Eksem av grøt eller annen mat?

En tråd i 'Oktober 2020' startet av Oktober20202020, 13 Mai 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Hei!
  Har dere opplevd at baby reagerer på mat ved å få eksem? Hun har hatt noen små tørrflekker hele veien, men nå de siste 2 dagene har det eksplodert. Har sett tidligere at hun har reagert etter grøt ved å bli rød rundt munnen, men det har gitt seg raskt.
  Det kan også være annen mat. Hun prøvde kiwi for en uke siden, og fikk det igjen for 3 dager siden. Mulig det er den?
  Eksemet er røde prikker i ansiktet og på skuldrene og brystet. Ser ut som eksemet kommer der hun gulper skuldrene og brystet.
  Noen andre med samme opplevelse? De tørrflekkene hun hadde fra før er blitt verre også. (Behandles med Kortison. Var hos lege for to dager siden og da hadde hun bare tørrflekkene og fikk beskjed om å smøre de mes Kortison).
   
 2. Oktober2020baby Forelsket i forumet

  Mulig det er reaksjon, men barn får ofte reaksjoner uten grunn til bekymring. Har du naaf.no ang matallergi? Veldig bra og informativt.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Oktober2020baby Forelsket i forumet

  Her finner du blant annet dette;

  • Barn blir ofte røde rundt munnen, på haken og i kinn i forbindelse med spising, dette er også normalt. Et slikt oppbluss skyldes flere forhold; Matvaren kan inneholde stoffer som gir rødhet hos barna, dette kan for eksempel være kaviar, makrell i tomat (tomatsaus), frukter som inneholder mye syre (kiwi, ananas, sitruser, grønt eple) eller kanel. Matsøl på huden kan i noen grad begrenses ved å smøre en fet krem rundt munnen på barnet før måltidet (eks hvit vaselin). Denne vil fungere som en barriere, og beskytte huden mot kontakt med maten. Dersom barnet skal spise fruktbiter selv, kan det være lurt å dele dem opp i biter slik at det ikke blir så mye mat rundt munnen.
   
 4. Oktober20202020 Andre møte med forumet  Takk for svar! :Heartred Der skal jeg lese mer!
  Jeg forsøkte å legge ved bilde men det gikk ikke. Det er tydelige prikker og ikke bare rødme. Skal ringe legen i morgen og få en time på dagen. Hun er ellers helt upåvirket og har fin almentilstand.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Oktober2020baby Forelsket i forumet

  Håper dere fant ut av det! Ellers hadde jeg ikke brukt kortison på så små uten mistanke om for eksempel eksem. Ville heller ha ha prøve krem. Den som er gull her er Exomega sin for tørr hud. Lykke til :happy:
   
 6. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Legen konstaterte barneeksem og vi bruker Mildison (kortison). Uvisst hva det kommer av, og legen var heller ikke særlig interessert i å hjelpe meg å finne ut av det. Han sa også at der ikke er noe vits i å ta blodprøver når hun er så ung. Men vi driver litt detektivarbeid på egenhånd nå og mulig det er havre. Eller melk. Håper vi får et klart svar snart :)
  Takk for at du spør!
   
 7. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  «Sniker fra desember»
  Min mellomste har melkeallergi, hun hadde som en av sine største symptom, eksem. Tørr flekk i ansiktet som ikke ville gå bort. Den forsvant litt med mildison, men så kom det tilbake, å da måtte det prøves sterkere kortisonkremer, å fortsatt gikk den bort, for å så komme tilbake. Når vi gikk over på neocate forsvant flekken for godt :)
   
 8. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Takk for svar :)
  Vanskelig å si hva det kan være, hun har ikke fått melk eller hvete på en stund nå, men fortsatt ingen bedring. Vi får følge opp hos lege til uka hvis det ikke gir seg. Fått time til helsesøster også for veiledning.
   
 9. SloppyJane Gift med forumet Novemberlykke 2020 Himmelbarn

  Så dårlig av legen. Vi har en liten tass med masse atopisk eksem, fikk mildison samt henvisning til barneavdeling på sykehuset for å finne ut av om det kunne skyldes allergi eller annet.
   
