For eller i mot ferber?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Moderator Heidi, 8 Jan 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ingenbruker Guest

  Veldig enig med deg. Føler det er så mange "perfekte" her inne som nesten svarer etter en fasit når slike spørsmål kommer opp.... Nekter å tro at alle som har svart blankt nei her på denne tråden aldri lar barna gråte når de legger de... Åssen barn får man da tenker jeg. Sier ikke at de skal gråte seg i søvn men litt gråt må til innimellom, og som du sier alle må finne sin måte som er best for seg og sine barn og trygge barn får vi om vi er trygge som foreldre og skal vi være trygge gode foreldre må vi få tid til oss selv også, tenker da på do og spise pauser. Her ble løsningen å holde henne i hånda mens hu gråt i sengen, mange mener det er slemt fordi vi lot henne gråte men hadde vi tatt henne opp hadde vi satt oss selv i en dårlig situasjon med et barn som MÅ bysses i søvn, ikke noe god situasjon det heller, men for oss funket det med håndholding og jeg føler det ble trygt for oss alle.
   
  • Liker Liker x 1
 2. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Er vel ulike oppfatninger av hva ferber egentlig er.

  For min del satt vi inne på rommet hennes flere kvelder på rad, men lot vær å plukke henne opp. Det gikk ikke akkurat lydløst for seg.
  Har aldri hatt problemer med sovingen siden den gang, utenom det man kan anse som normal protest på å skulle legge seg fra en toåring ;)
  Kan kanskje telle på en hånd hvor mange ganger hun har våknet midt på natta på halvannet år. Før vi brukte metoden våknet hun x antall ganger... Jeg vet ikke hvor mange, men det var omtrent konstant hver halvtime/time.
   
 3. winterberry Gift med forumet *MIA*

  Han har sittet i sjal på do, ja. Vet om mange som har gjort det sånn.
  Foestår at ikke alle voksne er komfortable med det, men tror ikke babyene bryr seg.
  Og jeg er alene med ungen, så har ikke hatt ekstra armer tilgjengelig.

  Klart at ingen babyer er like. Men jeg nekter å tro at noen føder "ferberglade" babyer likevel.

  Synes ikke å avslå ferber er naivt eller "enkelt". Det finnes så mange andre alternativer om man virkelig ikke har lyst at barnet skal gråte alene uten trøst.
   
  • Liker Liker x 4
 4. Krösa Maja Forumet er livet

  Altså man bør ikke miste seg selv bare for at man får en baby, det er lov å gå på do uten å ta med babyen.
  Jeg må også si at jeg synes det er svært uhygienisk å sitte på do med babyen i fanget.
  Og jeg nekter å tro at det er bra for ett barn å få stimuli og forstyrrelser fra mor hele døgnet når barnet trenger ro og fred.
  Alle i denne tråden har skrevet at de synes ikke noe om at barnet blir lagt på ett rom å skriker alene i flere minutter kveld for kveld, men dere som er helt i mot å mener vi som også sitter på do uten babyen på fanget er barnemishandler vil jo ikke forstå at barn er forskjellige. Det er vår jobb og oppgave som mor og far å møte babyens behov er det søvn med stimuli så javel, er det ikke så gjør man det.
  Og jeg mener det er utrolig feil da å ikke la babyen få den roen, og freden som barnet trenger for å finne sin søvn. Tror de fleste foreldre vet at det finnes mange metoder, er ganske sikker på at de fleste har prøvd mange av de før man lar babyen gråte litt.
   
  • Liker Liker x 3
 5. winterberry Gift med forumet *MIA*


  Helt enig i at man ikke bør miste seg selv av å få baby. Men for meg har ikke det noen sammenheng med bæring av baby, å ha med ungen på do eller ferberdiskusjonen generelt.
  Hvis du har hatt med deg en baby på do så vet du at det ikke trenger være uhygienisk overhode. Ikke mer enn å skifte på babyen på badet.

  Alle de andre her har ikke nevnt det å ha med ungen på do som barnemishandling, og for så vidt ikke jeg heller.
  Har allerede sagt at jeg godt vet at barn er forskjellige men at jeg er overbevist over at ingen baby ville valgt ferber om det kunne velge.

  Er helt ok å være uenig i forskning.
   
  • Liker Liker x 2
 6. Cosacita Forumet er livet Augustbarna 2021

  Med første (da hun var litt over ett år) ble vi anbefalt av helsesøster den "gå inn med jevne mellomrom og si god natt og gå ut igjen"-metoden. To-tre dager ble vi lovet, men det var hylskrik i en uke. Gjør ikke det igjen. Vi var litt desperate dengang. Er det nå også, om ikke mer, men det skjer ikke en gang til. Dessuten er han midt i tannutbrudd, så nå vente med å ta grep, syns jeg. Skal finne en bedre metode når den tiden kommer.
   
 7. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg er ikke uenig i forskningen. Er faktisk helt enig at det skader en baby å gråte dag etter dag, kveld etter kveld alene. ;)
  Det finnes noe i mellom her, men det tar helt av på babyverden hver gang man snakker om ferber. Det har blitt nevnt barnemishandling og alle har det alltid mye verre enn andre igjen og ja alle babyer velger å bli bysset og alle må samsove og selv om man ikke sover dag etter dag, natt etter natt så er det jo slik å være mor ikkesant? ;)

  Hva med mitt barn skrek i 10 timer i døgnet i 13 måneder pga kolikksmerter. Skadet for resten av livet det barnet da..

  Jeg mener man mister seg selv om det ikke er lov å gå på do lenger alene.
  Og ja det er uhygienisk å sitte med baby på fanget mens man selv tisser eller bæsjer. Ærlig talt da synes jeg man drar dette med gråt litt vel langt.
   
  • Liker Liker x 1
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 8. Krösa Maja Forumet er livet

  Dessverre så er det sånn i en slik tråd hver gang, tråden er kun lagd for å skape litt "liv" ;)
  Ja her inne på bv så har alle mødre vært våkne med sine barn natt etter natt, år etter år. Uten å praktisere ferber, det var ikke i tankene engang.
  For når man bli mor så forsvinner søvnbehovet og barnas behov er ikke så nøye med tydeligvis :p
  Ja, jeg blir litt usaklig for jeg er litt lei. Så skjønner ikke hvorfor jeg gidder å kommentere en slik tråd. :D hihi
  Jeg er ingen perfekt mor. Jeg sitter på do alene, jeg dusjer alene, har behov for søvn, barna mine gråter minst engang om dagen. Senest nå gråt treåringen i sin seng for det var vist ikke sengetid enda.
  Den ene har blitt bysset, den andre sov uten lyd etter tre måneder, den tredje må ligge å prate litt, så sutring, så gråt en liten klapp på rompa da så er babyen min langt inn i drømmeland. Tror nok ikke babyen blir så skadet av det :p Stakkar liten, jeg burde jo ha bysset hele natten..
   
 9. Ingenbruker Guest


  Mye fokus på det "perfekte" bildet av en mor her inne ja... Husker f.eks tråden ang hull i ørene på barn/baby, 98% svarte vel nei og hadde avsky for de som tok hull i ørene på barna, alikevel ser jeg barn/babyer hver eneste dag MED hull i ørene, litt offtrack men syns det sier litt om ærligheten inne på et slikt forum... Jeg er utrolig gla for at jeg er trygg nok på meg selv og morsrollen til at jeg kan ta mine egne valg på tross av andres meneinger og anbefalinger fordi jeg mener det er best for oss i vår situasjon. For heldigvis er vi alle forskjellige så noe fasit finnes ikke når det gjelder barn.
   
