For eller i mot ferber?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Moderator Heidi, 8 Jan 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lutzern Februar 14 - miss trøtt Februar 2014 - Skjult forum VIP

  Jeg synes du er veldig selvmotsigende når du skriver at alle barn er forskjellig og at det må aksepteres at noen barn trenger å få fred for å sovne, men ikke anerkjenne at noen barn trenger stimuli for å sovne.

  I tillegg skriver du at det som gjør at noen barn får mest mulig søvn (som er viktig) ikke er bra. Hvis du synes det er feil at noen kritiserer folk for å gjøre det ene, ved å poengtere at barn er forskjellig, så bør du kanskje ikke arrestere folk for å kritisere det andre.

  At ting er svart/hvitt i diskusjoner bidrar du jo stort til da når du skriver at barn liksom skal bysses til de er fjorten.
   
  • Liker Liker x 3
  Last edited: 11 Jan 2016
 2. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Ja da misforstod jeg hva du mente. For hun kunne jo gråte i vippestolen og. Men å gå på do og spise må man allikevel selv om barnet trenger mye nærhet. Dusje gjorde jeg ikke før mannen var hjemme.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg anerkjenner det, jeg har hatt ett slikt barn selv som "må få" stimuli for å sove. Jeg blir kritisert på her at jeg mener at det er greit at barn gråter før de sovner, det har allerede blitt nevnt barnemishandling, det har allerede blitt skrevet at man ikke gir barnet trygghet. Bedre med trygghet enn søvn har det også blitt nevnt, som om de så velger å følge babyen sitt behov ikke gir barnet trygghet. Slikt blir jeg litt provosert over.
  Jeg har ikke kritisert de som velger å gi stimuli, gjør som det man selv ønsker. Slutt bare å fortell at din metode er best og at gjør man ikke den så blir barnet skadet for resten av livet. Samtidig mener jeg at for mye stimuli øker problemene med søvn, min mening etter erfaring jeg har gjort med mine egne barn. Jeg tror ikke det er bra å hele tiden stimulere et barn døgnet rundt. Det er ikke kritikk til noen som gjør det kun min mening om dette.

  Ja, jeg har skrevet flere ganger at jeg er så teit å begynner å diskutere dette igjen på babyverden. Jeg er litt lei og blir litt usaklig i slike tråder der det ropes om barnemishandling, utrygge barn og at er man mor så slutter alle fysiskebehov.
  Jeg er ingen super mamma, jeg er ett menneske, ett menneske med behov for søvn, mat, dogåing, dusj og 5 minutter for meg selv.
  Det er ingen supermammaer her på bv, de alle er mennesker med behov. Hvorfor fremstille det slik at når man får barn slutter våre behov som ett menneske og klarer man ikke det så egner man seg ikke som mor.
  Jeg er lei av ett samfunn der alt fremstilles som noe "perfekt", der det ikke er rom for å si at jo du jeg går på do uten barnet mitt på fanget!!
  Her inne på bv er det mange ferske mødre, mange i sårbar situasjon som før høre at det er å forvente 2 timer søvn gjennomsnittlig PR døgn til to år. Forventer man ikke det har man for høye forventinger til morsrollen.
  Du må ikke la barnet gråte, da blir de skadet for livet, du må ikke gå på do om barnet gråter da må barnet sitte på fanget. Ikke rart man blir deprimert og føler seg som en mislykket person.
   
  • Liker Liker x 4
 4. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Snakk om å overdrive a. En som nevnte barnemishandling ift et TV program der de luklet døren på kvelden og ikke gikk inn i det hele tatt.

  Du er ikke noe bedre selv. Snakker om sårbare mødre. Du skriver at det er såå uhygenisk å ha med ungen på do. Man gjør feil om man stimulerer barnet ect ect. For meg er det like mye du som bidrar til at mødre blir usikre som oss som er uenig i febermetoden. Ingen som påberoper seg å være perfekte mødre selvom vi ikke synes noe om å la ungen gråte seg i søvn alene på et rom.
   
  • Liker Liker x 2
 5. Krösa Maja Forumet er livet

  Nei jeg har ikke skrevet at det er SÅÅ uhygienisk med barnet på fanget. Jeg skrev: Jeg må også si at jeg synes det er svært uhygienisk å sitte på do med babyen i fanget. Det er altså noe ikke jeg velger fordi JEG synes det er uhygienisk med baby på fang mens man gjør sitt på do.
  Mitt barn har vært med på badet mer enn engang, både på stellebordet eller i vippestol, men aldri på fanget før mine hender har blitt vasket.

  Jeg har heller ikke skrevet at det er feil med stimuli, jeg har skrevet at man skal se barnet sitt behov.
  Samtidig har jeg skrevet at jeg tror at stimuli 24 timer i døgnet kan skape soveproblemer basert på min erfaring som mor med tre forskjellige barn, tre forskjellig behov. Jeg har skrevet at jeg selv har gitt mitt barn stimuli 24 timer i døgnet pga barnets behov. Selv om jeg mente at det ikke var bra.
  Men så klart man leser selv det man ønsker og man tolker det man vil i den retningen man ønsker.
  Jeg har påpekt flere ganger i denne tråden at man skal gi de behovene barnet ønsker. Selv om det betyr at barnet må gråte litt.
  Det er ikke riktig i mine øyne å stimulere ett barn som har behov for fred bare fordi barnet ikke kan få lov til å gråte litt av mor. Det ble skrevet at det var bedre at ett barn gråt i 2timer ved sengen i ren frustrasjon enn at barnet sutret og gråt i 3 minutter alene i ett rom.
  Jeg tror nok det har blitt godt forklart i flere av mine svar, men det ønsker man ikke å forstå hva en person vil frem til så er det umulig å gjøre noe med dette også.
   
  • Liker Liker x 2
 6. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Og det står jeg fortsatt ved. Bedre å gråte i 2 timer med trøst/at noen er tilstede for barnet enn å gråte alene på et rom. Det er MIN mening ;) Det er også MIN og veldig mange andres ( inkludert forskere) som er imot skrikekurer. At du blir lei av å høre det for så være. Ditt problem.
   
 7. Krösa Maja Forumet er livet

  Kan du vise meg den forskningen som sier at om barnet gåter i 3 minutter så blir barnet skadet?
  Den forskningen har jeg ikke lest må jeg innrømme, har lest forskningen om ferber metoden det er ikke det samme ;)

  Og hva med forskningen på lite søvn? Hva det gjør med ett menneske?
   
  • Liker Liker x 2
 8. Chacha24 Gift med forumet Oktoberlykke2020❤

  Imot, grunnen er enkelt og greit fordi jeg vil ta vare på barnet mitt
   
 9. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Feber metoden er den metoden man går ut av rommet jo, venter først i 3'min. Så økes intervallene, de første 2-3 dagene (minst) vil det gjerne ta 1-3 timer før barnet sovner. Så vil det jo til slutt resignere. Og etter det kan det nok kun ta 3 min med gråt før det sovner. Fordi barnet innser at det ikke er noen som kommer for å trøste.

  Kan ikke du vise meg den forskingen da? Den som sier at foreldre ikke overlever småbarnsperioden pga søvnmangel? Eller mener du barna?
   
 10. Krösa Maja Forumet er livet

  Jeg vet hva ferber er, jeg vet også hva forskningen sier. Du svarte på ett innlegg der en baby kun gråt tre minutter og har ikke blitt utført ferber på den måten man skal.
  Hadde den som startet dette innlegg sagt hva hun mente med ferber så hadde svarene blitt noe annet.
  Det er mye det i ute som blir definert som ferber, noen sier ferber light også. Det er ingen forskning som sier gråter babyen din i tre minutter så blir den skadet psykisk.

  Hva søvnløshet gjør med mor har blitt lagt ut i denne tråden allerede. Les den linken!
  Jeg tenker på barnet, der søvnløshet kan hindre utvikling og at søvn er svært viktig.
  At søvn er viktig for små barn håper jeg ikke er en nyhet for noen, det er grunnleggende viktig for at ett menneske skal fungere. Store som små. Å holde ett menneske våken over tid blir sett på som en tortur metode.
   
 11. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Nei. Jeg svarte på et innlegg der en bruker hadde brukt ferber metoden. Brukeren sa selv at det tok lengre tid de første dagene enn 3 min. Hvis du tror at ferbermetoden utelukkende blir brukt hos babyer/småbarn som lider av søvnløshet er du naiv.
   