 10. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Ja, det var litt klassisk fastlegestil :) Men har ny time til en annen lege på samme kontor så håper hun kan ta tak i det. Eller, hun må jo det! Eksemet har ikke gitt seg så noe er det som trigger det.
   
 11. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Ja, det var litt klassisk fastlegestil :) Men har ny time til en annen lege på samme kontor så håper hun kan ta tak i det. Eller, hun må jo det! Eksemet har ikke gitt seg så noe er det som trigger det.

  Har dere vært på barneavd for å sjekke?
   
 12. SloppyJane Gift med forumet Novemberlykke 2020 Himmelbarn

  Nei skal snart :)
   
  • Liker Liker x 1
 13. Oktober2020baby Forelsket i forumet

  Svarer igjen jeg. Har selv eksem og søster med eksem. Hun slet spesielt med oppblomstring i perioder, det var ille.

  så om ingen har sagt det, så kommer jeg med generelle og velmenende råd her;
  1. unngå ull, bruk bomull eller bambus innerst. Ull irriterer og det klør. Noe ull går fint da
  2. du må smøre smøre smøre. Barn og voksne med eksem har tørr hud. Spesielt i disse dager der luften er litt vekslende, og det er fortsatt kaldt så blir det litt vanskelig med å holde huden ren og fuktig. Så mitt råd er at ta bade med olje, aldri dusje. Klappe tørr, ikke stryke. Og bruk Exomega sin krem aktiv der du har tørre partier. Ideelt smøre flere ggr om dagen. Så har du også kortison som du skal smøre 2-3 ganger daglig i aktive perioder, og gjerne 2-3 uker med nedtrapping. Det skal smøres tynt, så fuktigshetskrem etter 20 min.
  3. Eksem kan forverres av forskjellig typer mat, men det betyr ikke at babyen din er allergisk. Derfor skal man aldri kutte ut mat mat ikke vet man er allergisk mot osv og dere må henvises til sykehuset for videre utredning og plan.

  Vet en del fastleger er vent og se, men mange er flinke og henviser eller kan mye om temaet selv pga kurs, egne barn eller historie med det selv.
  Lykke til.
   
 14. Sissy1 Glad i forumet Novemberlykke 2020 Oktoberlykke2020❤

  Vi har problemer med det samme, og jeg syns det er så trist. Det er vanskelig å gi henne mat jeg mistenker eller er redd at hun reagerer på, og se at eksemet ikke forsvinner. Vi har time hos barnelege om en måned, og har fått resept på Mildison før det. Problemet er at jeg ikke får trappet ned kortison, siden eksemet ikke forsvinner. Og det er jo ikke bra å smøre hele tida, samtidig må jeg fortsette når utslettet ikke forsvinner? Jeg er ganske sikker på at hun iallefall reagerer på aprikos, mango, appelsin i tillegg til melk og kanskje egg. Mistenker eple og pære også. (Forsøker så godt jeg kan å være melkefri selv, vurderer å kutte ut egg også). Skal lese litt mer på naaf sine nettsider, ikke vært klar over de.
   
 15. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Tusen takk for veldig utfyllende svar! :Heartred Setter stor pris på at du tar deg tid! Vi smører og smører og neglene er alltid korte!
  Dro til helsesøster i dag som mente det så mer ut som utslett enn eksem (som min magefølelse også sier). Så nå gjenstår det bare å få overtalt lege til å henvise til barnelege. Sånn er det i helsevesenet ;) Er sykepleier (jobber med voksne) selv så vet hvordan enkelte leger kan være...
   
 16. Oktober20202020 Andre møte med forumet

  Samme magefølelse har jeg når vi gir henne mat. Redd for at man kaster bensin på bålet. Bra du har fått henvisning da! Selv om det tar tid i systemet.
  Slik jeg har forstått det er det viktig med pauser ved bruk av kortison. Hvis man bruker det kontinuerlig forsvinner effekten, men hvis man tar pauser og begynner igjen får man effekt. Hvis det gav mening?
  Men sliter med det samme selv, lite effekt av Mildoson og fått Locoid nå.
  Helsesøster mente at barnelegen er ofte litt tøffere i behandlingen av eksem/utslett da de er mer drevne på feltet.
  Håper det ordner seg for jenta di :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden