Fast føde

En tråd i 'Mars 2020' startet av KML, 4 Jul 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Nei i det siste innlegget ditt leste jeg det slik jeg også :) men i flere av svarene dine synes jeg dog det ser ut som du mener det er trygt siden du har gjort det ;) og jeg tenker det fortsatt we en grunn til at mab faktisk anbefales fullamming til 6 mnd hvis barnet legger nok på seg ;). Her delammer jeg barn nr 3, så antar det blir oppstart av grøt bed 4 mnd denne gangen også :)
   
  • Liker Liker x 1
 2. KML Glad i forumet Marsboere 2020

  D er bra du passer på..:hilarious:
   
 3. Katta92 Glad i forumet Marsboere 2020

  Hun blir fire mnd om rett over en uke, så da starter vi opp med litt smaksprøver da. Hun er mme barn, og er veldig interessert i hva vi spiser, så det blir moro å kunne la henne smake litt :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. KML Glad i forumet Marsboere 2020

  D er alltid morsomt, spennende og interessant når man når en ny epoke i livet :) Lykke til med mat å lille :Heartpink
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. 1zzyMarena Elsker forumet Marsboere 2020

  Det med fast føde tror jeg er det morsomste å lære en baby!
   
  • Liker Liker x 2
 6. Katta92 Glad i forumet Marsboere 2020

  Jeg gleder meg virkelig, hun er så interessert i hva vi spiser. Smatter og styrer, og når hun skjønner at hun ikke får blir hun så forbanna:hilarious: Nå er det bare en uke igjen til vi kan prøve :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 7. 1zzyMarena Elsker forumet Marsboere 2020

  Samme var det med min eldste. Nesten skuffa over at mini ikke har samme interesse. Men det kommer nok.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Katta92 Glad i forumet Marsboere 2020

  Plutselig vil dem ha. Jeg fikk beskjed av hs at jeg måtte være sikker på at ungen ville smake, når den tid kom, jeg er veldig sikker på at hun er klar for det til helga.
   
 9. 1zzyMarena Elsker forumet Marsboere 2020

  Ja ikke vits å pjåte i mat om lille ikke ser vitsen enda.
   
 10. Chupachups Glad i forumet

  Lille har begynt å få smake litt, selvom han ikke er 4 mnd helt enda (fått sutte på vannmelon og agurk blandt annet) han følger veldig med når vi spiser, og gaper og smatter som bare det. Blir dog fryktelig frustrert når han ikke får så han er nok veldig klar når han er 4 mnd tenker jeg.
  Storebroren fikk grøtpulver i kveldsflaska si før han ble 4 mnd (det var svigermonster som vi bodde hos som styrte den biten), så har lurt litt på å gjøre det samme med lille
   
  • Liker Liker x 1
 11. Elentári Glad i forumet Marsboere 2020

  Hun blir ikke 4 mnd før 4.august, så har litt igjen enda. Får kun mme og tran frem til det. Og vi kommer nok ikke til å begynne med grøt med en gang heller. Starter med milde grønnsaker/frukter og holder oss til det en liten stund.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Elentári Glad i forumet Marsboere 2020

  Men med en gang fast føde er inntatt begynner mas fra alle hold om is og diverse. Husker svigerfar klødde i fingrene til eldste fikk lov å smake noe søtsaker (ingenting før 1 år).

  Synes også det er en uting å gi barna noe før de er minst 4 mnd med mindre helsesøster mener man bør gi mat før. Da er det kun av egoistiske årsaker som at vi synes det er gøy og ikke klarer å vente. Og melkeprodukter som is og kremfløte vet jeg mange som lar barn under 1 år smake på siden "det er jo bare litt".

  Dagens lille rant :director
   
  • Enig Enig x 3
 13. Katta92 Glad i forumet Marsboere 2020

  Enig i denne. Her har allerede maset begynt om å smake på alt før vi i det hele tatt har begynt. Kake, is osv, det gikk jo tross alt fint med oss når vi var små:facepalm:
   
  • Morsom Morsom x 1
 14. KML Glad i forumet Marsboere 2020

  Fordi om mine barn har fått fast føde før fylte 4mnd så har de ikke fått søtsaker eller godteri (for den saks skyld) før de var 2-3 år. Nå er de eldste barna 6 og 9 år å de får enda ikke brus. De liker d heller ikke, så d er jo greit. Men tror at de ikke liker d fordi de aldri har fått smaken på d. Skjønner ikke hvorfor man skal gi barn brus å søtsaker!?! De har da ikke behov for d..
  Når d er sakt så kjenner jeg ikke at jeg er en egoist fordi jeg velger å gi mine barn grøt før fylte 4mnd...
   
 15. Elentári Glad i forumet Marsboere 2020

  Hadde babyen behov for grøt? Hvis ikke så er det jo ikke for babyens skyld.
  Jeg har min mening og du har din. Vi er forskjellige og gjør forskjellige ting, men uansett hvordan man vrir å vender på det trenger en baby på 3 måneder sjelden annet enn morsmelk eller morsmelkerstatning.

  Og at man velger å ikke følge retningslinjene ang fast føde synes jeg ikke en bør skrive så mye om her hvor det er nye mødre som kanskje ikke har lest seg opp enda.

  Og for dere som er ny i gamet å ikke har vært borti fast føde før, anbefaler jeg å følge Barebrabarnemat på facebook. Der er det mye vettug info :)
   
  • Liker Liker x 1
 16. KML Glad i forumet Marsboere 2020

  Ja vi er forskjellige, at ny mødre leser mitt innlegg om fast føde å tenker at man bare kan kjøre på, så er d opp til de. Jeg kan kun ta ansvar for hva jeg skriver å ikke hva man oppfatter av d jeg skriver. De kan nå iallefall lese at generelt barn jevnt over ikke dør av å få smake på grøt før fylte fire mnd. FORDI om d ikke er anbefalt! Vær enkelt må få gjøre som de vil med sine barn. For oss har dette fungert bra, da alle våre har/hadde behov for mere mat. Takk for meg! Orker ikke å diskutere med mamma politi, synes heller vi kan være nysgjerrige å støttende for hverandre enn å kritisere måte man velger å gjør ting på...
   
  • Enig Enig x 1
 17. Elentári Glad i forumet Marsboere 2020

  Er det noen som ikke er mammapoliti så er det meg. Å at du velger å ta deg nær av min mening er ikke min feil. Jeg skrev aldri "du" i mine innlegg, for det er mange som starter ved 3 måneder. Trenger babyen mer næring er det, som jeg også har skrevet, en helt annen sak. Men de fleste gjør det for "gøy".

  Og hvis du starter en tråd om fast føde og forventer å få bare støtte på at du startet med grøt ved 3 måneder, så vet ikke jeg. Og du har ikke skrevet at babyen din trengte mer mat før nå.
   
 18. Katta92 Glad i forumet Marsboere 2020

  Her tror jeg behovet for fast føde har begynt å melde seg, hun spiser plutselig 09,-1,1liter med mme.. Vil ha mat hele tiden, er blitt oftere sulten den siste tiden. Før gikk det ca 3 timer før hun ville ha mat, nå er det nesten hver 1,5 time.I tillegg er hun så nyskjerrig på det vi spiser, glaner og smatter. Hun blir 4 mnd til søndag, så tenkte å begynne så smått med smaksprøver da og se hvordan det går. Dette tolker jeg som tegn på at hun kanskje er klar, selv om jeg er førstegangsmamma, eller er jeg helt på bærtur?

  Jeg er en av de som setter veldig pris på erfaringene dere alle deler, uavhengig om man følger regler eller ikke. Alle barn og familier er forskjellige, og man gjør der som passer best for seg og sine.
   
 19. 1zzyMarena Elsker forumet Marsboere 2020

  Jeg er ikke vant til flaskebarn så mtp på mengde mme vet jeg ikke. Men synes å errindre at 4mnd er vanlig oppstart for flaskebarn. Ikke ta det for god fisk, men spør hs.

  Men at baby er nyskjerrig og smatter når dere spiser er gode tegn. Og ikke minst så må du jo ikke forsette om du ser det ikke gikk så bra. Du kan prøve igjen etter par uker.
   
  • Liker Liker x 1
 20. 1zzyMarena Elsker forumet Marsboere 2020

  Ps. Dere med barn med stramt tungebånd. Sjekk ut blw. Det blir anbefalt fordi tungen brukes mer enn ved most mat og grøt.

  Vår første spiste middag med oss fra 7mnd. Kyllingklubber ble slukt fra 9mnd (og vi angret på at vi ikke starta med det før).
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden