lenemor
Forumet er livet
Indiske kikerter med blomkål
Jeg bruker denne som tilbehør til vanlig indisk mat (tandoori kylling, nan, ris, raita)
1 boks kikerter (ferdig kokt)
1/2 blomkålhode
1/2 boks Crème Fraîche
0,5 dl chilisaus (ikke sur-søt eller søt)
1 ts mango chutney ( kan sløyfes)
1 ts karri
1/2 ts pepper
1 ts buljongpulver
1 fedd hvitløk- finhakket
Kikertene skylles og kokes en 10-15 minutter før blomkålbukettene has oppi. Kok i fem minutter mens du rører sammen resten av ingrediensene. Hell av kokevannet på grønnsakene, og hell røra over. Rør sammen og la koke mens du tilbereder resten av maten. Kan gjerne koke i 20-30 minutter, til den ikke er så flytende lenger
oppskriften har jeg forresten laget basert på denne hovedretten:
Indisk potetform
Ca. 10 poteter
2 kyllingfileter
1 boks Crème Fraîche
1 dl Heinz chilisaus
2 ts mango chutney ( kan sløyfes)
1 ts estragon
1 ts karri
1 ts pepper
2 ts buljongpulver
2 fedd hvitløk- finhakket
Revet ost
Olivenolje, salt og pepper.
Del potetene i skiver og legg de i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper.
Sett i steikeovnen i 35 minutter.
Steke kyllingterningene.
Bland resten av ingrediensene, og ha oppi den stekte kyllingen. Hell dette over potetene.
Ha revet ost på toppen.
Stekes på 220 grader i 20 minutter.
Serveres med nanbrød og salat.
Jeg bruker denne som tilbehør til vanlig indisk mat (tandoori kylling, nan, ris, raita)
1 boks kikerter (ferdig kokt)
1/2 blomkålhode
1/2 boks Crème Fraîche
0,5 dl chilisaus (ikke sur-søt eller søt)
1 ts mango chutney ( kan sløyfes)
1 ts karri
1/2 ts pepper
1 ts buljongpulver
1 fedd hvitløk- finhakket
Kikertene skylles og kokes en 10-15 minutter før blomkålbukettene has oppi. Kok i fem minutter mens du rører sammen resten av ingrediensene. Hell av kokevannet på grønnsakene, og hell røra over. Rør sammen og la koke mens du tilbereder resten av maten. Kan gjerne koke i 20-30 minutter, til den ikke er så flytende lenger
oppskriften har jeg forresten laget basert på denne hovedretten:
Indisk potetform
Ca. 10 poteter
2 kyllingfileter
1 boks Crème Fraîche
1 dl Heinz chilisaus
2 ts mango chutney ( kan sløyfes)
1 ts estragon
1 ts karri
1 ts pepper
2 ts buljongpulver
2 fedd hvitløk- finhakket
Revet ost
Olivenolje, salt og pepper.
Del potetene i skiver og legg de i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper.
Sett i steikeovnen i 35 minutter.
Steke kyllingterningene.
Bland resten av ingrediensene, og ha oppi den stekte kyllingen. Hell dette over potetene.
Ha revet ost på toppen.
Stekes på 220 grader i 20 minutter.
Serveres med nanbrød og salat.