Flytting i spedbarnsperiode

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Sommersol, 11 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sommersol Andre møte med forumet

  Hei!

  Jeg er ute etter deres erfaringer.
  Jeg er gravid for første gang, så har ingen barn fra før. Nå har det seg slik at vi har kjøpt hus, men overtakelsen er når babyen er ca 6 uker gammel (beregnet etter termin). Jeg har sett for meg at det blir ganske tungt med barn i utgangspunktet, og tror jeg er ganske realistisk når det kommer til dette. Samtidig så tenker jeg Alt går. Hehe.

  Men etter å ha lest altfor mye om ekstremt lite søvn osv. og mødre som ikke orker annet enn å sove (når de får det til) og amme så begynner jeg virkelig å lure på om dette er en av de tyngste tidene å flytte på. Og om vi bør forsøke å få flyttet flyttingen til før fødsel (om det lar seg gjøre). Eventuelt senere på året om det skulle gått ann.

  Så jeg er egentlig ute etter deres erfaringer. Er det noen av dere som har flyttet etter fødsel i spedbarnstiden? Hvordan opplevde dere dette? Har dere noen råd?
   
 2. BMC Februar 14's Miss Skravle Februar 2014 - Skjult forum Tilgangsansvarlig VIP ♡Junigull 2016♡

  Flyttet da minste var 3 uker. Slitsomt, men det gikk. Ville vel ikke anbefalt det om man har andre muligheter, men det går om man må. Hadde fått pakket mye før fødsel heldigvis.
   
 3. K+N=ML Forumet er livet

  Vi flytta når guttungen var 3 mnd, så litt eldre. Men det gikk helt fint. Vi hadde mange venner og familie som hjalp til, så jeg tok det egentlig helt med ro med baby, først i gamle leiligheten også i huset, når ting vi trengte var på plass ;)
  Hadde en som sov mesteparten av de første månedene, så fikk pakka ned masse når han sov og pakka det opp igjen, uten at det ble for mye stress :p
  Men man kan aldri vite hvordan det går på forhånd.
   
 4. Mammapanda Glad i forumet

  Flyttet da eldste var ca 1 1/2 uke gammel. Hadde alt ferdigmalt og tørket da vi flyttet inn å fikk hjelp av familie å venner. Mye jobb men gikk egentlig greit, ikke alltid det er så mye enklerer når de er eldre.. flyttet også da hun var 2 år å da var det litt mer pes å løpe etter å følge med til enhver tid samtidig som å pakke inn/ut :p
   
 5. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Alt går om man må.

  Men jeg anbefaler å ha pakket det som er mulig før fødsel, ta mot all den hjelp du kan få til flyttingen og helst ha litt mer enn en dag mellom overtagelse av nytt og må være ute av gammelt.
   
 6. Sommersol Andre møte med forumet

  Takk for svar alle sammen!

  Ser at tipset som går igjen er å gjøre så mye som mulig ferdig før fødsel. Så det skal jeg begynne med allerede! Skal forsøke å flytte overtakelsen, men hvis det ikke lar seg gjøre så ser det ut til på deres erfaringer at det stort sett går fint. Selvsagt ikke optimalt men jeg har troa :D
   
 7. Rybia Glad i forumet Marsipanene 2019

  Vi kjøpte både vasking, pakkeing og flytting sist vi flyttet. Det koster litt, men var en fantastisk måte å flytte på. Du må pakke ut selv, men det tar du når du har tid.
   
 8. Jolanda Forumet er livet Desemberlykke2017 Februar 2020

  Jeg vet at mange er uenige med meg og at man opplever barseltiden forskjellig men jeg personlig hadde gjort det jeg kunne for og prøve å flytte overtagelsen. Da jenta mi var 6 uker hadde vi mer enn nok med å komme oss gjennom dagene. Flytting hadde vært helt uaktuelt. Men selvfølgelig, alt går om man må.
   
 9. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Jeg hadde personlig foretrukket å flytte før fødsel. Men det går om man må.
   
