Fått et hakk i brystknoppen

En tråd i 'August 2020' startet av Bkno5839392, 31 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno5839392 Andre møte med forumet

  Hjelp! Har de siste dagene hatt vondt i venstre brystknopp, spesielt ved påkobling, men også litt vondt etterpå. Oppdaget nå at jeg har fått et slags hakk på siden av knoppen, altså mellom brystknopp og areola.

  Noen som har opplevd lignende? Jeg antar at det skyldes dårlig sugetak, for hun har vært veldig kavete ved påkobling i det siste, og det har derfor vært vanskelig å sikre godt tak.

  Jeg lurer på om jeg skal pumpe for å avlaste dette brystet, men lurer på om jeg eventuelt heller skal forsøke brystskjold. Hva er i så fall ulempene med å bruke skjold?

  Hun er forresten 13 dager, og vi har hatt 2-3 laaaange økedøgn med mye amming i det siste
   
  • Informativ Informativ x 1
 2. Hmm1987 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Det hadde jeg også i begynnelsen, usikker på hvorfor - men nå har jeg ikke det lenger. Tror det kan ha med at han har vokst litt og får et bedre tak :) Vi har egentlig ikke gjort noe endring på sugetaket.
  Han er 3 uker i dag.
   
 3. Bkno5839392 Andre møte med forumet


  Hva gjorde du for å lindre smerten? Eller bare bet du tenna sammen og stod i det? Er så redd for at det bare skal bli verre og infeksjon i såret.
   
 4. Bøtteknott Flørter med forumet

  Jeg har avlastet med både pumping og skjold nå og da, etter at babyen har revet og slitt i brystvorta mens hun fortsatt suger seg fast, og jeg trenger en pause for å hente meg inn igjen. Iblant er det kun nødvendig å bruke skjold helt i starten, mens det går greit å ta det vekk underveis i ammeøkta. Bruker Purelan mellom slagene.
   
 5. Hmm1987 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Blør du fra såret?
  Mellom uke 1-2 pumpet jeg en del for å avlaste brystvorta. I tillegg brukte jeg multi MAM hele tiden.
  Jeg hadde aldri et åpent sår, så jeg bet renna sammen og så har set bare gradvis blitt bedre. Nå har jeg ingen smerter i det hele tatt, men det har kun vært de 2-3 siste dagene.
   
 6. Bkno5839392 Andre møte med forumet

  Nei, blør heldigvis ikke fra såret. Nå har jeg pumpet istedenfor amming fra venstre bryst i et døgn, og legger på multimam kompresser mellom pumpingene. Ser ikke ut til at lille er fornøyd med mengden melk fra høyre bryst alene, så jeg gir henne det jeg pumper også. Bare synes det er så utfordrende å koppmate, for hun er så hysterisk og vil ikke ta imot. Er det helt no-go å gi fra flaske?
   
 7. Hmm1987 Glad i forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Tenker du må kjenne litt på det selv, vi ga flaske med det jeg pumpet. Orket ikke styret med koppmating
   
 8. Prøveliten Glad i forumet Julikulene 2020

  Jeg brukte skjold i et par uker pga det samme og multimamkompresser ellers. Jeg fikk råd om skjold fra ammepoliklinikken på sykehuset her, så valgte å følge det. Viktig å rape/gulpe godt fordi de ofte svelger en del luft med skjold og ellers ha nyvaskede hender når du ammer/tar på brystvorta pga infeksjonsfare.
   

Del denne siden