Får baby på snart 8 mnd for lite mat?

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Sukkerert, 1 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Mars18oktober19 Glad i forumet Marsboerne 20 18 Oktoberlykke 2019

  Begynte med grøt 6mnd gammel. Får nå grøt morgen og kveld med en liten terning frukt/grønnsak. Prøver å gi middagsglass midt på dagen. Men hun vil nesten ikke ha pupp lengre. Hun tar en sup nå og da ellers ikke noe. På natten derimot spiser hun en gang og da spiser hun mye, slurper i seg i evigheter. Men jeg synes hun får i seg lite på dagtid? Hun vil ikke ha mer fast føde enn det hun får heller. Hun er ikke tykk, redd hun begynner å bli litt tynn. Men burde jeg gi henne flaske med MME på dagen? Kan isåfall det ødelegge for produksjonen og melken på natten? Litt rådvill her. Føler ikke det er mye råd å få fra helsesøster heller. Men skal kontroll veie henne til uken
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Sukkerert!

  Morsmelk er fortsatt den viktigste maten for barnet frem til det har blitt 12 måneder. Noen ganger kan det være at barnet blir mer opptatt av den faste føden enn morsmelken, og da kan man forsøke å gi morsmelk før man gir fast føde :happy: Ved å gi morsmelk først i måltidet, kan man holde melkeproduksjonen oppe. Ved tre måltider slik du beskriver, vil ikke barnet ha behov for like mye morsmelk og spiser mindre, og dermed vil melkeproduksjonen gå ned. Helsedirektoratet anbefaler at morsmelk eller morsmelkerstatning bør inngå i alle måltidene, til barnet er ca. 9 mnd, da kan man gradivs trappe ned på morsmelken, f.eks ikke servere det sammen med middagsmåltidet. For spedbarn i 6-8 mnd alder passer det med 2-3 måltider per dag.

  Du kan lese mer om introduksjon av fast føde i brosjyren fra Helsedirektoratetet; Mat og måltid for spedbarn.

  Noen tips ved introduksjon av fast føde er å ha regelmessige måltider, unngå småspising mellom måltidene og gi barnet positiv opplevelse av måltidssituasjonen. Dersom du er bekymret for at barnet spiser for lite, kan du prøve med mindre måltider litt oftere :happy:

  Morsmelken er viktig for barnet av mange årsaker, og en av grunnene er at melken bidrar med viktige næringsstoffer. Da er det imidlertid viktig at mor også får i seg nok variert mat, ettersom innholdet i melken speiler mors kosthold. Et næringsstoff som har vist seg å være spesielt viktig for barnets utvikling er jod. Mange norske kvinner får ikke i seg nok jod, fordi de ikke spiser nok meieriprodukter eller nok hvit fisk. Det er derfor lurt å være obs på dette når man ammer :happy: Du kan lese mer om jod og hva du bør spise når du ammer her, og sjekke om du får i deg nok jod ved å bruke jodkalkulatoren vår.

  Lykke til!
   

Del denne siden