Ble inspirert av tråden om man kunne tenke seg å spist morkaka.
Jeg synes det er litt artig når det dukker diskusjoner akkurat angående det med morkaka og de som inntar den i en eller annen form etter fødsel. Mange synes det er ekkelt og unaturlig, for ikke å snakke om unødvendig.
Men med det sagt, så har jeg en liten sammenligning den generelle nordmannen ikke tenker på til daglig. De aller fleste inntar det ekvivalente(for å bruke et fint ord
) til morkaka flere ganger i uka og noen daglig, noen inntar det til og med i rå form i smoothie for en bedre start på dagen. Den er næringsrik og er anbefalt for protein innholdet samt d-vitamin.
Ja kjære nordmenn, jeg snakker om helt alminnelige hønseegg!
Egg består av et hardt ytre, skallet, en tynn hinne, deretter eggehvita og plommen. Egget kan enklest sammenlignes med en tom livmor hos et pattedyr(så fremt det ikke er en kylling inni der da, da pleier de fleste bare å plukke den ut med en gaffel for deretter å bruke resten av egget).
Skallet med hinna er som livmorveggen og eggehviten er som fostervannet. Plommen er en næringsbombe som er tilknyttet kyllingfosteret med en streng som overfører næring fra plommen(navlestrengen anyone?) slik at den kan vokse og utvikle seg slik som menneskefosteret også gjør.
Så for du som rynker på nesa til de som spiser morkaka, men du selv spiser egg av noen form. Du gjør det samme selv, den eneste forskjellen er at det kommer fra et annet dyr
Med det sagt, vil jeg bare nevne at dette ikke er et angrep på noen som helst om noen skulle føle seg støtt, og for de som sitter med et godt måltid med omelett, speilegg eller annen eggrett, så beklager om du ikke så den komme
Dette er bare food for thought siden jeg ofte opplever at folk ikke engang har tenkt tanken, men alikevel finner seg retten til å dømme de som skulle finne på å innta morkaka i en eller annen form
Jeg synes det er litt artig når det dukker diskusjoner akkurat angående det med morkaka og de som inntar den i en eller annen form etter fødsel. Mange synes det er ekkelt og unaturlig, for ikke å snakke om unødvendig.
Men med det sagt, så har jeg en liten sammenligning den generelle nordmannen ikke tenker på til daglig. De aller fleste inntar det ekvivalente(for å bruke et fint ord
Ja kjære nordmenn, jeg snakker om helt alminnelige hønseegg!
Egg består av et hardt ytre, skallet, en tynn hinne, deretter eggehvita og plommen. Egget kan enklest sammenlignes med en tom livmor hos et pattedyr(så fremt det ikke er en kylling inni der da, da pleier de fleste bare å plukke den ut med en gaffel for deretter å bruke resten av egget).
Skallet med hinna er som livmorveggen og eggehviten er som fostervannet. Plommen er en næringsbombe som er tilknyttet kyllingfosteret med en streng som overfører næring fra plommen(navlestrengen anyone?) slik at den kan vokse og utvikle seg slik som menneskefosteret også gjør.
Så for du som rynker på nesa til de som spiser morkaka, men du selv spiser egg av noen form. Du gjør det samme selv, den eneste forskjellen er at det kommer fra et annet dyr
Med det sagt, vil jeg bare nevne at dette ikke er et angrep på noen som helst om noen skulle føle seg støtt, og for de som sitter med et godt måltid med omelett, speilegg eller annen eggrett, så beklager om du ikke så den komme
Dette er bare food for thought siden jeg ofte opplever at folk ikke engang har tenkt tanken, men alikevel finner seg retten til å dømme de som skulle finne på å innta morkaka i en eller annen form

