Forhold mellom mme og grøt

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Bkno7684882, 1 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno7684882 Blir kjent med forumet

  Hei. Har ei lita jente som er 5 1/2 måned, snart 6 mnd. Hun har begynt med fast føde, og etter hun begynte med grøt har hun mistet interessen/lysten på mme. Hun drikker nå 4-500 ml pr dag, synes selv dette kanskje er litt lite væske?

  Får ca 1 posjon grøt iløpet av dagen og litt frukt.
   
 2. Bkno7684882 Blir kjent med forumet

  Det jeg lurer på er hvordan forholdet mellom mme og fast føde ideelt sett bør se ut?
   
 3. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei!

  Det kan være vanskelig å få i seg nok næringsstoffer gjennom fast føde når barnet er så lite, og morsmelk eller morsmelkerstatning er derfor viktig for barnet selv om det begynner å spise annen mat.

  Morsmelkerstatningen inneholder viktige vitaminer og mineraler for barnet. I motsetning til morsmelk (som tar smak av det mor spiser) vil morsmelkerstatningen smake det samme hele tiden, og det kan godt hende barnet kan gå litt lei :happy:Det er imidlertid viktig både med næringsstoffene og væsken man finner i morsmelkerstatningen. Vann som tørstedrikk bør forøvrig også tilbys til barnet.

  Både morsmelk og morsmelkerstatning vil være den viktigste maten for barnet det første leveåret. Du kan lese mer om mat for spedbarn i dette heftet utviklet av Helsedirektoratet. Det anbefales at barn som er rundt 6-8 mnd gamle får 2-3 måltider daglig, men at man fortsetter å gi en del morsmelkerstatning. Antall porsjoner fast føde og størrelsen på disse økes gradvis.

  Dersom barnet ikke vil ha morsmelkerstatningen nå som det har fått smaken på annen mat, kan du forsøke å gi morsmelkerstatning før du gir vanlig mat. Du kan også prøve å blande inn litt morsmelkerstatning i grøt, grønnsaksmos osv en periode for at barnet skal få litt smaken på det igjen og få i seg ekstra næringsstoffer, eller eventuelt også forsøke å bytte merke på erstatningen, men jeg vet dessverre ikke om dette vil ha noen effekt.
   

Del denne siden