 10. mamma 30.01.08 Glad i forumet

  Før om mulig, men det går bra ellers og. Flyttet da eldste var 7 uker og hun hadde kolikk på natt. Det gikk egentlig greit nok det.
   
 11. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019

  Tenker det går hvis dere har mulighet til hjelp og gjør mest mulig på forhånd. Ha god tid til flytting slik at det kan tas litt og litt og kjøp eventuel utvask av der dere bor nå så det blir mindre å gjøre.
  Og hvis dere får flyttet overtagelse til før fødsel, så ha det helst noen uker før. Fødsel kan like gjerne skje før som etter termin.
   
 12. Kengu Forumet er livet VIP

  Hadde lett flyttetda min var 6 uker, synes det var ille å flytte da han var 8 mnd For da krabber han ovealt og gikk der dt var noe å holde seg i
   
 13. :)Solsikke:) Forumet er livet Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  Tenker hvis det er mulig så prøv å legg opp god tid på flytting slik at alt ikke må fikses på kort tid så går alt greit som må gå greit...
   
 14. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Pakk det meste på forhånd.
   
 15. |Frosken| Juni12s hobby/håndarbeider Junibarna 2015 VIP

  Å flytte med barn er styrete uansett syns jeg, for min del hadde nok de første ukene vært mye lettere enn når de er større. Fordelen da er at de (forhåpentligvis) sover en del. Verre når de er mer våkne og ikke minst begynner å krabbe/åle seg/gå.
   
 16. Julilykke-17 Gift med forumet Julibaluba 2017

  Her hadde ikke flytting fungert da frøkna var 6 uker, vi styra med lite melkeproduksjon, måtte mate fast hver 2.time hele døgnet, først amme, deretter koppmate etter skjema ut fra vekt den uka, så pumpe, så vaske og sterilisere alt utstyr, hun gulpa som en foss, måtte ha skift etter hver mating, rakk såvidt sovne og så var det på'an igjen. Jeg var så sliten at jeg knapt husker de første ukene. Man vet aldri hva slags baby man får, du kan være kjempeheldig, og du kan ha uflaks, så jeg hadde prøvd å flytte ovettskelsesdato ut fra erfaringen vår hvertfall.
   
  • Enig Enig x 1
 17. Eliz92 Forumet er livet Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Januar 2017

  Vi flyttet i uke 37+2. Visste om overtagelse i flere måneder i forveien. Så vi pakket litt etter litt hele tiden. På slutten var det lite igjen. Når vi flyttet fikk vi hjelp slik at jeg Bærte ikke. Jeg plasserte ting i leiligheten og pakket ut. Tenker det burde være likedan for deg. Få hjelp til flyttingen og bæring. Pakk ut litt etter litt. Ikke alt som du trenger i starten. Prioriter å få på plass senger, sofa og kjøkkenutstyr og mest nødvendige klær. Nok for et par dager i første omgang.
   
 18. Stolt mamma Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Flytting med barn er slitsomt uansett. Her skal vi flytte om kort tid. Ungene er 1 og 2 år og det er en utfordring å få pakket ned alt og set for oss at vi må basere oss mye på besteforeldre den første tiden. Ikke lett å holde styr på to små som er høyt og lavt og samtidig pusse opp/ pakke ut. Skulle veldig gjerne ønske at de var spedbarn, mye jobb det også, men mye mer oversiktlig
   
 19. Firfisle89 Flørter med forumet

  Med erfaring med en baby med kolikk og låsninger i skulder og bekken. Så hadde jeg aldri orket å flytte 6 uker etter fødsel, jeg endte opp KS også, så man vet aldri hva som skjer. Ville prøvd å fremskynda det, så du kan nyte tiden som kommer. Det er en stor overgang bare det å få en baby i hus :)
   
 20. lykkelig90 Glad i forumet ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Vi flyttet i da førsre va 2 uker. Ingen problem.
  Vi gjorde det samme sa nr 3 va 3/4 uker. Helt forferdelig, kolikk barn som bare sku bæres og lå til puppen. Endte med at vi måtte be naboer om hjelp som vi ikke kjenner for å få alt ut av det gamle huset.
   

Del denne siden