Fortvilet.. Økedag?

En tråd i 'September 2019' startet av Lynna19, 16 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lynna19 Flørter med forumet

  Jeg har ikke hatt så veldig mye melk, ingen overproduksjon, men tror det hele tiden har vært nok til lille. Sist uke prøvde jeg å pumpe 1-3 ganger daglig for å øke produksjonen etter anbefaling fra helsesøster, men følte ikke det hadde veldig effekt.

  I går kveld og i natt ville lille ligge ved puppen hele tiden og drak ofte med korte intervaller. I natt følte jeg at brystet var nesten tomt og det samme i dag. Lille drikker ganske ofte og virker fort misfornøyd synes jeg. Vil bare ligge hos meg for å sove.

  Jeg tenkte i går at det kanskje var en økedag, men nå virker det som det ikke er noe i bryster. Prøvde å pumpe etter amming og fikk ut ca. 10-20 ml til sammen.

  Er dette normalt, vil en økedag gjøre at bryster først blir slunkent for så å bli fult igjen? Har noen tanker eller erfaringer med slikt?

  Nå er jeg redd for å miste melken og at lille skal få for lite.
   
 2. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Hvor gammel er baby? Jeg har lært at hva du kan pumpe ut har ingenting å si om hvor mye melk er der og andre ting er å stole på kroppen. Baby kan bli urolig av forskjellige grunner og ikke bare fordi hun er sulten. Fra min erfaring økedag vil gjore at puppene kjennes helt uten melk. Jeg forventer ny økedag,lille er 3 uker imorgen. :)
   
  • Liker Liker x 2
 3. Peanut2018 Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Tror babyene er gode på å regulere dette selv. Økedøgn kan også vare noen dager, trenger ikke bare være én dag.

  Her har lillegutt hengt på puppen mer eller mindre fra fødsel og føler det er først nå at han klarer seg litt lengre uten. Men har på følelsen at det kanskje også skyldes et større suttebehov hos min, tror ikke alltid han er like sulten.

  Ellers har jeg fått med meg at det ikke er alle som har like pumpevennlige bryst. Får du ut noe mer når du håndmelker?

  Anbefaler deg ammehjelpsgruppen på Facebook eller ammehjelpen.no :) Der er det nok noen som kan hjelpe og gi deg bedre svar enn synsingen min ihvertfall.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Myrtell Flørter med forumet Septemberbarna 2019

  Følg signalene til babyen. At han kun vil sove på deg og ha puppen i munnen er helt normalt. Les om det fjerde trimester. De er vant til å ha det som plommen i egget, så det er en stor overgang å komme på utsiden. Ha babyen nært, gi han akkurat det han ønsker - han blir ikke bortskjemt!
   
  • Liker Liker x 3
  • Enig Enig x 1
 5. Lynna19 Flørter med forumet

  Jeg har stort sett fått ut mer når jeg har pumpet tidligere, men håper du har rett og at det er mer inni der. Nå kjennes brystene helt tomme ut. Skal amme igjen nå og da håper jeg lille får ut litt.
   
 6. Lynna19 Flørter med forumet

  Får ikke ut så mye når jeg håndheklet, men jeg kan håpe det er mer der enn det deg ser ut som.

  Ja, kanskje jeg skulle kontakte ammehjelpen for litt veiledning. Skal på helsestasjon på onsdag også. Kanskje de kan gi meg noen svar. Lille går sikkert ned i vekt hvis noe er galt..
   
  • Liker Liker x 1
 7. Lynna19 Flørter med forumet

  Ja det har du rett i, men jeg blir fort litt usikker likevel på om jeg tolker og forstår riktig. Får også veldig lite søvn og er redd for at det påvirker melkeproduksjonen og at jeg nå mister den for det virker så tomt nå.
   
 8. Junifrue Flørter med forumet

  Så lenge småen ikke virker frustrert og er fornøyd med å ligge ofte til puppen tenker jeg det sikkert er bra. Min må ha litt ekstra på kveld/natt, men er da tydelig sulten og frustrert på puppen.

  Ta et par ekstra veiinger på helsestasjonen, man kan gå inn og veie uten time til faste dager i uken de fleste steder, da finner man kjapt ut om det er nok melk. Om det er nok våte bleier er jo det et godt tegn også.

  Forresten så syns jeg puppen virker helt tom av og til, men jaggu meg svelger mini unna som bare det, så det trenger ikke ha noe å si:)
   
 9. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Jeg ammer nå og etter at han hadde pause på enne side han fikk samme på nytt og det føles tømt men han jo svelger noe og det må bli melk :joyful: Men,økedag er slitsomt og for oss hver dag ettermiddag er nesten bare amming og amming og mamma her vil gjerne sove :rolleyes:
   
 10. Lynna19 Flørter med forumet

  Mini har lagt på seg litt siden fødsel, skal på ny veiing på onsdag tenkte jeg. Blir spennende. Lille har våte bleier gjevnelig :)

  Da er det ikke bare jeg som synes brystet kjennes helt tomt. Ammet nå og da så jeg melk i munnviken så da må det være noe inni der :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Lynna19 Flørter med forumet

  Ja, blir ikke mye søvn med en sånn liten en. Trodde ikke jeg kunne greie meg på så lite søvn, men det går jo :D
   
 12. TBex Glad i forumet Septemberbarna 2019

  Ser du har fått mange fine svar:) ellers sies det at puppene ikke blir tomme for melk, selvom det kan føles sånn, hvis det er en trøst:)
   
  • Liker Liker x 1
 13. Lovesome Forumet er livet Septemberbarna 2019 VIP

  Ser du har fått mange fine svar. Jeg forstår godt frustrasjon din, med amming ser man jo aldri mengdene baby får i seg. Jeg synes også den biten er vanskelig. Viktig å følge med at det er jevnlige tissebleier, avføring kan komme sjeldnere ved øke døgn, da babyen bruker mer av næringen. Jeg ville ikke stresset så mye med pumping heller, pass bare på at baby får tømt brystet ordtlig før du bytter bryst, så den får den siste næringsrike melka.
  Ellers skal havre være godt for melkeproduksjon, du kan prøve å spise en skål med havregrøt eller drikke havremelk for å hjelpe på produksjon. Jeg passer iallefall på å spise det ved økedøgn og føler det hjelper.
   
 14. Lynna19 Flørter med forumet

  Ja, den pumpingen er ganske stressende synes jeg, blir fryktelig øm av den.

  Jeg liker havre og kan gjerne spise mer av det. Prøver å drikke vørterøl også siden jeg har hørt det skal være bra.
   
 15. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Sniker, men vil bare si at «tomme» pupper produserer mest mens «fulle» pupper bremser produksjonen. Så at puppene kjennes tomme ut er bare bra sånn sett. Litt overforenkling, men brystene produserer kontinuerlig; mest under og rett etter amming, også mindre og mindre jo fullere puppen blir. Å gå rundt og vente på spreng er derfor kontraproduktivt :)

  Ellers: pumping sier ingenting om melkemengden - utover at du ihvertfall ikke har mindre enn det du får ut. En frisk baby med riktig sugetak får ut mer enn pumpa. Produksjonen justerer seg best om baby og pupp får holde på i fred, å skulle pumpe «ekstra» kan skape problemer du ikke har :) Hvis baby har 5-6 våte bleier og jevnlig med avføring (og følger vektkurven sin på sikt) har du nok melk, uansett om puppene kjennes tomme ut, baby henger i puppen eller er sur på puppen. For babyer som er «fuzzy» kan komme av en trillion andre årsaker, det trenger ikke ha noe med melkemengden å gjøre :)

  Men heia heia! Amming er en fulltidsjobb og vel så det, du gjør en super jobb :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
  • Liker Liker x 1
 16. Lynna19 Flørter med forumet

  Takk, håper du har rett :) vet jeg er en mester i å bekymre meg. Kanskje jeg har mer melk enn jeg tror.
   
 17. Rybia Elsker forumet Marsipanene 2019

  Hvordan går det med dere? Har du vært og veid? Jeg kjenner meg igjen, men her har snuppa blitt god og rund så melk var det hos meg selvom puppene var/er slunkne. Ny utdrivning starter ca hvert 10-15 min, så baby får antagelig i seg en god del når den ligger lenge ved puppen.
   
  • Liker Liker x 2
 18. Lynna19 Flørter med forumet

  Takk, det går bedre. Mine har lagt fint på seg siden sist veiing så jeg er kjempe fornøyd :)

  Puppene føles litt tome til tider fremdeles. Spesielt på send kveld og tidlig natt. Da har mini ofte spist masse på kvelden så det er kanskje grunnen.

  Fint å høre at snappa de har det bra :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden