Er du nøye på hva barna har på seg?

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av Moderator Wilma, 18 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Får barna plukke ut klær de vil ha på seg selv eller styrer du det? :) Ber du de skifte hvis de har valgt noe som ikke passer sammen i det hele tatt? :)
   
  • Liker Liker x 1
 2. |Frosken| Juni12s hobby/håndarbeider Junibarna 2015 VIP

  Skulle ønske jeg kunne styre det litt mer, ikke alltid like enig i 6-åringens valg av klær. Men så lenge det er passende til været så får hun styre det selv.
   
 3. K+N=ML Forumet er livet

  Han bryr seg fint lite selv, tar på seg det jeg finner fram. Gidder ikke gjøre det selv :p de gangene han vil, bestemmer han helt selv og får gå i akkurat det han vil. Så lenge det passer været. Ber han ikke skifte.
  Velger jeg, er jeg nøye og opptatt av at det passer sammen ;)
   
 4. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet ❤ Juliskattene 2018 ❤ Junilykke2018

  Min datter vet veldig godt hva hun vil og jeg gidder ikke ta alle kampene. Fordelen med en slik personlighet er at hun alltid har villet gjøre alt selv. Så hun skifter selv, tar på seg alt av klær og sko osv. selv, smører seg mat selv (hun er 3 år...!), dekker på, rydder av. Går og vasker hender selv. Går og finner tannbørsten og tar på tannkrem selv (men hun får IKKE lov å pusse selv. Dvs vi pusser først også får hun pusse over etterpå), åpner og tar ut én fluortablett og lukker selv (før vi setter boksen utenfor rekkevidde, så hun ikke skal bli fristet til å ta mer enn en). Jo mer hun får gjøre selv jo mer fornøyd blir hun. Hun var sååå frustrert som baby :p

  Så om morgenen når hun skal i barnehagen finner hun de klærne hun vil ha på seg, kommer opp fra rommet sitt, kaster nattbleia (hun bruker fortsatt bleie på natta) i riktig søppelpose selv, tatt av seg pysjen, tar på seg klær, pakker sekken sin, minner oss om å gi henne vitaminbjørn, tar på seg yttertøy, tar på seg sekk og lukker den, tar på sko og sitter og venter ved ytterdøra til den av oss som leverer er klar til å gå til barnehagen med henne :D

  Høres sikkert ut som det englebarnet haha, men hun er veldig kreativ, energisk, rampete og har veldig sterk viljestyrke/stahet og kan få DE raserianfallene. Men jo mer hun får bestemme og gjøre selv, jo bedre går det :)

  Men hun har vært sånn siden hun var baby. Hun var tidlig ute med alt og veldig klåfingra. Og ville absolutt ikke bli matet osv.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Mama Bear Forumet er livet Maiblomstene 2016 Julibarna2014

  Jeg er nøye, men vi inngår bestandig et kompromiss om hva de skal ha på seg. ☺️ De velger bukse, jeg velger genser eller omvendt, som passer til det de har valgt. Det aller viktigste er at de ikke går med hull- eller flekker, og det gjør de aldri. Og selvfølgelig, at de er med på å velge (om de ønsker det). Dette har jo litt med selvfølese og selvtillit å gjøre også, at de faktisk får lov til å være med på å velge hva de selv skal ha på seg, og at DE føler seg fine. :)
   
 6. Krösa Maja Forumet er livet

  Ja, jeg er nøye. Jeg har litt motstand så jeg veileder mer og mer nå. F.eks så får ikke 3 åringen gå i ballerina drakt i barnehagen, da finner vi andre typer kjoler.
  10 åringen får ikke gå i shorts eller sandaler i regn og 10 grader, og klærne skal være hele og pene, så da inngår vi ofte kompromisser og skal vi pynte oss så bestemmer jeg.
   
 7. Siadle Forumet er livet Tilgangsansvarlig Vi som prøver :) Junilykke2018

  Nei. Så lenge det er passende klær for vær og vind bryr jeg meg ikke overhodet.

  Det eneste er at jeg synes det er viktig at klærne er rene.
   
  • Liker Liker x 1
 8. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Hun får bestemme selv. Hun vet godt hva hun vil ha på seg, så om jeg finner frem noe går hun raskt og bytter [emoji14] men det er jeg som kjøper klærne stort sett da, og de fleste klær passer greit sammen :D
   
 9. Nøstet Lesehest. :-) VIP

  Sign. Dessuten er de flinke til å sette sammen klær som passer.
   
 10. Eskimonika Forumet er livet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 Septemberhjertene 2018 VIP Himmelbarn August 2018 Assistert-jentene Februarbarna 2020

  Enig.
   
 11. Ørkenrev Forumet er livet Tilgangsansvarlig Maiblomstene 2020 VIP Junilykke 2020 ♡ August 2018

  Får velge selv :)
  Men ofte legger jeg fram noe :)
   
 12. Kengu Forumet er livet VIP

  Nøye og det er han også
  Han velger selv
   
 13. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Jeg har også en sånn ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. SloppyJane Elsker forumet Himmelbarn Novemberlykke 2020

  5åringen bestemmer stort sett selv og tar som regel greie valg. Kjole er helt OK på vinteren, så lenge vi har strømpebukse under.
  Han på 11 må styres, både ifht temp ute og skift av skitne klær.
   
 15. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Får ikke styrt påkledningen til 3 åringen. Mange klær som er så å si ubrukt.
   
 16. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Eldste er ikke så opptatt av hva det er. Jeg legger frem, og så tar han det bare på [emoji13]
  Etter sommeren skal han få finne frem kvelden før selv.

  Yngste er heller ikke veldig opptatt av det, jeg finner frem kvelden før til henne og. Men hun kan fort finne på å protestere og vil ha noe annet. Da får hun lov så lenge det passer været.
   
 17. MrsWinchester Gift med forumet Marsboerne 20 18

  Jeg legger stort sett frem klær hver kveld til dagen etter. De tar på seg det. Ellers om dagene viss de blir våte eller skitne, ber jeg de gå å skifte selv. Da gjør de det, og jeg bryr meg ikke om hva de tar på. Har de for lite klær, får de ta på mer viss de skal ut el.
   
 18. Turkistliv Forumet er livet VIP Himmelbarn Julegavene 2019

  Jeg har gitt litt opp, så så lenge klærne ikke er på bærtur ifølge været så får det bare være! :p
   
 19. Dragen Elsker forumet Sommerfuglene 2017

  11 åringen får beskjed om å bytte om toppen er for kort eller skjørtet for kort. Minstemann kler jeg behagelig og praktisk
   
 20. Tigermor Gift med forumet August 2018

  Hun styrer det selv, jeg blander meg bare om jeg synes det er kaldt. Men isåfall ber jeg henne ha på en genser, så velger hun hvilken selv.

  Skryter mye av stilen hennes. Hun har faktisk veldig god smak :)
   

Del denne siden