Er det virkelig slik

En tråd i 'Generelt' startet av Eliz92, 30 Jul 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  At den yngre generasjon må rane en bank for å kunne kjøpe en ok leilighet / hus?

  Synes det er hårreisende at boliger og nybygg prises så høyt at de med flere barn ikke har råd til å kjøpe.. De som kjøpte på 90 tallet og tidligere vil jo kunne følge dagens priser og tjent godt på det.. Kunne kjøpe noe til rundt en million som i dag gjerne går for 3-5 millioner..
   
  • Enig Enig x 1
 2. SloppyJane Elsker forumet Himmelbarn Novemberlykke 2020

  Etterspørsel bestemmer pris på bruktmarkedet og tildels nybygg også. I tillegg koster det jo for arbeidskraft og materialer.
  Vi har bygd hus på bygda. Betalte lite for tomt, men samme kostnad for materialer og arbeidskraft.
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 3. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  For oss vil jeg nesten si det er sånn :hilarious:
  Men jeg er fra hovedstaden. Kunne jeg flytte avsides eller til et mindre sted og hatt råd til noe? Ja, såklart. Men har jeg familie der, nettverk og venner? Nei! Og særlig familie ønsker vi å bo i nærheten av og da er det bare å spare og smøre seg med tålmodighet.
  Det er såpass dyrt at vi er der at vi ikke tror vi er inne på boligmarkedet før vi blir 30, men er faktisk helt ærlig avhengig av hjelp fra foreldre/ forskudd på arv. Og vi er så heldige at vi faktisk kan få noe hjelp etterhvert.
  Det vil ordne seg til slutt. Vi har valgt yrker vi virkelig brenner for, og de er ikke godt betalt, men det er vi inneforstått med. :)
  Kunne valgt annerledes og gått for yrker som betaler mer, men det hadde ikke på sikt gjort noen av oss lykkelige tror jeg.

  Helt enig i at utviklingen på boligmarkedet er aller best for de som har vært der en stund eller som har klart å komme seg inn. Lite ligger tilrette for førstegangskjøpere i de større byene, særlig for de som ikke kan få hjelp av foreldre.
   
  • Informativ Informativ x 1
 4. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Ja det er faktisk slik.. vi har ikke råd med mindre vi vinner en rettssak til høsten.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Ikke mulig å få forskudd på arv og vi har allerede mye egenkapital, alikevell er det ikke nok. Må jo opp 1-2 millioner ekstra for å finne noe interessant..
  Vi fant faktisk et hus som vi har råd til. Huset var kjempe fint det. Problemet er at det er så langt ute i gokk at man ikke vil få logikken til å gå opp med henting og levering. Og i forhold til jobb. Skoleveien føltes ikke noe trygg heller.

  Vi har vært innenfor boligmarkedet. Solgte med tap, så det var jo kjipt. Solgte før vi kjøpte nytt. Nå må vi bo hos familie.. ingen god situasjon
   
 6. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Nei det er virkelig kjedelig når det blir sånn.. Jeg tror nesten ett eller annet må skje i boligmarkedet snart, for jeg synes prisene virker kunstig høye mange steder. Men så lenge renta er lav skjer det ikke så mye kanskje.
   
 7. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Enig.

  Vi er over 40 begge to, og har ikke sjans til å få kjøpt noe..

  Tilfeldighetene har vært sånn at vi ikke har hatt mulighet til å spare opp, eller få lån tidligere, og så kom plutselig regelen om egenkapital.. Så da sto vi der da..

  Ikke har vi mulighet til å få hjelp av familie heller..

  Men er litt pinlig synes jeg å ikk eie egen bolig.. Men sånn er det nå dessverre..

  Dessuten er det ikke så billig her, og ikke har vi familie her, men er her vi har jobbene våre og ungene skole og venner, så vi må bli her noen år til. Så får vi se når yngste er ferdig på barneskolen om 5 år hva vi gjør.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 8. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Kommer vel litt an på hvor man vil bo. Vi kjøpte hus før vi var 25. Men det var litt utpå landet så stort hus med stor tomt for bare et par millioner.
  Også er det stor forskjell på hvor mye man muligens får spart hvis man betaler 15 eller 5000 i leie osv.
   
 9. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Ja synes egentlig det skulle kommet føringer på priser i boligmarkedet som gjør det mulig for flere å komme inn på boligmarkedet.. ikke kun for de rike
   
  • Enig Enig x 2
  • Uenig Uenig x 1
 10. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Selvfølgelig er det forskjell på hvor mye man får spart iforhold til regninger. Det er også store forskjeller i ulike byer.
  Det er ikke alle som kan bo veldig landlig heller. Ikke alle har lappen og bil. Arbeidsted er også avgjørende. Som regel vil man bo slik at det er rimelig avstand til jobb og skole/barnehage. Vi kjøpte leilighet for 5'år siden. 2,5 mill. hus i området var gjerne 3,5 mill. Nå er hus i området 4,9 og opp. Dette er faktisk unna sentrum også. Tar ca 30 min kollektivt til sentrum.

  Vi har spart mye og vi har fremdeles ikke råd... hvor mye egenkapital må man liksom ha da? 2-3'millioner? Hvor mye egenkapital synes du er rimelig å spare for å få et OK sted?
   
 11. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Har vel ikke sagt at alle kan bo landlig. Jeg sa at VI gjorde det, derfor kunne vi kjøpe hus tidlig fordi det ikke er så dyrt.
  Hvor mye egenkapital man må ha varierer jo med flere hundre tusen, det kommer an på hva man vil betale for et hus/leilighet. Jeg for eksempel hadde aldri kjøpt hus i en dyr by, fordi JEG ikke syns det er verdt å ha så mye gjeld.
  Poenget mitt var: bor man landlig til så kan man fort finne et hus til leie for 5-6000 kr og da er det lettere å spare opp til egenkapital enn om man må betale 15 000 i leie.
   
  • Enig Enig x 2
 12. Maddieh Forumet er livet Junibarna 2019

  Jeg havnet jo i en ulykke, ble sykmeldt, havnet på AAP og mistet alt jeg hadde jobbet for på en måte.. så vanskelig for oss gitt..
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 13. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  føringer på priser? Nei altså, da må man faktisk ta et valg, bo et sted det er billigere å eie, eller bo et dyrt sted å leie.
  Vi er ikke rike, men vi eier et sted det er billig å bo ;)
   
  • Enig Enig x 4
  • Liker Liker x 1
  • Uenig Uenig x 1
 14. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  trenger jo ikke å være rik for å komme inn på boligmarkedet. Det viktige er at man tar de kloke valgene for at man på sikt skal oppnå drømmen! Det er da ikke selger som skal få dårlig betalt for noe som er bygd, lagd, renovert og vedlikeholdt bare fordi noen ikke er villige til å gå den lange veien til bolighuset. Det betyr kanskje å bo en plass med lav husleie, spare ræva av seg, droppe de store utgiftene i livet som reiser, kino, hurtigmat, fester, materialisme man egentlig ikke behøver osv, for å opparbeide egenkapital til å kjøpe en liten blokkleilighet som første kjøp og derfra avansere i 10-15 år med å oppgradere til større bolig etterhvert som økonomien tåler det.
  Jeg opplever at de yngre i dag har et urealistisk bilde med en gang de skal kjøpe, det skal være så fint og flott med en gang.
   
  • Enig Enig x 15
 15. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Huff :(
   
 16. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Hvis det skal komme føringer på boligpriser, hva med de som allerede har tatt opp lån for å kjøpe boligen da? Da vil jo verdien på boligen kunne være mindre enn hva man kjøpte den for, og om man da må selge så kan man risikere å selge med tap?
   
  • Enig Enig x 1
 17. Eliz92 Forumet er livet Marsboere 2020 Marsmellows-15 Februarhjertene2017 Februarlykke 2015 Februarbarna 2020 Januar 2017

  Føringene trenger absolutt ikke si at boligen du bor i blir mindre verd. Det kan være føringer som hindrer at boligprisene øker like mye.
  Gjøre det mindre gunstig å eie mange boliger så det er flere boliger på matkedet. At nybygg som er bygget for familier skal være lettere for småbarnsforeldre å få kjøpt. Dokumentavgiften blir lavere så det er enklere å bytte bolig. At det ikke er kun beliggenhet og andre boliger i området er solgt for. Skulle vært litt hensyn til standard også.

  Ja det er veldig kjipt om man selger med tap. Det gjorde vi..
   
  • Enig Enig x 1
 18. Gullungen20 Blir kjent med forumet ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Jeg mener det går helt fint faktisk, MEN det krever sitt å få spart opp nok til å kjøpe. Så man må prioritere som faen og være veldig konsekvent med pengebruken for å får det til. Jeg tjener litt under gjennomsnittet, har ikke fått noe hjelp, ikke arvet penger, klarte det helt selv!! men eier en leiligheten sentralt i Bergen til 3,2 mill, men har nå kun 2 millioner i lån siden jeg har betalt ned Ekstra på lånet Hver mnd etter overtakelse. Er forresten 29 år og kjøpte når jeg var 25 år. Nå skal det sies at jeg setter økonomisk trykket veldig høyt. Men man får til det man vil ;)
   
  • Liker Liker x 2
  Last edited: 31 Jul 2020
 19. LilleUllsokk Forumet er livet Septembermødre <3 Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  Lurer bare på hvordan det vil fungere i praksis. Jeg kan ikke så mye om markedsøkonomi, så hjelp meg gjerne til å forstå :) Hvis andre boliger blir billigere, så vil det jo være vanskeligere å selge til den prisen jeg egentlig kunne solgt for? Mange investerer jo også i bolig, nettopp fordi det er en trygg investering. Har aldri solgt med tap, bare kjøpt trygge boliger. Nybygg er jo ofte populære blant småbarnsfamilier (i alle fall her), så vet ikke om de ville selge de billigere akkurat? De får jo solgt uansett her? Så hvis ingen skal tape, så må jo staten inn å sponse eller komme med en (kanskje urimelig) regulering?
   
 20. Kengu Forumet er livet VIP

  Det er vel en sannhet med modifikasjoner.
  Alene hadde jeg kunne aldri eid noe, jeg tjeber mye mindre enn gjennomsnittslønn og med barn så hadde det rett og slett ikke gått samme hvor mye jeg ønsket det. Heldigvis er jeg ikke alene så derfor eier jeg bolig
  Men flott at du har fått det til
   

Del denne siden