 10. Kengu Forumet er livet VIP

   
  • Liker Liker x 1
 11. Krösa Maja Forumet er livet

  Enig med deg i det :)
  Ingen barn er like og det er viktig å møte babyen sitt behov, ikke alke andres behov for å fortelle hva som er rett :D
   
 12. Ingenbruker Guest

  Ikke direkte lyver nei, men at noen følger "mengden" og retter litt på sannheten innimellom tror jeg... Dette er jo et fenomen som har blitt rimelig kjent med årene. Der både bloggere og andre lever egne "cyberliv" på både facebook, instagram og andre sosiale medier. sier ikke at det skjer her inne men føler mange av svarene her inne er preget av en "fasit" til tider.
   
  • Liker Liker x 1
 13. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Ferber er når man sier natta og går ut av rommet. Uavhengig om babyen gråter eller ikke. Venter i så så mange minutter før man går ikk for en sjekk/ sier nå er det natt. Går raskt ut igjen. Venter igjen, gjerne enda lenger og gjentar. Mener å huske at intervallene er noe ned 3 minutter, så 7 og så 10? Litt usikker.
   
 14. BMC Februar 14's Miss Skravle Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig VIP ♡Junigull 2016♡

  Så det er også ferber når barnet ikke gråter? For her sier vi god natt og går ut. Går ikke inn igjen etter intervaller, men når det er behov (han gråter ikke altså, men "herjer" i senga med å kaste ut smokken og kosen, kaster rundt på pute og dyne osv).
   
 15. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Men når INGENTING fungerer da? Eller funker jo at han sover oppå eller tett, tett inntil meg! Men når hofta sa ifra at å ligge i en posisjon hele natten ble nok, ryggen fikk vondt, og hele kroppen verket. Så å ha han oppå meg hver natt ble uaktuelt! Har gått med bæresele i mange måneder. Men når du da får vondt i ryggen! Hva skal man gjøre? Har ikke bare prøvd byssing! Og tenker at barnet mitt har nytte av å ha en mor som faktisk kan være aktiv senere i livet og ikke skadet av å bysse og bære!

  Og noen greier faktisk ikke gjøre det de må på do når de har en unge på seg! Lillegutt ville ha bevegelse når han satt i bæreselen og er søren meg ikke lett å gjøre sitt mens man sitter å homper :p!

  Og jeg er faktisk hjemme i permisjon alene! Så å bytte på går bare etter kl 16. Men jeg har faktisk behov for både å spise og andre ting mellom 7-16!

  Tror de fleste har prøvd en del før de prøver ferber! Og tenker man må se graden av ferber man gjennomfører! Veldig forskjell på å la ungen gråte uansett hva og gå inn og ut!

  Var ikke et lett valg å ta om at vi skulle gjennomføre ferber. Har lest mye om ulike måter å få barnet til å sove på! Leste også all kritikken ferber metoden har fått! Men selv om valget ble ferber så føler jeg ikke meg som en dårlig mor, og at ungen min vil få problemer av det senere!
  Han får urolig mye kjærlighet og kos i løpet av dagen! Han får sove oppå oss på dagtid hvis det er det han vil! Så det at han skriker 3-4 minutter ved legging ( noe han må for å sovne) får være!

  Og må legge til at det var ikke søvnmangel for oss voksne som gjorde at vi gjorde noe. Vi byttet på å sove på et annet rom og sov middag! Det var fordi vi hadde et barn som trengte søvn, god søvn, som gjorde det!
   
  • Liker Liker x 1
 16. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Poenget er vel at om babyen begynner å gråte så skal man ikke gå inn før de gitte antall minutter.

  http://www.babycenter.com/0_baby-sleep-training-cry-it-out-methods_1497112.bc?page=2
   
 17. BMC Februar 14's Miss Skravle Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig VIP ♡Junigull 2016♡

 18. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Det passer inn i metoden som ferber beskriver! Min unge klagegråter og leker med smokken, og vi går inn og legger han og roer han igjen.

  I begynnelsen fulgte vi visse intervaller men nå går vi bare inn med gjevne mellomrom!
   
 19. Boblefrua Forumet er livet

  :( :( :(
   
 20. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Mente at man skulle gå ut av rommet uavhengig av om barnet gråter eller ikke.
   

Del denne siden