For eller i mot ferber?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Moderator Heidi, 8 Jan 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ingenbruker Guest

  Her hadde storesøster også kolikk. Hun gråt stort sett hele dagen og sleit med å finne søvnen, det positive er jo at når hun først sovnet så sov hun hele natta. Vi hadde mange "forstyrrelser" i sengen hennes for å hjelpe henne til å begynne med og hun trengte ofte kos og byssing for å sovne... Var veldig tøft når vi ble rådet til at hun måtte finne søvnen selv og vi fjernet alt av forstyrrelser i sengen, laget gode nattarutiner med bad, mat og lesing. Etter noen lange uker med gråt og sitting ved sengen hennes klarte hun heldigvis å finne søvnen selv og har siden det sovet godt og på egenhånd. Er også veldig spent på nr 2 som kommer i februar :p
   
 2. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Får vel ikke behovet sitt dekt når han ikke får trøst? Det er særdeles sjeldent man snakket om søvnproblemer ift barn under to år. Det er heller normalt med mange våken perioder, urolig søvn ect. Så vis meg gjerne den forskingen ;)
   
 3. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Men da får du synes det. Jeg ville aldri forlatt min unge gråtende alene. JEG! :) Ingenting vil få meg til å forandre mening. At du valgte skrikekur for være opp til deg.
   
  • Liker Liker x 1
 4. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Det er jo akkurat det samme. Poenget er msn lar et lite barn være alene når det gråter. Noe jeg er imot :)
   
 5. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Vel, jeg er imot. For meg blir det aldri riktig å forlate en liten baby gråtende/ ikke gå inn å trøste gråtende barn. Og jeg har en unge som våkner mange ganger på natt, hatt perioder der legging har tatt flere timer +++. Og mye av problemet er at folk tror deg er unormalt. Det er det ikke. Slitsomt ja! Unormalt nei.
   
  • Liker Liker x 1
 6. Fruktplukker :) Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Nettopp.. Det er slitsomt, men ikke unormalt. Men samtidig finnes det de som har så store utfordringer OVER TID som trenger hjelp og metoder. Når man har et barn som ikke sover mer enn 5-6 timer tilsammen i døgnet over tid snakker man ikke lenger om normale utfordringer. Søvnmetoder er jo ikke laget for det normale barnet, men for dem som strever langt utover det normale. Man kan være så mye i mot man bare vil, men man baserer sine påstander på det som er innenfor det normale, og det blir feil for meg. Søvnmetoder, som metodebegrepet er ment, har ingenting for seg med det normale barnet, tenker jeg. Men fra det standpunktet til å si at jeg konsekvent er i mot blir feil for meg. Jeg har som sagt ikke hatt et barn med alvorlig søvnproblem (kun normale utfordringer) og vil derfor ikke mene noe om jeg er for eller i mot, på generelt grunnlag. Det mener jeg fortsatt man skal være forsiktig med.
   
 7. Krösa Maja Forumet er livet

  Får jo det for barnet har ett annet behov enn trøst, trøsten forstyrrer bare barnet og barnet blir frustrert av det. Selv om det er sjeldent så forekommer det søvnproblemer. Barn under to år trenger også søvn, rart det det at ett menneske som også er liten har behov for søvn..
  Vis meg den forskninger der det sies at barn under to år har ikke behov for søvn og at barn under to år ikke påvirkes av søvnproblemer.
   
  • Liker Liker x 1
 8. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Jeg har møtt andre med babyer man kan legge fra seg når de sover... For meg er det som dag og natt fra det jeg er vant med :p her kunne jeg ikke legge henne fra meg når hun skulle sove... Eller generelt. Hun bodde vel i bæreselen de første fire mnd :p må si jeg er veldig spent på nr to :D
   
 9. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Hvorvidt man har med søvnproblemer å gjøre vurderes ikke bare i forhold til antall timer barnet sover men også en helhetsvurdering av situasjonen. Iallfall det jeg her lest fra søvnsenteret i Bergen :)
   
  • Liker Liker x 1
 10. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Har du lest om det fjerde trimester? Hjalp meg mye i hvertfall :)
   
 11. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Ja :) men har ingen betenkeligheter med hvordan vi valgte å gjøre det likevel :) men vi ventet til hun var seks mnd og ikke lenger plaget av kolikken. Det var altså ikke noe medisinsk galt med henne :)
   
 12. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Tenkte mer ift at det er helt normalt det su beskrev. Ift ønske om nærhet og sånn. For meg hjalp det å vite at det ikke var noe unormalt med det.
   
 13. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Nei jeg skjønner at det ikke er unormalt :) særlig ikke når man har vondt, da er det klart man ønsker masse nærhet :)
   
 14. Ingenbruker Guest

  Hadde ikke klart meg uten bæresele her heller. Hu hang i den hele dagen, hun gråt jo da også stakkar men da hadde jeg henne i hvertfall inntil meg... Vi får krysse fingrene for at mr 2 er en drøm i forhold :p
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1
 15. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Så du mener at det er kun er greit med skrikekurer som metode til babyer som har søvnproblemer? Tror du det er kun hos de med søvnproblemer det blir brukt? Og hva definerer du som et søvnproblem da?
   
 16. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Selvom det ikke er laget til "normale" barn så blir det brukt mot normale barn. Og anbefalt videre. Ser jo det bare i denne tråden.
   
 17. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Jeg har et lite håp om det. Men forventer allikevel det "verste" :p enklere når man har vært gjennom det før da... Har et par triks på lur liksom :p he he!
   
 18. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Og må si jeg har betenkeligheter når det gjelder å bruke skrikekur på et barn som sover 5-6 timer i døgnet. For meg høres det ut som noe som plager barnet. Min plugg sov under 9 timer i døgnet de første mnd sine. Kunne allikevel ALDRI begynt med søvntrening iform av skrikekurer for å få han til å sove.
   
 19. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Tror det er snakk om min unge her, som faktisk har behov for å gråte litt alene før det greier å sovne! Hvis du da ikke forlater rommet dekkes ikke barnets behov! Og ungen får trøst etter å ha vært alene litt, akkurat som han selv ønsker!
   
 20. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Neida. Snakker ikke spesifikt om ditt barn.
   

Del denne siden