Fødselspenger og permisjon, hva har dere krav på?

En tråd i 'Svangerskap og fødsel' startet av Forumansvarlig Tamara, 11 Apr 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. 2022baby Forelsket i forumet Marshmallows 2022 Septemberhjertene 2018

  Får han mindre permisjonsuker da, siden han må søke om gradert permisjon? Vi vurderer det samme, slik at jeg kan gå hjemme i ulønna perm lenger
   
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Man får akkurat samme antall dager om man tar gradert permisjon, man får bare spredt dagene lenger utover. Men hvis man skal ha gradert permisjon av fellesperioden er det krav om at begge jobber, dvs at den andre må jobbe når en er hjemme i permisjon. Det er ikke aktivitetskrav ved gradering av fedrekvote.
   
 3. 2022baby Forelsket i forumet Marshmallows 2022 Septemberhjertene 2018

  Takk for svar:happy:
   
 4. theska Andre møte med forumet

  Er det noen som vet om man mister arbeidsavklaringspengene sine om man velger å motta engangsstønad?
  Både far og jeg går på arbeidsavklaringspenger og vi vet ikke hva som lønner seg å gjøre. Mister han sine Arbeidsavklaringspenger ? Mister jeg mine?
   
 5. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Ta en telefon til nav eller spør på nav foreldrepenger :)
  Evt, på chat/melding på dine sider (greit å ha sånt skriftlig). Da får du i alle fall et pålitelig svar :D
   
  • Liker Liker x 1
 6. theska Andre møte med forumet


  Ja får nok gjøre det
   
 7. Hoppetau Gift med forumet Vi som prøver :) Novemberlykke 2018 Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Er det ikke lettere å søke 100% i friukene og utsettelse i mellom?
   
 8. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  det går også ann ja. Må der også ha en skriftlig avtale med arbeidsgiver og sende inn søknad for utsettelse av hver periode (kan skrive opp flere perioder i samme søknad)
   
 9. Hoppetau Gift med forumet Vi som prøver :) Novemberlykke 2018 Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Spør sikkert på arbeidsgiver, men gradert perm var bare slit med utfyllinger for oss. (Men vi måtte legge inn pleiepenger og sykemelding også, endte med en løsning som systemet ikke hadde inne, men vi hadde krav på. :banghead:)
   
 10. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  I spesielle tilfeller blir det nok litt utfordringer med gradert. Men for de aller fleste er det veldig enkelt å fylle ut skjema nå som de finnes et elektronisk skjema som regner ut permisjonsdagene for deg etterhvert som man fyller ut. Med mine to første måtte man gjøre dette på papir og regne ut selv og det var rimelig kronglete.
   
 11. Hoppetau Gift med forumet Vi som prøver :) Novemberlykke 2018 Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Det var elektronisk da jeg fylte ut, arbeidsgiver syns det var veldig vanskelig å skulle beregne rett arbeidsmengde siden det skulle snittberegnes over X uker. Nav syns det var vanskelig fordi far også tok gradert, og da jeg ble delvis sykemeldt var det bare krise husker jeg. Men mulig det er blitt lettere siste året altså:)
   
 12. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  her tok far og jeg gradert. Han var hjemme når jeg jobbet. Gikk helt fint å fylle det ut. Litt usikker på HVs du mener med snittberegne arbeidsmengde. Vi bare skrev inn de dagene vi skulle ha permisjon og de dagene vi skulle jobbe så regnet skjema ut hvor mange uker vi kunne holde på sånn. Ble forøvrig også delvis sykemeldt pga nytt svangerskap. Da sendte vi bare inn nytt skjema hvor far tok over resten av min permisjon. Det var bare snakk om et par uker, men da gikk ham hjemme på fulltid. Vi fikk begge penger kun fra arbeidsgiver.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Hoppetau Gift med forumet Vi som prøver :) Novemberlykke 2018 Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Jeg måtte skrive inn 20 % per uke for å være hjemme onsdager.Graderte permisjon gjør også at man ikke kan jobbe overtid for da er jobb+permisjon mer enn 100%. Tar man derimot og utsetter permisjon for å ha avsatte perioder med permisjon kan man jobbe overtid i mellom. Jeg fikk også utbetalt fra jobb. Godt mulig de har endret noe siden januar 2020 altså.

  Men tenker jeg slutter av nå, var bare ment som innspill på at jeg tenkte utsettelse var bedre enn gradering. Tror også nav har brukt utsettelse i sine eksempler med friperioder :)
   
 14. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Overtid har jeg bare løst sammen med arbeidsgiver ved at jeg opparbeidet meg timer til avspasering. Om jeg jobbet litt mer i en periode og litt mindre i andre perioder spilte ingen rolle for nav så lenge totalen ble 100%. Blir nok annerledes hvis man får timene utbetalt
   
 15. Hoppetau Gift med forumet Vi som prøver :) Novemberlykke 2018 Desemberlykke 2018 Sommerfuglene 2017

  Eller bare at de fører det på a-melding. Du skulle sett det kaoset som kom av at jeg jobbet en ekstra vakt i romjula (som faktisk er en del av jobben min... ):facepalm:
   
 16. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  huff da ja da skjønner jeg utfordringen. Her noterte vi det ikke ned noe sted formelt, annet enn i bedriften sitt datasystem for timer til avspasering.
   
 17. Mays’n Blir kjent med forumet

  Man beholder full uføretrygd i tillegg til engangstønad.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Så bra! 7500kr i mnd er alt for stramt, så unner virkelig ingen det, i hvert fall ikke mennesker som ikke har et valg eller kan påvirke det!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Teovina Andre møte med forumet

  Hei. Noen spørsmål her.
  Far har 100% uførepensjon og jeg, mor er 50% ufør og 50% i arbeid. Kan far få full engangsstønad i tillegg til full uføretrygd, mens jeg, mor, får foreldrepenger for å være hjemme fra jobb? Får jeg da 50% foreldrepenger fordi jeg fortsatt mottar 50% uførepensjon? (den er VELDIG lav og ikke noe å leve av!). Jeg vet at jeg kan ta ut full permisjon, også fedrekvoten, siden han ikke har arbeid.
   
 20. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Ville spurt dette på nav sin chat for foreldrepenger. Det er helt anonymt også får du svar av noen som kan lovverket.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden