Fra hvilken alder er det greit at barna drar på fest?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av spirelitens, 28 Okt 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Sånn var det her også. De som måtte ty til hjemmebrent var farlig beruset før klokka 22, gjerne tidligerer også, for de måtte raske seg å drikke det de kunne, så de var "edrue" igjen til de skulle være hjemme.
   
 2. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Nå går det faktisk an å være en voksen med god kommunikasjon som gjør at barna ikke gjør opprør. Forskjell på å være en tydelig, ansvarlig voksen som hjelper ungene å ta de riktige valgene og gir de holdninger og verdier som hjelper de med det, enn å stå med pekefingeren. Sistnevnte skjønner jeg gjør opprør - men det er ikke slike foreldre jeg mener.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Men forskning er forskning, de tar en andel av befolkningen og setter i grupper, så ganger de med antallet. Kanskje det er stor forskjell på å bo på landet og i by f.eks. Tidligere viste jo også forskning at barn i byer drakk ikke, de brukte narkotika, og barn på landet drakk alkohol. Så om man da kun sjekker en av plassene og antar at det er sånn resten av landet også, så blir det feil.
   
 4. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Fra svarene til mange her kjenner jeg igjen foreldrene til de som drakk og prøvde rus. Foreldrene "forventet" at ungene prøvde det og at de kunne feile - for det var normalt. Så ds levde de opp til den forventningen.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det var da voldsomt til motstand uten at du aner hvilken forskning det er snakk om engang.

  Nei for all del drit i forskning og stol på at alt som skjedde eller ikke skjedde med naboen er fasitsvar for alt som angår ungen din :eek: Hurra for å ha kommet til 2015 o_O
   
  • Liker Liker x 2
 6. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Antar du da tenker mine foreldre drakk og prøvde rus :p
   
 7. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det har ingenting med saken å gjøre.
   
 8. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Jeg tenker erfaring er viktigere enn forskning. Forskning sier potet gir kreft og ketchup magesår, så ja, har ikke helt troen på forskning.
   
 9. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Omg...
  Så du har erfaring som kan gi svar på alt? Wow
   
  • Liker Liker x 1
 10. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, det er din erfaring ;) Ingen aksept her, men er ikke naiv å nekter å tro på at mine barn kan både drikke og dra på fest..
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 11. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Gi meg link til en forskning som har hatt for seg alle i Norge og drikkevaner da. For alle jeg lest så har de tatt for seg så og så mange, så blir svaret som det blir. Du kan stille opp 10 personer i en by å spørre om de har prøvd narkotika, er du "heldig" svarer alle 10 personene ja. Så kan du gjøre det samme med 10 personer fra bygda, som knapt har vært utenfor bygdegrensa, og kanskje alle de svarer nei. Bruker du de ti fra byen, så er hele Norge narkomane, mens bruker du de ti fra bygda, så har ingen i hele Norge prøvd narkotika. Forskning har jo med hvem de spør, og som regel på prøver de å spørre forskjellige folk, med forskjellig bakgrunn, forskjellig kjønn og forskjellig alder, men likevel så er man jo ikke 110% sikker på at man har fått frem riktig "svar". Det gjelder jo kun ut i fra de personene man har spurt.
   
 12. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Jeg sier ikke at jeg kommer til å stå ved ytterdøra hver fredag og lørdagkveld med ett par bokser cider eller øl å tilby barna, men jeg håper at barnet mitt kommer til meg den dagen h*n kjenner at h*n kommer til å prøve alkohol. Og jeg kommer selvfølgelig til å prøve å snakke ungen ut av det og si at det beste er å vente til man er blitt gammel nok. Men jeg vil ikke at ungen skal dra ut å kjøpe noe tilfeldig av noen ukjente og ha det i seg.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Den samme erfaringen har både jeg og mannen min.
   
  • Liker Liker x 1
 14. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Men gir virkelig forskning svar på alt? Funnene du henviser til stemmer jo ikke i det hele tatt med hvordan ting er her jeg bor. Forskning sa blant annet det året jeg gikk i 10 klasse at 15% av ungdomsskole elevene i Norge hadde prøvd hasj eller narkotika, noe som ville sagt at en del hadde prøvd det, men det fantes ikke bruk av narkotika på det tidspunktet hvor jeg bodde.
   
 15. Krösa Maja Forumet er livet

  Det virker som det er det de tror :p
  Antageligvis får vårt barn en kasse vin til konfirmasjon. Se nå vennen min, nå kan du bare drikke i vei med min velsignelse :D hihi
   
  • Morsom Morsom x 1
 16. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Det sier jeg heller ikke. Jeg er heller ikke naiv. Å sende med alkohol er aksept. Det er forskjell på å si "jeg regner med du kommer til å drikke allikevel så ta med deg et par øl. Jeg regner med at du en eller annen kveld kan feile så mye at vi bør hente deg, så husk å ring" og å vite at ting dere har blitt enige om ikke skal gjøres kanskje gjøres allikevel. Det handler om å gi ungdommen ansvar og en sjanse til å vise at de er til å stole på. Man sier jo ikke til ungen sin "du klarer sikkert ikke å få en A på den prøven allikevel, så det er ikke noe vits i å lese så mye". Snakk om å vise barnet at du ikke har tro på at de klarer å ta de riktige valgene.
   
  • Liker Liker x 2
 17. Jente0709 Forumet er livet Marslykke 2016

  Haha. Bedre med en kasse vin, en kasse øl, en kasse cider og ei pappeske med vodka, enn at de får bunad vet du :p
   
 18. M+A=baby Forumet er livet Marsboerne VIP Sommerfuglene 2017

  Hvis det mest sannsynlig er drikking av alkohol bør man være 18
   
 19. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Ja nettopp du kan skrive mye om en forskning du ikke vet noe om ser jeg. Jiises

  Dette er mange forskninger gjort siden 80-tallet.


  "Siden 1980 har forskere vist at barn som blir budt alkohol av foreldrene drikker mer enn dem som ikke får servert alkohol hjemme. Gang på gang er dette funnet gjentatt i ulike studier. Studier viser også at barn som tidlig debuterer med alkohol (før 13 års alder) i større grad enn senere debutanter har fått servert alkohol hjemme. Har foreldrene også sendt med barna alkohol på fest, forsterker dette bildet seg. Sier foreldrene at det er greit at barna drikker alkohol, vil barna, eller ungdommen, ta denne aksepten med seg og øke sitt forbruk. "

  Kilder:
  Ungdomsundersøkelsen 2005 . Sirus. www.sirus.no
  Fjose Berg & Bretteville-Jensen (2005). Ungdoms etterspørsel etter alkohol. En empirisk analyse basert på intervjudata 1990-2004 . Sirus rapport 6/2005. Marklund (2004). Skal foreldre servere barn alkohol? . Forbundet mot Rusgift. www.fmr.no
  Nossum, Haugan & Haugland (2005). Læl om æ e mindreårig... Foreldreholdningers betydning for ungdoms rusbruk - med et spesielt søkelys på jenter Midt-norsk kompetansesenter for rusfaget.
  Sosial og Helsedirektoratet. www.shdir.no
   
  • Liker Liker x 3
  Last edited: 28 Okt 2015
 20. Mamsemoms Forumet er livet Februarlykke 2016

  31 år vil jeg svare her også! :p Med mindre jeg kan være med da... :rolleyes:
   

Del denne siden