 12. Krösa Maja Forumet er livet

  Hun hadde brukt ferber light som hun sa ;) Og fulgte ikke ferber på den måten ferber egentlig er.
  Tror de fleste foreldre gjør det beste for sine barn jeg, og gjør overveide beslutninger basert på dems liv og ikke mitt ;)
   
 13. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Skrikekur er skrikekur ;)
   
 14. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, ikkesant. Da er vi tilbake der. Nei skrikekur er ikke skrikekur.
  Man får følge barnets behov, men igjen det er ikke så nøye om barnet har behov for litt fred om mor mener at stimuli er det eneste rette.
  Legger denne diskusjonen død for min del...
   
  • Liker Liker x 1
 15. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Vi tok en 3 dagers med vår gutt da han var 5 mnd. Han sov rundt lenge før det, men problemer var at han måtte vippes i søvn på kvelden før vi kunne legge han over i senga hans. Dette ble veldig slitsomt i lengden og det ble unødvendig sent før han kom over i senga, selv om han sovnet tidlig i vippestolen. Vi fant ut da at vi ville få han til å sovne i senga si. Det tok tre dager med litt protester, ikke grining. Han sovna da kl 19 og sov 13-14 timer sammenhengende. Nå er han 2 år og vi har ikke hatt noe problemer med sovingen hans siden. Han er veldig klar for å legge seg kl 19. Noen dager sier han selv at han vil legge seg. Sover da til vi vekker han dagen etter pga bhg, eller sover 11-13 timer på helg. Han er absolutt ikke ødelagt, men en lykkelig liten godgutt:) Mye pga god søvn ;)
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 16. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Om man går ut av rommer babyen er i mens ungen griner og hyler og ikke går inn igjen før det har gått et visst antall minutter så er det skrikekur. Du kan kalle det hva du vil.
   
 17. SpinnVill Elsker forumet Desemberglede 2015

  Nyere forskning hentyder til at barnet til slutt vil slutte å gråte eller gi beskjed når han/hun har det vondt, er sulten osv. og at det beste for barnet var å få den nærheten, omsorgen og kjærligheten. Er da barnet trenger det mest vel? Om lillegutt ligger og småsutrer i søvne når han trykker for å få ut luft eller bæsj, så lar vi han ligge. Mest for at han fortsatt er i døsig tilstand og halvsøvne. Får ikke helt med seg at vi bysser han eller stryker på han :p dyp søvn skjer like etter igjen
   
  • Liker Liker x 2
 18. Boblefrua Forumet er livet

  Bæresjal på toalettet er da ingen sak, hadde jo to frie hender :D
   
 19. spirelitens Februar 2014's Miss Kokk <3 Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig Marslykke 2016 VIP

  Har iallfall linket til artikkel med henvisning til forskning som viser at barnet ikke tar skade av å gråte... Men fikk ikke så mange kommentarer til det da :) som vanlig :p
   
 20. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Kan fortelle deg at det ikke alltid er tilfelle at barnet gråter i 1-3 timer! De jeg har snakket med så har barnet sovnet stort sett etter 1 time den første natten, 30 den andre og enda raskere den 3. Har vært snakk om dette på babysangen der jeg går, og er minst 5-6 personer som har gjennomført det og noen på flere barn! Har snakket med andre også!

  Min gutt sovnet etter 15 minutter første dag, 25 minutter 2 dag og etter det har leggingen som regel tatt mindre enn 10 minutter! De 10 minuttene inkluderer nattasang, litt leking med smokken og så litt klaging! Heller den 3 dagene med litt gråt en intens gråt i mnd bare fordi jeg som mor ikke skal ta hensyn til mitt barns behov for faktisk å gråte litt før han sovner (og da gråte alene), fordi noen forskere mener at gråting alene er skadelig!

  Og de meste jeg har lest om forskning på skrikekuren med kortisol som stiger og ikke synker når gråten stopper er gjennomført der barnet gråter i 20 minutter eller mer alene! Med ferber metoden kan man tilpasse intervallene til det man selv syns er passe, altså en mildere versjon! Man kan begynne med 1 minutt, gå opp til 3 for så å stoppe ved 5 minutter! Selv om intervallene ikke er de samme er der fortsatt ferber sitt prinsipp bare i mildere form!

  Jeg mener ikke at ferber er rett for alle og håper at de fleste prøver noe annet før ferber, men det et ikke barnemishandling å gjennomføre en ferber metode som det er sagt i et innlegg!
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden