en bursdag og en fest hvor man tror det mest sannsynlig blir drukket alkohol. Hvis jeg er mor til en 15-åring som blir invitert til bursdagen til en venninne og jeg kjenner foreldrene, så ville jeg ringt foreldrene og spurt hvor de skal være når festen er, når de kommer hjem og om de f.eks. har alliert seg med naboer.
  Hvis jeg mistenker at det er en fyllefest, så ville jeg ikke latt 15-åringen dra. Eventuelt hentet til avtalt klokkeslett, det er som regel en grei måte å hindre/begrense alkoholinntak.
  Jeg virker sikkert streng og kontrollerende, men jeg vet hvordan jeg lurte mine foreldre. De var ganske naive, spesielt mamma.
   
  • Liker Liker x 2
 11. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg opplever det ikke slik, eneste jeg opplever er at foreldrene er realister å forstår at barna blir eldre. De kan ikke holdes i bånd hele året frem til 18 år, ungdom blir eldre og de må også få prøve seg på livet. Hvordan blir barn selvstendige om mor/far har fotfulgt barna frem til 18 år da er det fritt frem!! Bare drikk, fest og bruk penger som gress. Jeg har ingen tro på en slik oppdragelse, derfor velger jeg nok den jeg og mine søsken fikk.
  Ingen av oss drakk oss bevisstløse, ingen av oss prøvde dop, vi alle har i dag stabil økonomi, barn og bolig.
  Vi formes etter våre erfaringer, og vi vil bruke de gode erfaringene og de dårlig erfaringene vil vi legge til side.
  Å si at jeg er årsaken til at mitt barn drikker er feil, vi må våkne opp, vi lever i 2015. De drakk i 1950 også, ikke noe nytt at ungdom drikker på fest.
   
  • Liker Liker x 2
 12. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Men når tallene ikke stemmer i det hele tatt for bygda jeg bor i da, så tenker jeg forskning kan ikke stemme helt. Per akkurat nå er drikking helt ut her vi bor, men forskning sier jo at det er drikking her.
   
 13. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, bare å tvile. Jeg hadde ikke hatt problem med det om jeg frykter mer konsekvensen hjemme enn å sove ute ;)
   
  • Enig Enig x 1
 14. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Det var det mange som gjorde her, de turte ikke gå hjem før de var edrue. Satt heller ute, enn å dra hjem å ta konsekvensene.
   
 15. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Har du oversikt over hele bygda di?
   
 16. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Hehe! Ok ;)
   
 17. Krösa Maja Forumet er livet

  Samme her ;)
  Husker jeg vurderte det når jeg var full første gang. Hvordan ville min mamma reagerer! Venn av meg tvang meg hjem, hadde en alvorsprat med mamma. Det var trygt og godt å komme hjem til min mamma, og hun ga meg ingen alvorlige konsekvenser.
  Terskelen for å komme hjem forsvant helt :)
   
 18. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Ja, her har man ganske god oversikt og kontroll over alle :p Det var en greie her for noen år siden, og etterpå har ingen av ungdommene på ungdomsskolen turt å drikke, så ja, jeg har ganske god peiling på hva jeg snakker om.
   
 19. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det er jo ingen forskning som gjør det da. Så da er det bare å sette babyen forovervendt i bil fra 1 år, legge babyen på magen og ikke tro på forskning om krybbedød, drite i hva forskning sier man ikke skal spise som gravid fordi de har tross alt ikke fulgt med meg på hva jeg spiste som gravid og registrert om det gikk bra eller ikke. Herlighet lyset på men ingen hjemme...
   
  • Liker Liker x 3
 20. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Så bare fordi tallene ikke stemmer for din bygd, men la oss si 90% alle andre steder, så er det bare å oppfordre alle til å følge din erfaring?
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden