Fødselspermisjon og foreldrepenger, hva har dere krav på?

En tråd i 'September 2020' startet av Forumansvarlig Tamara, 11 Feb 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Ikke i bruk Forumet er livet

  Hvor lang permisjon skal mor ha? Hva med far? Hvilke rettigheter og muligheter har dere som nybakt familie? Her finner du svar på mange av spørsmålene dine. Og husk å søke om foreldrepenger i god tid!

  Når det gjelder rettigheter i forbindelse med fødsel og tiden etterpå, er det viktig å huske på at permisjon og foreldrepenger ikke automatisk henger sammen. Permisjon har alle rett til, mens det er visse krav som må være oppfylt for å få foreldrepenger. Foreldrepenger skal sikre inntekt i forbindelse med fødsel, og kan gis både til mor og/eller far.

  Husk at barnetrygden er den eneste stønaden som kommer automatisk. Alt annet må du søke om!


  Les mer informasjon her! Artikkelen er til enhver tid oppdatert i henhold til gjeldene lover og regler!
   
 2. Lilleimagen Flørter med forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Vi får to tette og jeg er nå i ulønnet permisjon. For å ha rett til foreldrepenger må jeg ha arbeidet 6mnd før jeg skal ut i ny periode. Foreldrepengeperioden min sluttet 8 desember 2019 og jeg skal ut i ny permisjon fra 01 september 2020. Må jeg tilbake i 100% arbeid eller er det mulig å jobbe feks deltid i en periode og 100% fra midten av april og til jeg skal ut i perm, som vi hadde planlagt?
   
 3. Ikke i bruk Forumet er livet

  Det vet jeg dessverre ikke.
  Lureste er nok å ringe Nav å spørre dem.
   
 4. Vintervår Blir kjent med forumet

  Har dere kanskje også noe oppdatert info om permittering/dagpenger og foreldrepenger? Ble jo plutselig aktuelt for mange ...

  Sliter med å finne frem på NAV sine sider, men ser de skrev på en Facebook-post i fjor at ««Du kan enten få det samme som du har i dagpenger, eller få beregnet foreldrepengene ut i fra et gjennomsnitt av de 6 av de 10 siste månedene med best totalinntekt.». (https://www.facebook.com/232398446781629/posts/2168506366504151/?d=n&substory_index=0)

  Men finner ikke info om problematikken på NAV sine sider. Vet dere om det fortsatt gjelder? Evt om det har kommet/kommer egne regler for korona-permitterte? :) Har også spurt om noen vet inne på tråden om permittering i sept2020-gruppa:).


  EDIT: oppdaga denne posten nå - da ser det jo ut som dette med beste 6 av siste 10 mnd fortsatt gjelder...?
  https://www.facebook.com/232398446781629/posts/2955308501157263/?d=n&substory_index=0
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 21 Mar 2020
 5. Snykvit Elsker forumet

  Da jeg skulle ha storesøster fikk jeg der valget, da jeg ble arbeidsledig lenge før permisjonen. Jeg og min flinke saksbehandler regna sammen og fant ut at det beste for meg var å få det samme som dagpengene. Jeg tjente mindre når jeg jobba enn når var arbeidsledig.
   
  • Liker Liker x 1
 6. MinCariño Forumet er livet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Når man bruker den kalkulatoren på nav som regner ut permisjonsperioden, tar den med 5 uker ferie da? Eller er det utenom ferie den viser?
   
 7. EskimoSpire Andre møte med forumet

  Det er uten ferie. Det jeg lurer på er om man får feriepenger neste år og året etter. For i år er jeg i permisjon fra august til desember og neste år fra januar til august.

  Jeg har rett til hele permisjonen på 49 uker da min partner er ufør.
   

Del denne siden