Falsk alarm

En tråd i 'Mars 2021' startet av kakemonsteret88, 15 Mar 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. kakemonsteret88 Andre møte med forumet

  Hei,

  Natt til søndag så våkna eg av det eg trudde var rier - eg hadde ganske voldsomme smerter i nedre del av magen og i korsryggen. Sidan eg har hatt ein del smerter i korsryggen og hyppige kynnere i det siste så ville eg sjekke at dette skjedde regelmessig før eg ringte jordmorvakta. Riene kom først kvar 10. minutt, så 8., og ned til kvart 5. min og varte i opp imot 1 min. Dermed avtalte eg å komme inn til jordmor for ein undersøkelse.
  Eg blei meir og meir usikker på om fødselen faktisk var i gang eller ei, spesielt sidan riene ikkje føltes sterke nok, eller økte i intensitet. Jo meir tid som gjekk, jo meir føltes dei ut som kynnera. Men dei var i aller høgste grad regelmessige - derav all forvirringa!

  Etter undersøkelse viste det seg at eg ikkje var i aktiv fødsel og at mormunnen framleis var lukka. Eg er forøvrig i veke 39+0 i dag og er 2. gangsfødande. Med første mann (2,5 år sidan) så fødte eg 9 dager på overtid, fødselen starta med rier på kveldstid og varte i 19 timer totalt.

  Er det andre som har liknandes erfaringar?
  Eg har fortsatt veldig hyppige kynnera, så lurer fælt på om dette er eit modningstegn eller om eg fortsatt bør smøre meg med tolmodighet... Tipper at sistnevnte sikkert ikkje er dumt uansett :)

  Setter pris på alle svar :)
   
 2. Streken 2021 Elsker forumet Marshmallows2021

  Jeg har hatt en del slike hendelser. Sist nå i natt, men det dabber bare av.
  Ene gangen var jeg så sykt sikker på at nå skjer det, for det var ganske heftig og jeg måtte puste meg igjennom takene. 1 time senere måtte jeg bæsje og det stoppet helt opp etter på det :hilarious:
  Fikk jordmor til å sjekke modning når jeg var 37+6 fo da hadde jeg gått flere netter våken pga smerter og sammentrekninger, men det var ikke noe som helst påvirkning på mormunnen :(
  Ble såpass skuffa da at jeg ikke har spurt om flere modningssjekker :rolleyes:
  Nå er jeg 39+5 og i går hadde jeg mye vonde sammentrekninger og håpet steg, men det roet seg i løpet av natta.
  Så jeg prøver å bare tenke at det ikke er noe når jeg kjenner at det skjer noe som helst.
  Begynner å bli så lei og sliten at jeg bare sier til meg selv at nei, det kommer ikke til å bli noe denne gangen heller. Får aldri overbevist meg selv helt om akkurat det da, men blir litt mindre kjipt når det ikke skjer noe mer etterhvert som timene går. :rolleyes:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. kakemonsteret88 Andre møte med forumet

  Så du har altså hatt det slik i fleire veker? Det ante meg at eg ikkje burde få opp forhåpningane om at fødselen ikkje var så langt unna :(
  Korleis kjenner du smertene når dette skjer?

  Eg har ca. 1 time veg til sjukehuset, så er litt redd for at eg skal bruke for lang tid før eg skjønner at ting er i gang, og at fødselen skal gå for fort no med nr. 2! :rolleyes:
   
 4. Streken 2021 Elsker forumet Marshmallows2021

  Jeg kjenner det mest som ett veldig nedpress, med tak i korsryggen. I går var første gang jeg kjente det over magen. Jeg har ikke følt at det er noe regelmessig over det da.
   
 5. Snooze Elsker forumet Vårspirene 2021

  Sniker fra april. Har hatt regelmessige kynnere ned i 3 min intervall siden rundt uke 34, noen timer av gangen og så kan det være rolig et døgn eller mer. De har blitt stadig vondere (37+5 nå) men foreløpig ingen tegn til at det modnes noe nevneverdig her i gården... Er vel på grensen til å ville kalle det maserier siden de fyller en del av kriteriene for å være rier når de er vonde og regelmessige, men det blir visst ikke noen fødsel av dem :p
   
  • Liker Liker x 1
 6. Piana Elsker forumet Marshmallows2021 Assistert-jentene

  Jeg hadde maserier/modningsrier med ca 5 min mellomrom natt til onsdag (tror jeg) mellom kl og 0300 ca, og igjen natt til fredag. Natt til fredag var de kraftigere men mindre regelmessige. Var på trivselskontroll på sykehuset på fredag og ble strippet, riene økte på utover kvelden og ble innlagt i aktiv fødsel natt til lørdag. Så det kan jo være fødsel like rundt hjørnet? :)
   
  • Liker Liker x 1
 7. kakemonsteret88 Andre møte med forumet

  Såpass! Då får eg håpe at det er modningsrier dette også Kor langt på vei var du når du fødte? Gratulerer så masse!
   
 8. Piana Elsker forumet Marshmallows2021 Assistert-jentene

  Tusen takk! Jeg var over termin, så det var jo på tide at han kom ☺️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden