For mye morsmelkerstatning

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Blomsterjenta93, 13 Feb 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Blomsterjenta93 Andre møte med forumet

  Hei! Har en gutt på snart 6 uker. Han får mme, hipp da jeg ikke har melk. Han spiser mer enn det som anbefales. Han spiser 170 ml i døgnet, ca 7 ganger per døgn. Jeg vet at man ikke bør overstige 1 liter i døgnet, er dette fortsatt gjeldene? Jeg kan jo ikke nekte han mat, usikker på hva jeg skal gjøre da han ikke kan begynne med fast føde enda. Har du noen tips?
   
 2. Kitty2019 Gift med forumet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 Julegavene 2019

  Snakk med helsesykepleier. Mener du 170 ml x7? Det høres veldig mye ut for en på 6 uker. Gulper han noe?
   
  • Liker Liker x 1
 3. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna 2019 Junibarna 2019

  Bruker du langsom flaskemating? Det motvirker eventuell overspising hvis du er redd for det, for da vil barnet rekke å bli mett og kjenne etter :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 4. Ceccii86 Forumet er livet Desemberlykke2017 Snøfnuggene 2018

  Det som står på boksen er kun veiledende, noen spiser mer og noen spiser mindre og det går gjerne i perioder. 1 liter i døgnet har de gått vekk ifra. Men ta en prat med helsesøster. :)
   
  • Liker Liker x 2
 5. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Som flere sier er det veiledende det som står på pakken. Mine har aldri følgt det som står der. Jeg har fått beskjed fra to ulike helsestasjoner at max 1 liter fortsatt gjelder, men ser at andre har fått beskjed om noe annet (synes er rart at man ikke kan få lik beskjed)
   
  • Liker Liker x 1
 6. dagosi Elsker forumet Himmelbarn Novemberbarna 19

  Men om gutten er 6 uker å nærmer seg grensen så mye, så ville jeg snakket med fagfolk. Funnet ut om det finnes en mer næringsrik melk eller noe som kan erstatte litt av det behovet han har uten at det er skadelig. Å ikke nekt babyen mat, her ville jeg starta 3 verdenskrig om jeg nekta gutten min mat, han blir så sinna å lei seg når han må vente 5 min mens vi varmer melka hans.
   
  • Liker Liker x 1
 7. sommer2015 Betatt av forumet Påskekyllingene 2020 Augustlykke 2015

  Hei :) Hvordan går det med dere nå? Spiser han fremdeles like mye? Jeg har en nyfødt på to uker som spiser vanvittig mye MME i døgnet, lurer derfor selv på om noen har tips.
   

Del denne siden